Oktober is de maand van Halloween, warme geuren en kleuren en pompoen. The Body Shop komt dit jaar wederom met de populaire Vanilla Pumpkin collectie. Bofkont dat ik ben, ontving ik de producten uit deze collectie en testte ze grondig uit. Benieuwd wat ik ervan vind? Je leest het nu op de blog!

Happy Halloween

Hoewel we nog lekker nazomeren, heb ik weer behoefte aan de gezelligheid en knusse sfeer van de herfst. Kopje thee, op de bank onder een dekentje, kaarsjes aan: het najaar staat voor mij gelijk aan warmte! Helaas heeft de verandering van het weer ook invloed op mijn huid en gebruik ik in het najaar andere beautyproducten dan in de zomer. The Body Shop komt met een heerlijke collectie: Vanilla Pumpkin en ik mocht de producten testen!

img 7900 2

Vanilla Pumpkin Collection van The Body Shop

Blijkbaar was deze limited edition lijn van The Body Shop vorig jaar erg populair, want op veler verzoek is hij er dit seizoen weer! Voor mij is deze lijn nieuw, maar de unieke Halloween-collectie is geïnspireerd op de warme, sprankelende kleuren van de herfst en het Latijns-Amerikaanse feest ‘Día de Muertos‘. Met zoete vanille uit Madagascar, geroosterde pompoenpitten en warme tonkaboon. De collectie bestaat uit een Body Butter, een Shower Gel en een Hand Cream. De Body Butter en de Hand Cream zijn overigens verrijkt met Community Trade-sheaboter, die in Ghana door 500 vrouwen verwerkt wordt. The Body Shop betaalt een eerlijke prijs voor de sheaboter en draagt bij aan water en onderwijs, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen voor de gemeenschap via een speciaal fonds. Een fijn idee! Ik kan je vertellen dat het testen van deze producten totaal geen straf was.

img 7882 2

collage1 2 1

img 7898 2

Mijn ervaring

Warme, zoete geuren staan bovenaan als het om mijn favorietenlijstje gaat. Ik was ontzettend benieuwd hoe deze producten zouden ruiken en bij het openen van de pot met Body Butter werd ik al enthousiast. Diezelfde avond testte ik alle producten uit en sindsdien gebruik ik ze dagelijks. Bij het aanbrengen is de geur van vanille, geroosterde pompoenpitten, warme tonen van tonkaboon, hazelnoot en ahornsiroop vrij sterk (maar dat vind ik heerlijk!), na een tijdje raakt deze iets meer op de achtergrond, maar blijft subtiel aanwezig. De Shower Gel voelt vol en rijk als ik het aanbreng op mijn huid. Deze smeert makkelijk uit en is ook makkelijk af te spoelen. Na het douchen voelt mijn huid al verzorgd, maar als extra touch tijdens de koude dagen is zo’n Body Butter méér dan welkom! Het doet me denken aan zoete baksels, zo heerlijk! Ook al zo’n fijn product: trekt snel in, maar voedt gigantisch. Vooral op mijn benen heb ik nog wel eens last van een trekkerige huid door droogte, maar na het smeren van deze Body Butter niet. De handcrème smeer ik meerdere keren per dag. Deze trekt snel in, verzorgd mijn huid en nagelriemen goed en plakt niet! Kortom: ik ben fan en raad ‘m iedereen aan. De Vanilla Pumpkin Collectie is vanaf oktober verkrijgbaar bij The Body Shop in de winkels en online.

Vanilla Pumpkin Body Butter 200 ml – € 16

Vanilla Pumpkin Shower Gel 250 ml – € 7,-

Vanilla Pumpkin Hand Cream 30 ml – € 5,50

Welke geuren zijn jouw favoriet? Ken jij deze lijn van The Body Shop al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin