Wishlisted én gekocht: een nieuwe tafel in de keuken! Waar wij een goedkope ovale eettafel scoorden en hoe die staat? Lees maar snel verder!

Klaar met de ‘oude’ meubels

Een tijdje geleden schreef ik al dat ik voor mijn gevoel in een nieuwe fase van het leven zit. Voor ons geen baby’s meer, de kinderen worden (te) snel groot en ik voel steeds meer ruimte om mezelf opnieuw uit te vinden. Ik heb nu twee schoolgaande kinderen dus meer tijd, ik pas mijn leefstijl aan om af te vallen en werk aan mijn pad als ondernemer. Maar dat is niet het enige waarin ik momenteel ‘veranderlijk’ ben: ik ben stiekem best wel klaar met de ‘oude’ meubels. Niet met alles hoor: over het grootste gedeelte ben ik meer dan tevreden, maar sommige dingen worden zo langzamerhand een doorn in het oog. Een van die dingen was de tafel in de keuken: groot, vierkant en tja, óóit was ik daar enthousiast over. Inmiddels niet meer en dus openden we een digitaal spaarpotje en stelden we een spaardoel in. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat zo’n nieuwe eettafel moest kosten en waren we maar gewoon begonnen met sparen. Totdat ik afgelopen weekend getipt werd over een adresje waar mogelijk onze goedkope ovale eettafel zou staan. Toehappen maar!

Goedkope ovale eettafel van mangohout budgettip - Mama's Meisje blog

Budgettip: ovale eettafel van mangohout

Vol verwachting klopte mijn hart, want bij dat adresje zouden we een goedkope ovale eettafel kunnen scoren voor €299. Gewapend met aanhanger op pad dus, want gelijk meenemen. Helaas: ze waren al uitverkocht! Er zat niets anders op dan maar gewoon door te blijven sparen, al googelde ik nog wel even door om te kijken of ik ergens een vergelijkbare aanbieding kon vinden. Want tja, als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb… Meestal vind ik advertenties op Facebook nogal irritant, maar zondagavond was ik ineens héél enthousiast toen ik een advertentie in beeld kreeg met… *tromgeroffel* … goedkope ovale eettafels! De ovale eettafel van mangohout die wij op het oog hadden, had een lengte van 220 centimeter en zou normaal gesproken €499 kosten. Daar ging 10% tot 25% korting van af, afhankelijk van de staat. De moeite waard dus om even een kijkje te nemen! We gingen naar Tom’s Outlet in Hengelo, waar allemaal restant meubelen te vinden zijn. In eerste instantie ging er 10% korting van de ovale eettafel die wij graag wilden aanschaffen. Ik vond het prijsverschil met het andere adresje nog behoorlijk groot. Uiteindelijk kregen we 10% extra korting en betaalden nu dus €399. Wel nog steeds €100 meer dan de eerste poging, maar geen onbekende levertijd en in principe konden we ‘m direct meenemen. Wij kozen ervoor om onze nieuwe ovale eettafel een dagje later op te halen en inmiddels staat hij als pronkstuk in de keuken.

tom's outlet hengelo ervaring review huus outlet - Mama's Meisje blog

Helemaal blij!

De vierkante eettafel staat ondertussen op de plaatselijke verkoophoek, want er moest natuurlijk ruimte gemaakt worden. Ondergetekende hielp mee met tillen en jeeeeetje, wat is die tafel zwaar! Dat vind ik trouwens wel een goed teken: het is dan een goedkope ovale eettafel, het is geen waaibomenhout wat we gekocht hebben, haha. Ik ben ontzettend blij met onze nieuwe tafel en besloot de tip met je te delen. Deze tafels staan op de website van Huus voor minstens €629 dus het prijsverschil is behoorlijk. Als ik me niet vergis, is Tom’s Outlet de outlet van Huus. Sommige koopjes hebben wat schade, maar dit wordt netjes aangegeven. Ook heb je geen garantie of iets dergelijks, dat is natuurlijk ook een keuze die je maakt. Wij zijn heel blij met deze aankoop: met jonge kinderen gaat deze tafel sowieso ondergekliederd en geknoeid worden. Daarom kiezen wij bewust voor een goedkope ovale tafel en niet één van een ander materiaal met een hogere aanschafwaarde, zoals eikenhout. In combinatie met de budgettip die ik laatst deelde (6 nieuwe eetkamerstoelen voor €300), zijn we nu klaar voor €700 en dat vind ik heel netjes. Ik moet me nog even verdiepen in hoe ik het mangohout moet onderhouden en we pakken voor elke maaltijd het tafelkleed uit de kast in een poging deze tafel zo lang mogelijk netjes te houden. Anderzijds wordt er hier in huis geleefd en dat was één van de redenen om voor dit koopje te gaan. Misschien zit er wel een vergelijkbare outlet in jouw regio, het loont zeker om dat grondig te checken voordat je zo’n grote aanschaf doet! Check ook deze blog waarin ik vertel over het webbing dressoir voor €120!

Wat vind jij van onze ovale eettafel van mangohout? Welke woonwensen staan er qua meubilair nog op jouw wishlist? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog