Enkele weken geleden ontving ik een groot pakket met luiers en babydoekjes van LILLYDOO. We zijn aan de slag gegaan en vandaag lees je mijn oordeel over deze luiers: zou ik ze opnieuw bestellen of was het een eenmalige ervaring?

LILLYDOO: #WHATBABIESREALLYCRYFOR

Via Instagram had ik LILLYDOO al eens voorbij zien komen en ik was dan ook blij verrast dat ik luiers en billendoekjes van dit, voor mij nieuwe merk mocht uittesten. LILLYDOO is een merk met een filosofie, namelijk babyverzorging op een nieuw niveau. Dit houdt in dat ze streven naar producten die huidvriendelijk, stijlvol en super comfortabel zijn. De luiers van LILLYDOO bevatten geen hormoonverstoorders, parfums, PEG-emulgatoren, parabenen, chloor (ECF), glyfosaat en dioxine. In normaal Nederlands houdt dit in dat de luiers vrij zijn van chloor, latex of andere chemische stoffen zoals lotions en parfums. De luiers zijn in maat 1 tot en met maat 6 verkrijgbaar in maandboxen. Afhankelijk van de maat bestel je voor een vaste prijs van €54 een x-aantal luiers. Vervolgens selecteer je een design naar keuze, want de luiers van LILLYDOO zijn in verschillende printjes verkrijgbaar. Ik werd er helemaal enthousiast van, het is een keer iets anders dan de standaard luiers van Kruidvat en DM die we gebruiken. Je kunt het interval aangeven (dus per hoeveel weken je een maandbox wilt bestellen), waarbij je de keuze hebt tussen ontvangst van een maandbox per 3, 4 of 6 weken. Je kunt je abonnement op ieder moment aanpassen, pauzeren of stoppen en dichte pakken luiers van een te kleine maat kunnen gratis worden omgeruild. Naast de luiers heeft LILLYDOO ook twee varianten babydoekjes in het assortiment: één soort met 99% water en amandelolie en een sensitive variant die olijfolie en aloë vera bevat. Deze doekjes zijn zacht, parfum- en scheurvrij en 100% biologisch afbreekbaar. De babydoekjes zijn in twee verpakkingsgroottes verkrijgbaar: per 60 stuks en, handig voor onderweg, in 15 stuks verpakking. Wanneer je een maandbox bestelt, kun je 4 pakken babydoekjes toevoegen voor €8,25. Alle producten zijn ook los in de webshop te bestellen, echter krijg je in de maandbox meer korting.

review lillydoo luiers en doekjes4

De LILLYDOO luiers- en doekjestest

Wij ontvingen van LILLYDOO een grote doos met daarin luiers in maat 3 (Niene) en maat 5 (Suus). Ook zaten er van beide varianten babydoekjes meerdere verpakkingen in. De kleine verpakking van 15 stuks heb ik direct in de luiertas gedaan. Scheelt ontzettend veel ruimte voor onderweg, dat is alvast een pluspunt. Als laatst zat er nog een pak luiermatjes in. We zijn enthousiast begonnen met testen en ik zal jullie vertellen hoe dat is verlopen. Zoals je misschien wel weet, hebben we inmiddels een heel scala aan luiers getest, de uitslag hiervan kun  je hier en hier lezen. De luiers van LILLYDOO hebben we op dezelfde manier getest als alle andere luiers: met de ‘150 ml test‘ en natuurlijk ook door ze een tijdje te gebruiken.

img 2212 001

Onze ervaring met luiers en babydoekjes van LILLYDOO

We beginnen met de luiers. In een pak van maat 3 zitten 33 luiers, in een pak van maat 5 zitten 25 luiers. De luiers voelen erg zacht en soepel aan. Qua pasvorm zit de luier bij Suus precies goed (ze had niet groter moeten zijn, terwijl ze qua kilo’s nog ruim binnen de marge valt). Niene stapt net over op maat 3, dus voor haar is de luier prima. We hebben drie verschillende designs ontvangen en ik ben vooral verliefd op de ‘Bubble to the Gum‘ (met roze, paarse en zwarte stippen). Met de 150 ml test trekt het water redelijk snel in. Het verdeelt ook goed over het oppervlak. De luier voelt nog iets vochtig na 10 minuten en ook de buitenkant voelt ‘klam‘. Niet nat, maar ook niet helemaal kurkdroog. Bij het doorknippen van de luier zie ik veel bolletjes. De kindjes hebben de luiers natuurlijk ook getest. Bij beide kindjes bleef de luier goed op zijn plek. Nu is dat bij Niene nog niet zo’n bijzondere prestatie, want zij doet natuurlijk nog niet zoveel. Suus is echter behoorlijk beweeglijk, maar dat gaat prima met deze luier. Suus heeft een hele makkelijke huid, voor haar heeft een extra zachte luier in principe geen toegevoegde waarde. Niene heeft een gevoelige huid. Hoewel Niene het goed doet op de Kruidvat luiers, zijn de luiers van LILLYDOO nog zachter en ik kan me voorstellen dat dat erg prettig is voor kindjes die veel last hebben van luieruitslag. Niene wordt voor iedere fles (en meestal ook nog wel één of twee keer per dag tussendoor) verschoont en de luiers konden dit goed aan. Bij Suus is dat echter een ander verhaal. Wanneer ze ’s morgens uit bed kwam (na een hele nacht slapen met een LILLYDOO luier), was de luier vochtig/klam aan de buitenkant. Zo vochtig, dat de romper ook klam aanvoelde en dus verschoond moest worden. Overdag ging het dus prima, maar over de nacht zijn wij niet tevreden over LILLYDOO. De babydoekjes zijn erg prettig in gebruik. Ze ruiken neutraal, maken de huid goed schoon en ik verbruikte evenveel als normaal gesproken van andere doekjes. Vooral Niene reageert er goed op, dus deze doekjes zijn zeker een aanrader voor kindjes met een gevoelige huid! De luiermatjes vind ik enorm handig om in de luiertas mee te nemen. Zo ging ik vorige week winkelen en wilde ik Niene verschonen in de kinderwagen. Ik heb er toen een luiermatje onder gelegd, om ongelukjes op het matrasje van de kinderwagen te voorkomen. Maar ook in openbare toiletten is het erg hygiënisch om zo’n luiermatje te gebruiken! Bij ons zit er nu standaard één in de luiertas.

Inmiddels zijn de luiers van LILLYDOO veranderd én is er een ecologische variant bijgekomen! Wij testten ze, samen met 26 andere luiermerken!

review lillydoo luiers en doekjes3

img 2206

Probeer LILLYDOO ook zelf!

Al met al ben ik dus redelijk tevreden over de producten van LILLYDOO, behalve over het gebruik van de luiers voor ’s nachts. Qua prijs vallen deze luiers ook duurder uit dan de Kruidvat en DM luiers die we nu gebruiken. De prijs voor een maandbox is €54, van maat 3 ontvang je dan 198 luiers (€0,28 per luier) en van maat 5 ontvang je 150 luiers (€0,36 per luier). De luiers van Kruidvat kosten €0,13 (maat 3) en €0,18 (maat 5) per stuk en omdat onze kindjes die prima verdragen en ze ons goed bevallen, zijn wij niet genoodzaakt om over te stappen op een ander merk. Omdat Niene erg goed op de babydoekjes van LILLYDOO reageert, overweeg ik wel om deze te blijven gebruiken. Ik wil echter ook nog verder kijken voordat ik de knoop doorhak, vanwege de prijs. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van LILLYDOO? Via de website kun je zelf een testpakket aanvragen met daarin 10 luiers en een verpakking van 15 babydoekjes. Dit testpakket wordt automatisch omgezet in een maandbox, maar dit kun je natuurlijk ook gelijk pauzeren of stopzetten indien je dit niet wenst te ontvangen. Het testpakket is gratis aan te vragen, echter betaal je wel €3,90 aan verzendkosten. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van LILLYDOO.

Na het verschijnen van mijn review ontving ik van LILLYDOO een pakket met luiers in maat 6. We hebben ook deze luiers uitgebreid getest. De pasvorm van maat 6 was voor Suus te groot, waardoor de luier niet goed aansloot. Daardoor was ik bang dat het weer mis zou gaan. Qua absorptie kon deze maat luiers de nacht wel aan, dus geen vochtige luier en romper na een nacht slapen. Maar doordat de luier qua pasvorm niet goed zit, ging dit een aantal nachten goed waarna de luier verschoof. Daarom is een maat groter in ons geval geen oplossing en dus een reden voor ons om de luiers niet opnieuw te gebruiken.

Eerder testten wij luiers van Bumblies, Toujours, Kruidvat en Etos (lees de uitslag hier) en luiers van Zwitsal, DM, Huggies, Action, Pampers, Jumbo, Bambyo en Albert Heijn (lees de uitslag hier). Ook lees je onze ervaring met het uitgebreide babyassortiment van LIDL, inclusief de luiers van Lupilu!

Ken jij de producten van LILLYDOO? Hoe is jouw ervaring hiermee? Zo niet, ga jij een testpakket aanvragen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.