Of ik even een doosje met blauwe muisjes wilde opsturen naar Amerika… Als blogger lijkt het soms net of je bij een klantenservice werkt! Ik bleek niet de enige te zijn met allerlei gekke vragen en berichten. Ik zette ervaringen van mezelf én collegabloggers op een rijtje: deze verzoekjes, reacties en mails ontvingen we… Lees je mee?

Gekke berichten

Als blogger krijg ik dagelijks mailtjes binnen: persberichten over nieuwe producten, meldingen over nieuwe opdrachten op verschillende platforms, verzoekjes om samen te werken. Ook zit er zo nu en dan een mailtje in van een lezer of iemand die via Google of Pinterest op mijn blog terecht is gekomen. Zo beantwoord ik veel vragen over waar ik dat toffe kleed uit de speelhoek van mijn dochters gekocht heb en zijn mensen nieuwsgierig naar het gepimpte speelgoedkeukentje. Er komen ook wel eens berichten binnen over andere artikelen, bijvoorbeeld vragen over de uitgebreide zwangerschapstesten-tests die er op mijn blog te vinden zijn en persoonlijke verhalen van vrouwen die op mijn blog terecht kwamen na googelen over het ontbreken van de roze wolk of extreme gewichtstoename tijdens de zwangerschap. Laat ik voorop stellen dat ik het heel tof vind dat lezers de moeite nemen om me te mailen. Maandelijkse cijfers zijn leuk, maar op deze manier wordt nogmaals bevestigd dat échte mensen mijn blogs lezen. Toch krijg ik ook wel eens gekke berichten, verzoekjes of reacties, waarbij ik al fronsend verder lees en denk: “ik ben toch geen webshop?!“.

Gekke berichten en vragen die je krijgt als blogger en influencer blog - Mama's Meisje blog

Het lijkt wel een klantenservice!

Een tijdje geleden plaatste ik een blog over het houten speelgoed van Action. Deze blog deed en doet het nog steeds erg goed, waardoor er regelmatig reacties onder de blog worden geplaatst en mailtjes worden verzonden met vragen hierover. Zo wilde iemand de schaal van de meubeltjes voor het poppenhuis weten, waarop ik netjes antwoordde dat ze daarvoor de Action zelf moest raadplegen. Ook kwamen er klaagreacties en mails binnen waarop ik dacht: “het lijkt hier wel een klantenservice!“. Berichten over ontbrekende onderdelen in het pakket en kapot speelgoed. Heel vervelend, dat zeker, maar ik vraag me af of mensen wel door hebben dat ik ook gewoon een betalende klant was. Het is dus niet dat ik bij de Action werk en uw klacht in behandeling kan nemen ;) Maar er is meer, want ik vergeleek ooit de geboortemuisjes van de Ruijter met die van Aldi. Daarop kreeg ik een héél vreemd verzoek: of ik even een doos met blauwe muisjes wilde opsturen naar Amerika. Erik en ik hebben hier hartelijk om gelachen. Volgens mij ben ik geen webshop! Ik ben natuurlijk niet de enige die deze verzoekjes krijgt, dus verzamelde ik er meer bij andere bloggers! Er staan nog enkele van mezelf in het rijtje, maar collegabloggers hebben ook hilarische reacties en vragen gehad…

De grappigste verzoekjes, reacties en mails die ik en collegabloggers ontvingen - Mama's Meisje blog

De grappigste verzoekjes, reacties en mails

Hou je vast, want dit zijn de grappigste verzoekjes, reacties en mails die ik én collegabloggers ontvingen:

 • Ik kreeg een mail met de vraag waar ik dat leuke jurkje voor mijn dochter had gekocht. Dit is het jurkje dat je terugziet op de eerste foto op mijn homepage, de cakesmash foto. Maar dat was inmiddels al jaren geleden en het jurkje was niet meer verkrijgbaar. Daarop kreeg ik de vraag of ik het jurkje nog gebruikte, want als dat niet zo was, wilde zij het wel hebben. Euhm, nee!
 • Kimberly van Beebs & Moms kreeg een verhaal over pesten en dat de te winnen prijs haar zo zou helpen met het leven. Saillant detail: de winactie met speelgoed was inmiddels al ruim een jaar oud…
 • Kirsten van Mijn Gelukje: “of ik ze ‘even’ kon uitleggen hoe ik mijn foto’s maak en bewerk… Tuurlijk, ik leg je even 3 jaar studie in 5 minuten uit, gratis en voor niks ;)
 • Of er ook een gepimpt Ikea keukentje bij mij besteld kon worden, want de afzender was niet zo creatief…
 • De verzender van dit mailtje naar Charlotte van Aukjes Wereld hield het kort: “Hoi, ik ben op zoek naar een leuke Bumba traktatie. Graag hoor ik van je“…
 • Marguerita van Marstyle krijgt regelmatig epistels van winactietoeristen met het verzoek een andere deelnemer te diskwalificeren. Of dat ze zelf niet goed de voorwaarden lazen en iemand die dat wel deed veroordelen. Bang dat ze zelf iets tekort komen.
 • Lotte van Beautiful Disaster ontvangt, net als veel andere beautybloggers en Instagrammers, regelmatig de vraag of men kan worden opgenomen op haar pr-lijst. Euhm, welke lijst?
 • Foodblogger Jody had volgens de afzender van de mail wel genoeg kookboeken. Of ze dus het gesigneerde exemplaar waar ze over schreef even naar deze persoon wilde opsturen. Schaamteloos!
 • Als reisblogger lijkt je mailbox af en toe helemaal op een klantenservice… Zo ontving Henriette van Travel Around With Me een Duitse brief uit Keulen, of ze even informatie over een bezoek aan Scheveningen kon opsturen. Maar het kan nog gekker, want Tivka van Gezinopreis kreeg het verzoek of ze ‘even’ een hele reisroute voor de vakantie van de afzender kon plannen. En of Diana van Eiland meisje even een tafeltje wilde reserveren. Met zeezicht graag!
 • Of ik het bonnetje van mijn reiskoffer nog had! Degene die mij berichtte was het bonnetje kwijt en haar koffer was kapot…
 • Tussen al die verschillende bloggers is er één grote overeenkomst: merken en bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten! Je hebt ‘m vast al eens voorbij zien komen: “een tof aanbod! Een speciale kortingscode voor jou en je volgers, zodat jij iets kunt bestellen in onze webshop en het via social media en op je blog met 2 links kunt delen met je followers!“. Je bedoelt dus dat ik betáál om reclame te maken voor jullie?

Dit was slechts een greep uit de grappigste verzoekjes, reacties en mails die werden ingestuurd door collegabloggers. Voor de bloggers onder ons: in de categorie ‘gekke berichten’, welke mail of reactie kreeg jij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1