Hieperdepiep hoera! Suus is vandaag 8 jaar geworden en dat vierden we gisteren met een vrolijk verjaardagsfeestje! In deze blog vertel ik waar ik alle versiering en zoetigheden voor deze glutenvrije sweet table scoorde. Lees je mee?

Bloemen verjaardagsfeestje

Je knippert een keer met je ogen en het oudste kind in huize Mama’s Meisje was alweer jarig! In maart vierden we Nienes zesde verjaardag met deze Belle en het Beest sweet table, in mei volgde Linns vierde verjaardag met een flower sweet table. Nu was Suus aan de beurt. Waar ik voor Niene en Linn al in het begin van het jaar voorbereidingen trof, lieten we het thema voor Suus’ verjaardag nog een hele tijd open omdat ze er nog niet uit was. Zij vond het feestje van Linn zo mooi, dat ik besloot om het bloementhema in de herhaling te gooien, maar dan nèt even anders. Ik regelde alles vlak na Linns verjaardag en kon ook nog wat overgebleven dingetjes opnieuw gebruiken. En omdat Suus coeliakie heeft, maakten we er deze keer een uitgebreide glutenvrije sweet table van! In deze blog deel ik waar ik de versiering scoorde, welke glutenvrije lekkernijen we bakten en welke cadeaus Suus voor haar achtste verjaardag kreeg!

glutenvrije taart en gebak - Mama's Meisje blog

Bloemen versiering

Suus vond de flower sweet table van Linn zó mooi dat ik besloot om ‘m in de herhaling te gooien, maar dan met een andere draai eraan. Dat betekende: opnieuw op zoek naar bloemen versiering! Daarvoor slaagde ik supergoed bij Søstrene Grene, want ik kocht daar de papieren bloemenslinger (€4,96), de tafelbloemen (2 x €2,51), de zalmkleurige waaiers (2 x €2,23), de gebloemde servetten (€2 x €1,24), de bloemenprikkers (€3 x €2,77) en de taartkaars in de vorm van getal 8 (€1,96). Ook kocht ik er een 3-pak met beige gebloemde waaiers, maar ik kon de prijs helaas niet terugvinden online en de verpakking heb ik ook niet meer. Van de sweet table van Linn bleven er nog grote bloemenprikkers over omdat het er anders teveel werden in de taart. Die gebruikten we nu als taarttopper voor de glutenvrije verjaardagstaart van Suus! Mijn moeder scoorde nog een leuke floral verjaardagsballon en zelf kocht ik er nog een kleine cijferballon bij. Helaas geen linkjes deze keer, want alles komt uit de winkel, maar je kunt er wel inspiratie uithalen!

taart tafel glutenvrije sweet table - Mama's Meisje blog

Glutenvrije sweet table

Jarenlang bestelden we voor de verjaardag van Suus een heerlijke glutenvrije verjaardagstaart en andere sweets bij Bakkerij De Anti Gluut en werd dit ruim op tijd bij ons thuisbezorgd. Helaas heeft deze winkel het bezorgbeleid aangepast waardoor wij niet meer binnen het bezorggebied vallen voor het bestellen van een taart. Stiekem wel balen hoor, want de zeemeermin sweet table zag er vorig jaar fantastisch uit en het smaakte allemaal heerlijk! Wel weer een besefmomentje hoe afhankelijk je bent van zulke zeldzame adresjes, maar bij de pakken neerzitten is geen optie. We besloten daarom om dit jaar zelf de keuken in te duiken en een glutenvrije sweet table te maken. Eentje met vrij makkelijke recepten, want glutenvrij bakken vinden wij een grote uitdaging en we wilden ook graag dat het er nog een beetje knap uitzag. Daarom maakten we een red velvet cake (glutenvrije mix van Tasty Me) met roomkaascrème en witte chocolade ganache topping (recepten van Rutger Bakt), brownie cupcakes (glutenvrije mix van Lidl) met marshmallow bloemen én roze koeken (recept van Glutenvrij Genieten met Ouafae). Daarnaast bestelden we glutenvrije donuts bij Dunkin’ Donuts. Helaas bleken deze niet op voorraad te zijn, maar doordat dit niet gecommuniceerd was vanuit hun, kwamen we daar pas op de geselecteerde bezorgdag achter. Mega balen, want we konden nu ook geen alternatief meer regelen. Het maken van zo’n glutenvrije sweet table leverde best wel wat stress op, dus grote kans dat we volgend jaar het ritje naar het Zuiden maken om gewoon weer taart en sweets bij het bekende adresje op te halen. Scheelt een heleboel bloed, zweet en tranen, haha! Naast de bestelde zoetigheden regelden we lekkere hapjes en lunch voor de visite. Voor Suus hebben we altijd nagenoeg dezelfde hapjes maar die houden we apart om kruisbesmetting te voorkomen. Die glutenvrije sweet table zouden we trouwens altijd wel willen, maar glutenvrije boodschappen zijn duur en we hebben hier veel verjaardagen te vieren, dus voor ons een puntje om bij de andere verjaardagen op te bezuinigen. De lunch bestond uit mijn overheerlijke pastasalade pesto en wraps met ham/roomkaas/sla en kipfilet/honingmosterd/sla. Voor de kinderen maakten we tosti’s en voor Suus een glutenvrije variant!

Deze cadeautjes kreeg Suus

Ze telde al mega lang af naar haar 8e verjaardag en natuurlijk ook naar alle cadeaus die ze zou krijgen! ’s Ochtends voordat de visite kwam, legden wij haar al behoorlijk in de watten. Nadat iedereen er was en we hebben gezongen en kaarsjes uitgeblazen bij de glutenvrije sweet table, was er nog meer moois voor haar! Ik vroeg een tijdje geleden al om cadeautips voor 8-jarigen, deze heb ik verzameld in een blog die binnenkort online komt. Suus had eigenlijk niet zoveel wensen, dus is enorm verrast! Enkele van de gekregen cadeaus zag je al eerder voorbijkomen op de blog of via social media: wij geven de grotere cadeaus die ik in samenwerkingen ontvang namelijk niet allemaal ‘zomaar tussendoor’, maar leggen het ook weleens weg voor een verjaardag of de feestdagen. Suus kreeg de volgende cadeautjes voor haar achtste verjaardag:

 • Een nieuwe fiets! Deze gaan we samen uitzoeken, maar we verrasten haar alvast met een mega grote kaart met een mooie fiets erop. Samen zullen we in de zomervakantie naar de fietsenwinkel gaan zodat ze zelf testritjes kan maken en kan uitzoeken op welke fiets ze veilig en vertrouwd kan rondfietsen.
 • Skeelers, die scoorde ik een poosje geleden voor €19,95 bij Kruidvat.
 • Panorama prinsessen puzzel van Clementoni, ook deze scoorde ik bij Kruidvat voor iets minder dan €6.
 • De viral designer tekenset van Action, die een tijdje geleden de winkels uitvlóóg. Brings back old memories want ik had vroeger ook zo’n soort tekenset.
 • Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 4
 • Stationary set met madeliefjes van Wibra
 • Washi tape setje
 • DecoTime Twin markers, aanrader om in te slaan als je kind graag creatief is!
 • Zilveren oorbellen
 • Glam Girls mode-ontwerpset
 • Geld
 • Deze prachtige bureaulamp, een salegelukje! Is er ook in een gele editie :)
 • Pantoffels

Cadeaus 8 jaar - Mama's Meisje blog

Suus heeft ontzettend genoten van haar verjaardagsfeestje en de glutenvrije sweet table en is enorm in de watten gelegd. Eentje voor in de boeken en hiermee sluiten we voor 2024 het verjaardagsseizoen in huize Mama’s Meisje. Oh nee, ik ben zelf nog jarig in september maar ik vier mijn verjaardag nooit, haha! Aftellen naar volgend jaar, weer leuke sweet tables bedenken!

Wat vind jij van deze glutenvrije sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer