All the drama: ’s ochtends tijdens een drukke schoolrun de knopen uit het haar van je kind borstelen. Zeker geen pretje, maar wij probeerden maandenlang een haarborstel bij knopen en in deze Tangle Teezer review lees je mijn eindoordeel. Daarnaast deel ik nog meer haartips! Lees je mee?

Iedere ochtend een drama

Toen ze nog babyhaartjes hadden, kon ik niet wachten tot ik die pluizebolletjes eindelijk kon voorzien van een mooie vlecht of staart. Maar nu mijn dochters – en dan met name de oudste twee – lang haar hebben, was het tot voor kort iedere ochtend een drama. Vooral de middelste kwam ’s ochtends regelmatig als Tina Turner uit bed met een ontploft kapsel vol knopen. Ze draait namelijk veel in haar slaap en daardoor ontstonden grote plekken vol knopen in het haar. Het uitborstelen was natuurlijk geen pretje en hoe voorzichtig ik dat ook probeerde, het ging gepaard met een boel boosheid en tranen. Dat moest anders en al snel kocht ik een andere haarborstel waar ik al veel verhalen over had gehoord. Eerlijk? Ik was sceptisch, want een haarborstel is een haarborstel, toch? Of deze haarborstel bij knopen écht zo’n verschil maakt, lees je in mijn Tangle Teezer review!

Tips tegen knopen in het haar - Mama's Meisje blog

Tangle Teezer review

De Tangle Teezer is een anti-klit borstel die is gemaakt van plastic met flexibele pinnetjes. Je haar schijnt minder snel te breken als je de Tangle Teezer gebruikt en deze haarborstel bij knopen is geschikt voor elk haartype. De borstel kan zowel voor droog als voor nat haar gebruikt worden, iets wat wij de afgelopen maanden uitgebreid getest hebben. Ik kan er dus kort over zijn in deze Tangle Teezer review: deze haarborstel doet wat hij belooft. Het uitborstelen van het haar gaat veel zachter, makkelijker en pijnlozer en ik merk zelf ook een heel groot verschil tussen deze en mijn old skool goedkope haarborstel die ik nog had liggen. Wij zijn dus erg tevreden en ik raad de Tangle Teezer dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een goede anti-klit haarborstel voor kids. Inmiddels zijn er superveel modellen en kleurtjes verkrijgbaar: zowel met als zonder handvat en bijvoorbeeld in pasteltintjes of met unicornprint, wat leuk is voor de kinderen. De prijs varieert van €11,95 tot €24,95. Wij hebben de goedkoopste (en dus ook kleinste) variant, die prima geschikt is voor kinderkoppies. Er zijn veel goedkopere haarborstels te vinden, maar ik vind het de investering waard aangezien de hoeveelheid drama op de vroege morgen drastisch verminderd is sinds we ‘m in huis hebben. Niet budget, wel een tip!

Meer tips tegen knopen in haar

Maar deze Tangle Teezer review is niet compleet zonder meer tips tegen knopen in haar met je te delen. Ik deelde laatst op Instagram al enkele ‘geheimen’ die ervoor zorgen dat onze haarroutine pijnlozer en met minder haarknopen verloopt. Als je op de post hieronder klikt, dan lees je niet alleen mijn tips, maar ook de handige tips in de comments! Voor ons betekenen deze producten een gezelliger begin van de dag, vooral heel fijn als we weer eens een dagje erop uit gaan!

Heb jij ‘m al geprobeerd of ga je na het lezen van deze Tangle Teezer review meteen naar de winkel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Disclaimer