Vlieg je binnenkort naar je vakantiebestemming en zie je op tegen de reis? Ik verzamelde tips voor vliegvakantie: zo ga je relaxt op reis!

Drukte op Schiphol

Het kan je haast niet ontgaan zijn, zéker niet als je binnenkort zelf op de luchthaven moet zijn: de drukte op Schiphol. Toen wij in de wintermaanden ons tripje naar Mallorca boekten, was er nog geen reden voor paniek. Maar toen de junimaand dichterbij kwam, begon ik me steeds meer zorgen te maken. Wat als wij door drukte en wachtrijen onze vlucht zouden missen? Daar moet je toch niet aan denken… Gelukkig viel het allemaal mee. Van tevoren raadpleegden we de website van Schiphol, waarop een advies stond. In ons geval werd geadviseerd om 4 uur van tevoren aanwezig te zijn. Met de trein kwamen we exact 4 uur voor vertrek aan en konden we, na het tonen van onze boarding passes, doorlopen naar de vertrekhal. Van lange wachtrijen was gelukkig geen sprake en al snel was het wachten op ons gatenummer en het boarden. In deze blog geef ik enkele tips voor vliegvakantie en tips voor handbagage: zo ga je relaxt op reis!

Ervaring drukte op Schiphol Easyjet 2022 - Mama's Meisje blog

Check van tevoren online in

Een van de belangrijkste tips voor vliegvakantie is om van tevoren online in te checken. Dit kan vaak al vanaf een maand voor vertrek. Ik ontving een seintje via de mail, waarna ik via de online boekingsomgeving alvast kon inchecken. Als budget mamablogger kan een budgettip natuurlijk niet ontbreken, want wij wilden graag per persoon een trolley als handbagage bijboeken én één koffer als ruimbagage. Eerst boekte ik dit los bij onze reis, maar toen ik online wilde inchecken, bleek het in de tussentijd véél goedkoper te zijn geworden! En dus betaalden wij maar €20 per persoon voor deze extra bagage & tassen, deze prijs was in totaal voor de heen- en terugvlucht. Hierbij konden we zelf de stoelnummers kiezen (we wilden natuurlijk naast elkaar zitten) en doordat we stoelen met extra beenruimte kozen, zat de grotere handbagage bij de prijs in. Veel voordeliger, want de losse handbagage had ons in totaal €140 gekost. Wat een verschil!

Tips voor vliegvakantie zo ga je relaxt op reis! - Mama's Meisje blog

Tips voor handbagage

In een blog met tips voor vliegvakantie kunnen tips voor handbagage niet ontbreken. Want wat je in je handbagage stopt en welke tas je kiest, kan je vakantie maken of breken. Klinkt heel zwaar, maar heb je er weleens over nagedacht wat er gebeurt als je koffer kwijtraakt en je geen bikini in je handbagage hebt? Sommige vrouwen kopen easy peasy een nieuwe bikini op de plaats van bestemming, maar ik hoor helaas niet bij dat team. Mijn maat is niet zo makkelijk verkrijgbaar, dus ik stop áltijd mijn badkleding in mijn handbagage. Datzelfde geldt voor een paar slippers, een schone bh en twee stuks ondergoed én een of twee setjes zomerkleding. Tenzij we naar een koudere bestemming gaan natuurlijk, maar ook dan probeer ik de ruimte in mijn handbagage slim te benutten. Verder is het raadzaam om de regels omtrent (hand)bagage bij de vliegmaatschappij te checken. Bijvoorbeeld wanneer je een powerbank meeneemt, medicijnen of vloeistoffen. Op Schiphol hoefden we niet meer alles uit onze handbagage te halen doordat er nieuwe scans zijn geplaatst. Dat scheelt ontzettend veel tijd, maar vergt wel wat voorbereiding. Op de website van Schiphol vind je hierover meer informatie. Een laatste tip: neem een lege Dopper (of vergelijkbare) drinkfles mee. Je mag maar beperkt vloeistoffen meenemen als je door de security check gaat, maar eenmaal er doorheen kun je de Dopper weer vullen met water. Is een stuk betaalbaarder dan flesjes drinken op de luchthaven, al smaakten een kopje koffie of thee ook prima hoor. Ook in de lucht kun je dit gewoon meenemen. Gesmeerde broodjes, ontbijtkoekrepen en andere snacks mochten trouwens wél gewoon mee, dus vergeet ook niet om daaraan te denken als je je handbagage inpakt! Bij budget airlines zitten er vaak geen snacks of drinken standaard in je vliegreis en kun je die alleen (tegen vrij hoge prijzen) aanschaffen. Reken daarbij dat je vertraging kunt hebben en je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je niets zelf meeneemt. Vakantie moet immers wel leuk blijven! Bereid je volgende reis goed voor en vind meer travel gear op vidaXL!

En dan ben je ready for takeoff en hoef je alleen nog maar te genieten… Welke tips voor vliegvakantie of tips voor handbagage deel jij graag met anderen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer