“Heb ik dat echt gezegd?”… Mijn reactie, nadat ik van Erik hoorde dat ik tijdens mijn eerste bevalling een verpleegster ‘niet zo netjes’ had toegesproken. In the heat of the moment kun je wel eens een verbale uitglijer maken en gelukkig ben ik niet de enige. Na een oproepje op social media verzamelde ik de grappigste uitspraken tijdens de bevalling! Zoals je excuses aanbieden aan het voltallige OK-team omdat ze midden in de nacht hun bed uit moesten voor jouw spoedkeizersnede… Lees je mee?

“Jou wil ik hier niet meer zien!”

Oooh, als ik toch eens terugdenk aan mijn eerste bevalling, die maar liefst DRIE dagen duurde, dan mis ik hele flarden van het filmpje. Niet zo gek, want ik kreeg zwangerschapsvergiftiging en was natuurlijk bezeten door hormonen, maar achteraf hoorde ik met het schaamrood op mijn kaken aan hoe ik een verpleegster behandeld heb. Duizend maal excuses natuurlijk, want ja, ik was meer aan het hyperventileren dan aan het puffen en nee, ik was er niet van gediend om daarop aangesproken te worden… Toen ze dat namelijk probeerde, opende ik de aanval. En niet zo’n beetje ook. Het is dat er nog een kind uit moest, maar ik had er met terugwerkende kracht álle begrip voor gehad als ze me met bed en al de straat op hadden gereden onder het mom van ‘als je je niet kunt gedragen, dan sodemieter je maar op‘. Zo’n soort boodschap had ik namelijk wel voor haar, nadat ze opperde dat ik anders moest ademhalen om de controle terug te krijgen. Oke, het was tijdens een weeënstorm dat ik op een ander bed naar de OK moest voor een ruggenprik, maar mijn “jou wil ik hier niet meer zien!” was allerminst vriendelijk. En inderdaad, ik heb haar de rest van de dag ook niet meer gezien…

gekke hilarische grappige uitspraken tijdens de bevalling - Mama's Meisje blog

Humor tijdens de bevalling

Ja, het doet pijn en nee, humor wordt vaak niet echt gewaardeerd (want: pijn!), maar toch heb ik achteraf smakelijk gelachen om alle verhalen van ‘omstanders‘ tijdens mijn bevalling. Zowel Erik als mijn moeder vertelden wat ik zoal had gezegd en echt: ik wist veel dingen totaal niet meer! Er gaat zoveel langs je heen op zo’n moment, maar ik vond de grappige kant van bevallen achteraf hilarisch. Zo was ik na drie dagen uitgeteld en bleef ik hangen op 3 centimeter ontsluiting. Door de zwangerschapsvergiftiging heb ik grote gaten in mijn herinnering en ik was ook behoorlijk ‘suf‘ en ‘afwezig‘. Toen er dus besloten werd om een keizersnede uit te voeren, vond ik dat dikke prima. Zo prima zelfs, dat toen de verpleegkundige vroeg of ik het goed vond om naar een ‘schoon‘ bed te worden geholpen, ik zei: “ja, maar alleen als ik er een keizersnede voor terugkrijg!”. Blijkbaar vond iedereen het heel grappig, maar ik wist helemaal niet meer dat ik dit had gezegd. Of toen ik tijdens mijn tweede bevalling tijdens een weeënstorm in het ziekenhuis over de gang (langs allerlei poli’s en andere ziekenhuisbezoekers) werd gereden, op weg naar die verlossende ruggenprik. We moesten wachten voor de lift en ik hield het niet van de pijn, dus na een oerkreet keek ik een random bezoeker (die ook op de lift stond te wachten) aan en zei: “sorry meneer!“. Hij liep helemaal rood aan en wist niet waar ie kijken moest. Awkward! In de lift moesten Erik en de verpleegkundige lachen, ik vond het wel netjes van mezelf. Net zo netjes als dat ik midden in de nacht mijn excuses aanbood aan het voltallige OK-team omdat ze hun bed uit werden gebeld voor mijn spoedkeizersnede…

30 x jullie grappigste uitspraken tijdens de bevalling

Na een oproep op social media ontving ik jullie grappigste uitspraken tijdens de bevalling. Echt, ik ben een plaatjesdenker en ik zie sommige dingen al zo voor me: hilarisch! Al was het op dat moment waarschijnlijk totaal anders, achteraf lachen we erom ;) Lees maar mee!

humor tijdens bevallen - Mama's Meisje blog

Ik wil NIET poepen!

Al kun je er helemaal niets aan doen, niemand zit erop te wachten om tijdens de bevalling te moeten poepen. En dat wordt door sommige mommy’s to be dan ook hardop uitgesproken! “Ik wil NIET poepen, ik wil NIET poepen!” of “Ik wil niet weten of ik gepoept heb!“. En dan heb je nog de moeders die het zeker weten: “Ik poep hier zometeen alles onder!

Irritatiefactortje!

Iedereen weet dat bevallende vrouwen niet echt in party stemming zijn en snel geïrriteerd kunnen raken. Hier een beetje rekening mee houden is een kleine moeite. Of toch niet? Etende mannen werden heel vaak genoemd, blijkbaar zijn die nogal hongerig aangelegd op spannende momenten: “Kun je ALSJEBLIEFT niet zo irritant chips eten!“. Nog erger is als ze gaan ‘helpen‘ met je ademhaling: “Shut the fuck up, tegen mijn man, die goed bedoeld tegen me zei dat ik op mijn ademhaling moest letten” en helemaal het toppunt als ‘ademhaling’ met ‘eten wordt gecombineerd: “Kun je even oprotten met die stinkspaghetti?!“. De verdraagzaamheid is zeg maar ver te zoeken en het liefst moet iedereen van je af blijven of het lekker zelf doen! “Puf zelf, mens!“. Uiteindelijk weten we allemaal wie dit veroorzaakt heeft :P : “Blijf van me af met die stomme handen van je, dit is jouw schuld!

Ik kap ermee!

Allemaal leuk en aardig, maar als het ons teveel wordt willen we óf weten hoelang dat hele bevallen nog exact gaat duren óf we gooien de handdoek in de ring! “Je zoekt het maar uit hoe je dat kind eruit krijgt: ik ga naar huis!“. Anderen zijn iets minder stellig en gaan “morgen wel weer verder“, na de vraag “hoelang duurt dit nog?“. Een ding is zeker: dit is echt de meest gelezen reactie van bijna alle mama’s tijdens hun bevalling: “ik stop ermee!“. Oh, en “jullie mogen de baby wel houden” of “de volgende koop ik wel in Afrika!“.

gekke hilarische grappige uitspraken tijdens de bevalling - Mama's Meisje blog

De geboorte

Weeën wegpuffen, zweten, pijn, “ik ga dood!“, natte washandjes, vruchtwater everywhere, mascara op je enkels (waarom wilde ik ook alweer make-up op?) en dan is het moment daar: de geboorte van je kindje! Al leek niet iedere mama dit helemaal door te hebben… “Zijn jullie al begonnen?” tijdens de keizersnede terwijl de gynaecoloog haar baby al in zijn handen had. “Oké, nu wil ik wél een ruggenprik!“, bij 10 centimeter ontsluiting en toestemming om te mogen persen. “Die neus gaat nooit passen!” of tussen de persweeën door tegen de gynaecoloog: “hé, ik ken u! U woont bij mij in het dorp!“.  Tijdens de finale van de bevalling zijn veel vrouwen vooral nieuwsgierig naar de stand van zaken down under: “heeft ze haar? Zien jullie al haar?” en weten sommige mommy’s niet waarom er zo moeilijk wordt gedaan: “pak ‘m er gewoon uit dan!“.

Dit doe ik nóóit weer!

En dan is het moment daar… Het moment waar je 9 maanden op gewacht hebt, de ontmoeting met je little bundle of joy, het moment waarop je álle pijn gaat vergeten! Toch? Nadat je hebt gecheckt “of je nog leeft“, kom je tot de conclusie dat “het niet waar is wat ze zeggen, dat je alle pijn vergeten bent zodra je je kind vast hebt. Ik heb nog steeds pijn!“. Sommige mama’s vinden dit appeltje eitje en “kunnen dit nog wel 10 keer doen“. En anderen gaan over tot meer praktische zaken: “of er een extra hechting in kon” en natuurlijk “mag ik nu wat eten?!“. Terwijl de ene mama checkt “of de verpleger in Grey’s Anatomy speelde, want hij was zóóó knap“, is de meest ingestuurde opmerking tijdens de bevalling: “dit doe ik nóóit weer!“.

Wat was jouw grappigste uitspraak tijdens de bevalling? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence