Als je dacht dat we na de make-over van Suus’ slaapkamer rustig achterover leunden, dan heb je het mis! Het duurt nog een klein half jaartje, maar dan wordt Niene alweer twee. Een goed moment om eens na te denken over een grote meidenkamer voor Niene! Ik verzamelde mijn ideeën in een moodboard, kijk je mee?

Een grote meidenkamer voor Niene

Kleine meisjes worden veel te snel groot. Lekker cliché, ik weet het, maar kan iemand even op de rem trappen? Over een klein half jaartje wordt Niene alweer twee. Het perfecte moment om weer een nieuw puntje op onze to do list te noteren: een grote meidenkamer voor Niene! Ja, ik weet het: we hebben de make-over van Suus’ slaapkamer nog maar net achter de rug. Maar hé: wat een leuke projectjes zijn dit! Toen Suus 20 maanden was, werd ze grote zus van Niene en was haar grote meidenkamer al klaar. Destijds maakten we die natuurlijk om praktische redenen maar aangezien dat bij Niene niet het geval is, wachten we nu bewust iets langer. Dat betekent trouwens niet dat ik mijn creatieve brein er nog niet op heb losgelaten… Eigenlijk ligt het plan al klaar, het moet alleen nog even uitgevoerd worden ;)

kind kan wil niet slapen slaaptekort gillen 's nachts wakker bed baby peuter oorzaak ervaring - Mama's Meisje blog

Meegroeibed van IKEA

De reden waarom we nu wat langer wachten met het veranderen van haar babykamer naar een grote meidenkamer, is het ledikant. Destijds stond bij Suus het meegroeibed al klaar om beslapen te worden, maar was ze er nog iets te klein voor. We maakten toen tijdelijk gebruik van het ledikant van mijn ouders, omdat het ledikant van de babykamer natuurlijk bedoeld was voor de baby op komst. Na een aantal maanden sliep Suus een paar keer het middagslaapje in het meegroeibed en al snel volgden de nachten. Nu hopen we eigenlijk dat Niene die overstap in één keer kan maken. Net als bij Suus stel ik dan wel één voorwaarde: ze moet al goed en stevig kunnen lopen en klimmen. Kan ze beneden zelfstandig op en af de bank klimmen? Dan is ze ook behendig genoeg om in en uit het bedje te klimmen. Ook bij Niene zal dit het meegroeibed van IKEA zijn, dezelfde als die Suus heeft.

Meisjeskamer moodboard

Het leukste gedeelte is natuurlijk om allerlei ideetjes te verzamelen en ze in een meisjeskamer moodboard te zetten. Dit deed ik bij de kamer van Suus ook en zo’n moodboard geeft eigenlijk gelijk het sfeertje weer dat ik wil bereiken op de grote meidenkamer van Niene.

Moodboard inspiratie grote meidenkamer Niene - Mama's Meisje blog

We beginnen bij de basis. Vind ik de kleur roze dus echt heel mooi, komt bij Niene meteen de kleur blauw op als ik aan haar denk. Het zal vast aan haar stralende blauwe ogen liggen, maar blauw wordt dus de kleur die ik als basis wil gaan gebruiken! Daarnaast spotte ik dit schattige behang met hartjes bij Kwantum. Hoewel Niene een stoere dame is, mag er best een lieflijke touch aan haar kamertje zitten. Het plaatje van de commode deelde ik destijds ook in het moodboard voor de grote meidenkamer van Suus. Deze lijkt qua kleur op de commode die nu op zolder staat en destijds op haar kamer stond. Deze hebben we best nog een tijdje gebruikt en eigenlijk pas weggehaald toen hij plaats moest maken voor de IKEA speelhoek. Die commode gaan we dus opnieuw gebruiken voor de grote meidenkamer van Niene.

Dieren en printjes

Als je naar dit moodboard kijkt, zie je dat ik op de grote meidenkamer van Niene een mix van natuurlijke materialen, dieren en printjes voor ogen heb.  Een tijdje geleden mocht ik vanwege een samenwerking posters uitzoeken bij Desenio. Ik heb toen de twee dierenposters van het hertje en het konijn uitgezocht met zwarte lijsten. De houten kapstok is van Xenos en heeft al op de kamer van Suus gehangen. Deze gebruiken we nu niet meer voor Suus, dus hij schuift een kamertje op naar Niene. Ook kocht ik een paar weken geleden de opbergdozen bij Wibra. Deze zijn zachtroze met een schattig stippenprintje. Het past perfect op de grote meidenkamer van Niene! Natuurlijk kan rotan ook op deze kamer niet ontbreken. Ik spotte de ronde rotan lamp bij Karwei en het vloerkleed bij Prénatal. Ik moet nog even wachten voordat ik los mag gaan, maar stiekem jeuken mijn handen al. Hopelijk wordt de grote meidenkamer van Niene net zo’n fijn plekje als de nieuwe kamer van haar grote zus!

Wat vind jij van het moodboard voor de grote meidenkamer van Niene? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1