Geen kinderverjaardag zonder sweet table! Inmiddels heb ik er al diverse gemaakt, maar dit werd mijn eerste glutenvrije sweet table. Suus werd 3 jaar en we vierden een regenboog verjaardagsfeestje! Benieuwd waar ik alle decoratie bestelde en welke glutenvrije baksels er op deze sweet table stonden? Lees maar mee!

Glutenvrije Sweet Table

Als je me al langer volgt, dan weet je dat er hier geen kinderverjaardag voorbij gaat zonder sweet table. Het is een stukje cultuur dat ik meekreeg uit mijn jeugd en waar ik warme herinneringen aan bewaar. Ik geef dit stukje dus met liefde mee aan mijn kinderen en ga altijd helemaal los! Zodoende stortte ik me op de taart tafel voor de derde verjaardag van Suus. Voor de tweede verjaardag van Suus gingen we voor een roze sweet table met wit en goud. Ik bestelde een cijfertaart, cupcakes en een prinsessentaart en vond het resultaat ontzettend mooi, maar wel veel werk. En nu, een jaar later, lach ik mezelf met terugwerkende kracht uit. Wat kan er in een jaar veel veranderen! Hoe easy was het maken van die taart tafel een jaar geleden vergeleken bij nu? Inmiddels weten we bijna een jaar dat Suus coeliakie heeft. De uitdaging voor deze derde verjaardag was dus veel groter: een glutenvrije sweet table. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik a) erg perfectionistisch ben als het aankomt om de aankleding van de sweet table en b) een hekel heb aan bakken. Maar Karma kwam weer eens om de hoek kijken: aangezien ik nergens een glutenvrije verjaardagstaart kon bestellen die voldeed aan mijn eisen, ging ik zelf maar aan de slag. Ook waren er cupcakes, maakte ik een soesjestoren én cheesecake in een potje. Allemaal glutenvrij ;)

Glutenvrije sweet table taarttafel verjaardag pastel regenboog glutenvrij zonder gluten taart gebak - Mama's Meisje blog

Regenboog feestdecoratie bij AliExpress

Laten we bij het begin beginnen: het thema voor dit verjaardagsfeestje. Inmiddels zijn er al verschillende thema’s of kleuren de revue gepasseerd. Veel roze, nog meer roze en voor de eerste verjaardag van Niene ging ik voor roze, mint en goud. Voor Suus had ik lange tijd in mijn hoofd om een K3-feestje te vieren, tot ik het briljante idee kreeg om als thema ‘regenboog’ te kiezen. Regenbogen zijn helemaal hip op het moment en, nog belangrijker: Suus vindt regenbogen supermooi. Alle lichten stonden op groen, dus ging ik op zoek naar regenboog feestdecoratie. Je kunt wel raden dat ome Ali my friend was. Het was flink zoeken, maar ik vond uiteindelijk bijna alle regenboog feestdecoratie bij AliExpress. Ik bestelde deze items:

versiering decoratie feestdecoratie low budget AliExpress regenboog feestje aankleding - Mama's Meisje blog

Glutenvrije sweet table verjaardagstaart cheesecake cupcakes slagroomsoesjes - Mama's Meisje blog

Glutenvrije baksels

So far so good, want met het bestellen van de feestdecoratie had ik ook meteen het leukste gedeelte achter de rug. Hierna begon de échte uitdaging: welke glutenvrije baksels zou ik op deze glutenvrije sweet table presenteren? Onder het mom van “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan“, probeerde ik bij diverse adresjes een glutenvrije verjaardagstaart te bestellen. Helaas zaten veel agenda’s vol of was het niet naar mijn smaak. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een relatief makkelijke manier om zelf een verjaardagstaart te maken. Het werd een dripcake en in deze blog vertel ik uitgebreid hoe ik die gemaakt heb. Daarnaast bestelde ik glutenvrije soesjes bij Hema en bouwde zelf een soesjestaart. Hiervoor gebruikte ik wit glazuur van Dr. Oetker en confetti strooisel van deze webshop. Bij HEMA bestelde ik tevens glutenvrije muffins en chocolade cakejes, die ik een touch up gaf met glazuur (Dr. Oetker), een toef van botercrème (Dr. Oetker), confetti strooisel en suikerdecoratie in de vorm van eenhoorns en regenbogen. Tevens maakte ik cheesecake in een potje, waarvan je het recept binnenkort op de blog kunt lezen!

collage soesjestaart verjaardagstaart cheesecake in een potje cupcakes zonder gluten - Mama's Meisje blog

Zorgeloos genieten

Naast deze glutenvrije sweet table zorgde ik ook voor glutenvrije hapjes. Die hield ik vrij basic: kaas, worst, komkommer, chips en glutenvrije toastjes met smeersels. Aan het eind serveerden we nog soep en (glutenvol) stokbrood, met een ijsje als toetje. Het glutenvrije dieet heeft veel effect op het leven van Suus. Wij gaan hier normaal gesproken heel luchtig mee om, omdat we niet willen dat zij dit als een last gaat ervaren. Het klinkt heel hard, maar ze heeft geen keus en er zullen vast nog momenten komen dat ze er van baalt, maar wij willen haar hier zo positief mogelijk tegenover zetten. Ze past zich altijd aan, moet veel afslaan op verjaardagen en bij traktaties. Haar verjaardag was de uitgelezen kans om haar een feestje te geven waarbij ze alles mocht eten. Even zorgeloos genieten en niet alleen voor Suus, ook voor mama en papa. Alle visite moest bij binnenkomst handen wassen en daarna was alles, uitgezonderd het stokbrood bij de soep, glutenvrij. Ik kan wel zeggen dat dit een geslaagde eerste editie van een glutenvrije verjaardag was, al zal bakken nooit mijn hobby worden. Ik ben al plannen aan het maken voor de volgende ;)

Verjaardag feestje feestdecoratie taart tafel regenboog pastel aankleding - Mama's Meisje blog

Benieuwd hoe ik de glutenvrije verjaardagstaart heb gemaakt? Klik hier!

Heb je inspiratie kunnen halen uit deze glutenvrije sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Sweet table in regenboog pastelkleuren feestje kinderfeestje verjaardag - Mama's Meisje blog

Pinterest pin Glutenvrije Sweet Table - Mama's Meisje blog