Gratis uitje: de Campina Open Boerderijdagen 2022! Wij bezochten een boerderij en in deze blog vertel ik wat er te doen is en hoe je kunt checken welke boerderij in jouw buurt meedoet. Lees maar mee!

Een kijkje op de boerderij

Misschien heb je het al eens gelezen op mijn blog: wij wonen op het Twentse platteland, op de boerderie! Onze kinderen groeien op in de frisse buitenlucht, maar toen we werden uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de Campina Open Boerderijdagen 2022 zeiden we natuurlijk geen nee. Het is niet alleen interessant op een kijkje op de boerderij van een andere familie te nemen; het is een gratis uitje dat ontzettend leuk en leerzaam is! Onze kinderen zijn gek op het buitenleven dus je kunt je het enthousiasme vast voorstellen. Wij gingen op de dag na Hemelvaartsdag op pad naar Hilversum, waar we door Campina werden uitgenodigd op de boerderij van de familie Jansen: de Meentboerderij. Dus tas ingepakt, laarsjes aan en gaan!

leerzaam dagje weg kijkje bij de boer - Mama's Meisje blog

Campina Open Boerderijdagen 2022

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen krijg je de kans om kennis te maken met het boerenleven en alles te weten te komen over het reilen en zeilen op de boerderij. Waar komt melk vandaan en wat eten de koeien? De boer neemt je mee op pad tijdens de boerenrondleiding en legt uit hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Wij bezochten de Campina Open Boerderijdagen 2022 op de dag na Hemelvaartsdag (27 mei), maar als je die gemist hebt krijg je op Tweede Pinksterdag (6 juni) een herkansing! Dan openen nog eens 48 boerenfamilies hun staldeuren voor het publiek. Je kunt terecht tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de toegang is gratis. Wel is het voor de boer fijn om te weten hoeveel bezoekers hij kan verwachten, dus laat via deze website even weten welke boerderij je van plan bent te bezoeken. Je vindt daar ook een lijst met deelnemende boerderijen bij jou in de buurt!

Campina Open Boerderijdagen 2022 meentboerderij Hilversum gratis uitje - Mama's Meisje blog

Leuke activiteiten en spelletjes

Wat er te doen is tijdens de Campina Open Boerderijdagen 2022? Naast het leerzame aspect van dit gratis uitje zijn er tal van leuke activiteiten en spelletjes, zoals:

  • Melkwegrace: een parcours over trekkerbanden, strobalen en meer avontuurlijke boerderij obstakels.
  • Levensgroot memory: door dit spel te spelen, leer je welke producten er allemaal van melk worden gemaakt.
  • Blind proeven: met een blinddoek voor mag jij proberen om de verschillende zuivelproducten en smaken van elkaar te onderscheiden.
  • Melkpak vissen: vis met een hengel de melkpakken uit het hooi en ontdek hoeveel melkpakken een koe per dag produceert.
  • Voer de koe: door middel van een spel mag je zakjes voer in de bek van de koe gooien.
  • Skippy koe: lekker losgaan in de wei of in het stro, net als de koeien!

Wij hebben genoten en de meiden hebben enorm veel plezier gehad. Nadat ze alle onderdelen hadden afgestreept op de kaart die ze bij binnenkomst kregen, ontvingen ze bij het weggaan een heuse boerderijdiploma én een medaille. Hun dag kon niet meer stuk!

Ben jij van plan om de Campina Open Boerderijdagen 2022 te bezoeken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer