Ik schrijf regelmatig over hoe trots ik ben op ons gezin van vijf, maar eigenlijk zijn wij een gezin van zes. Jackie hoort er natuurlijk ook bij en deze energieke avonturier mocht Orijen hondenvoeding testen! Lees je mee?

Samen opgroeien

Het is alweer ruim een jaar geleden dat we besloten om een pup in huis te nemen. Nadat de hond van mijn ouders een nest van maar liefst 10 pups kreeg, konden we de verleiding moeilijk weerstaan. Vrij logisch, want de aanblik van 10 snoezige hondjes was echt om van te smelten… Een jaar later kan ik zeggen: wat was dat een goede keus! Niet alleen omdat we nu precies wisten waar ons hondje vandaan kwam en welke ouders ze had, maar ook omdat Jackie sinds haar komst een prachtige toevoeging is aan ons gezin. Ik herinner me zelf nog dat wij vroeger een hond hadden. Die magie van samen opgroeien en de band die er ontstaat, zie ik nu ook terug tussen onze kinderen en Jackie. Natuurlijk zijn we zelf ook gek op ons beestje en vergeef ik het haar maar weer als ze gaten heeft gegraven in de tuin of het duizendste rondslingerende puzzelstukje kapot heeft gebeten ;) Ze is ontzettend sociaal, een enorme spring-in-’t-veld en heeft haar eigen plekje binnen ons gezin meer dan veroverd. De dag voordat mijn keizersnede gepland stond, brachten we haar naar het pension en moest ze onverwachts een week blijven. Ik maakte me best wel zorgen, want stel dat ze de baby niet zou accepteren bij thuiskomst? We hebben zelfs nog een paar keer naar het pension gebeld om te vragen hoe het met Jackie ging. Nou, die vermaakte zich prima want ze was ’s avonds uitgeput van het ravotten met de andere honden. Je leest het: deze energieke Kooiker verbrandt dagelijks een heleboel calorieën en daarom was ik erg enthousiast toen we Orijen hondenvoeding mochten testen!

Getest Orijen hondenvoer - Mama's Meisje blog

Orijen hondenvoeding

In veel dierenvoeding zijn producten toegevoegd die honden en katten helemaal niet nodig hebben, zoals rijst, granen of maïs. Orijen gelooft dat je hond of kat meer baat heeft bij voeding zoals de natuur het bedoeld heeft. Door te kijken naar hun voorouders en de anatomische bouw en spijsvertering, concludeerden zij dat de voedingsgewoonten van honden en katten nagenoeg hetzelfde zijn als van hun wilde voorgangers. Daarom ontwikkelden zij katten- en hondenvoeding die vrij is van aardappel, granen, maïs of rijst en voegden zij ook geen geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica en synthetische conserveringsmiddelen toe. In plaats daarvan kiest Orijen voor veel vers vlees dat wordt aangevuld met groenten, fruit en kruiden. Dit vlees is afkomstig van betrouwbare, duurzame boerderijen in Alberta, Canada waar alleen ingrediënten van de beste kwaliteit worden gebruikt. Jackie mocht Orijen hondenvoeding testen en wij kozen voor Regional Red: een hondenvoeding boordevol dierlijke eiwitten afkomstig van Angus rund, wild zwijn, bizon, Romney lam en Yorkshire varken.

Aanvallen!

Bij het openen van de zak Orijen Regional Red zie ik hondenbrokken die op het oog weinig verschillen van het voer dat we tot nu toe voor Jackie gekocht hebben. Op de verpakking kan ik precies vinden hoeveel hondenvoer Jackie mag hebben. Als ik het voer voor haar neerzet, is ze bijna niet te houden: aanvallen! Geduld is niet haar sterkste kant, haha! Inmiddels is de zak Orijen hondenvoeding weer leeg en onze kieskeurige mevrouw heeft er lekker van gesmuld. Toch fijn om te weten dat ze alleen de voedingsstoffen binnenkreeg die ze echt nodig heeft, zonder onnodige toevoegingen. Naast deze droge voeding heeft Orijen ook freeze-dried voeding en snacks in haar assortiment. Op dit moment loopt er een leuke actie met de droge variant van Orijen hondenvoeding en kattenvoeding op de website van EKO4petz: 2+1 gratis!

hondenvoer zonder granen maïs aardappel rijst duurzaam vers vlees - Mama's Meisje blog

WIN: try-out pakket voor hond of kat!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het voer van Orijen? Dan heb ik iets leuks voor je! Ik mag namelijk een try-out pakket voor hond of kat weggeven aan één van mijn volgers. Op die manier kun je zelf kennismaken met Orijen. Laat in een reactie onder deze blogpost weten of je kans wilt maken op een proefverpakking Orijen hondenvoeding of kattenvoeding en wie weet krijg jij binnenkort een mailtje! Het is dus belangrijk dat je deelneemt met een geldig e-mailadres.

Voor de trotse honden- en katteneigenaren: welk voer geef jij je huisdier? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1