Als je jarig bent, wordt je meestal in het zonnetje gezet. Zo ook door diverse bedrijven die trakteren: je krijgt iets gratis als je jarig bent. Ik maakte een lijstje van producten en kortingen die je gratis op je verjaardag krijgt. Kijk maar mee!

Gratis als je jarig bent

Hieperdepiep hoera, gisteren was ik jarig! Hoewel jarig zijn naar mijn ervaring verandert naarmate je ouder wordt, voelde ik me in de dagen voorafgaand aan mijn verjaardag al in het zonnetje gezet. In mijn mailbox kwam het ene na het andere mailtje binnen van diverse bedrijven die trakteren: je krijgt iets gratis als je jarig bent. Welke producten, kortingen en cadeautjes je gratis op je verjaardag kunt verwachten? Ik maakte een lijstje met producten die je gratis krijgt als je jarig bent. Sommige dingen zijn wel een beetje sluw, je wordt natuurlijk verleid om iets te kopen, maar in sommige gevallen is het weer mooi meegenomen. Kijk maar mee!

Welkoop gratis pluktuin bloemenzaad als je jarig bent - Mama's Meisje blog

Welkoop: gratis pluktuin bloemenzaad

Bij Welkoop kreeg je in het verleden best grote cadeaus voor je verjaardag. Zo heb ik een keer een gratis bezem (met steel!) opgehaald, daar was vooral Erik heel blij mee :) Ook een paar werkhandschoenen behoorden tot de producten die je gratis krijgt als je jarig bent, maar ik gok dat dat kostenplaatje van zulke gratis verjaardagscadeaus een beetje te hoog werd. Tegenwoordig krijg je gratis pluktuin bloemenzaad op je verjaardag, goed voor 15 vierkante meter bloeiende vrolijkheid. Ik heb het opgehaald, want dat komt goed van pas voor volgend jaar in de tuin!

Jumbo gratis verjaardag - Mama's Meisje blog

Jumbo: gratis product

Van de Jumbo kreeg ik een mailtje dat ik een gratis product op mijn verjaardag kon ophalen. Dat geldt voor alle klanten die een Jumbo Extra account hebben. In mijn geval waren dat heerlijke aardbeien, maar vorig jaar waren dat bijvoorbeeld kroketten voor in de Airfryer. Toen ik het ging ophalen, had ik nog wat andere boodschappen en bleek ik een product verkeerd gescand te hebben. De medewerker die mij hielp, zag dat ik een gratis verjaardagsproduct kwam ophalen en vroeg wanneer ik jarig was. Toen ik zei: ‘vandaag’, feliciteerde ze me en even daarna kreeg ik ook nog een gratis doos Merci namens de supermarkt. Superlief! Naast een Jumbo gratis product krijg je ook nog 20% korting op het verse gebak.

Hema jarig tompouce gratis - Mama's Meisje blog

Hema: gratis tompouce

Volgens mij is dit by far de bekendste ‘gratis op je verjaardag’ actie uit dit lijstje: de Hema tompouce is gratis als je jarig bent! Niet je Hema kaart vergeten als je ‘m ophaalt en dan krijg je zo’n schattig eenpersoons doosje mee met een heerlijke tompouce! Als je online besteld, moet je er minimaal 4 afnemen.

Kruidvat gratis essence nagellak verjaardag - Mama's Meisje blog

Kruidvat: gratis spaarpunten

Er waren tijden dat je bij Kruidvat gratis op je verjaardag een flesje Essence nagellak kon ophalen, maar die actie is afgelopen. Deze keer kreeg ik een mailtje: ik ontving 30 gratis spaarpunten op mijn verjaardag. Aangezien ik vaste klant ben, is dat toch weer mooi meegenomen. Meestal lever ik deze punten in voor een korting op het aankoopbedrag.

IKEA: gratis taartje

Voor de razend populaire IKEA Tekentas hoef je momenteel nog niet op pad, maar misschien staat er iets anders op je boodschappenlijstje waarvoor je bij dit Zweedse woonwarenhuis moet zijn. Met je IKEA Family kaart krijg je natuurlijk altijd al een gratis kopje koffie of thee, maar als je jarig bent krijg je er ook een gratis gebakje bij! Op deze website lees je hoe je de voucher voor een gratis gebakje ontvangt. Je kunt kiezen tussen een DAIM amandel chocolade taartje of Zweeds appelgebak.

Kinepolis: gratis bioscoopkaartje

Heb je een My Kinepolis account dat voor 80% is ingevuld? En ben je aangemeld voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je een Kinepolis ticket gratis op je verjaardag. Dit gratis bioscoopkaartje is geldig op je verjaardag of de dag erna. Misschien leuk om samen met iemand te gaan: check dan deze tips voor korting op bioscoopkaartjes!

Hugo’s Pannenkoeken: gratis pannenkoek

De afgelopen weken werkte ik volop aan de blog met kidsproof horeca tips per provincie. Ik kwam toen op de website van Hugo’s Pannenkoeken in Veenendaal en zag een roze balk met een mededeling op de homepage. Leuke tip als je in die omgeving woont, want je krijgt een pannenkoek gratis op je verjaardag op vertoon van een geldig legitimatiebewijs!

Lidl gratis product verjaardag - Mama's Meisje blog

Lidl: gratis product

Sowieso een boodschappen bespaartip om de Lidl app op je telefoon te zetten als je er weleens boodschappen doet. Je spaart dan automatisch voor gratis producten en krijgt persoonlijke kortingen (net als bij AH Premium in de BonusBox), maar je krijgt ook iets gratis op je verjaardag. In mijn geval kon ik een gratis zak chips ophalen bij Lidl, maar het product dat je gratis krijgt als je jarig bent, verschilt per persoon.

McDonalds gratis coupon

Zit je volop in de countdown naar je verjaardag? Download snel de McDonalds app en zorg dat je je geboortedatum hebt ingevuld. Je krijgt dan namelijk een coupon voor een McFlurry, zes McNuggets of een hamburger gratis op je verjaardag. Deze coupon verschijnt op je verjaardag in de app en kun je dan activeren. Eet smakelijk!

geboortedag verjaardagscadeau van bedrijven kortingen - Mama's Meisje blog

Bol.com: korting verjaardag

Stiekem vond ik het wel een beetje stom… Eerder kreeg je bij Bol.com altijd een korting van €2,50 toegestuurd op je verjaardag, maar dat is helaas afgelopen. In plaats daarvan mocht ik nu kiezen of ik de digitale kaarsjes op de taart in de mail wilde uitblazen met een föhn of met een bladblazer, haha. Ik wilde nog iets bestellen en had bewust gewacht op het verjaardagsmailtje, maar de Bol.com korting verjaardag is helaas verleden tijd!

H&M: 30% korting

Als vaste klant van H&M kreeg ik op mijn verjaardag een mailtje met een leuke actie: 30% korting op een item. Nu had ik niets nodig, dus waarschijnlijk ga ik er geen gebruik van maken, maar qua timing komt het soms handig uit als je toch al van plan was om iets te bestellen. Good to know!

Ken jij nog meer gratis als je jarig bent acties? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog