Nagels lakken: ik vind het een rotklusje en vaak komt er helemaal geen mooi resultaat, omdat ik het gewoon niet goed kan en niet geduldig genoeg ben. Terwijl ik het zo mooi en verzorgd vind staan! Daarom besloot ik een starterset van Pink Gellac aan te schaffen. Je weet wel, nagellak aanbrengen en laten drogen onder zo’n lamp. Vandaag vertel ik meer over hoe dit mij bevalt.

Netjes je nagels lakken: een kunst

Nagellak en ik: wij hebben een haat-liefdeverhouding. Het liefst heb ik altijd een mooi kleurtje op mijn nagels. Het staat verzorgd, vrouwelijk en ik voel me er goed bij. Toch gebruikte ik vooral blanke lak, want een kleurtje op mijn nagels proberen te lakken met ‘gewone‘ nagellak, eindigt steevast in een drama. Netjes je nagels lakken: het is een kunst op zich. Net niet goed gedroogd, vlekkerig resultaat of toch even gevoeld of het al droog is met als finishing touch een vingerafdruk. En wat dacht je van het lakken met je niet-schrijfhand? Ik ben rechtshandig en bijt altijd bijna het puntje van mijn tong eraf om die rechterhand netjes met links te lakken. Zit het er eindelijk ‘acceptabel genoeg‘ op, voel ik weer te vroeg of de lak al droog is… Need I say more?

Starterset Pink Gellac review gelnagels gellak gel nagellak LED lamp - Mama's Meisje blog

De keuze voor gellak

Toen ik eenmaal een keer gellak had laten opbrengen, was ik echt super tevreden. Krasvast, het blijft er 2 weken op zitten en geen gedoe met bovenstaande probleempjes. Enig zwaarwegend nadeel: de prijs. Ik was al snel rond de €25 per keer kwijt en beperkte het daarom echt tot feestjes of speciale gelegenheden. Tot ik eens op onderzoek ging en op de website van Pink Gellac belandde.

Ik besloot een startersset aan te schaffen. Ik kocht de Pink Gellac LED L starterset, een compleet pakket met LED lamp, primer, basecoat (Base2), topcoat (Ultra Shine), nagelvijl, woodstick, 10 stuks Cleaner Pocket, 10 stuks Remover Pocket en 4 kleuren, waarvan 3 naar keuze. Ook had ik 4 keer gratis toegang tot een online cursus met meer uitleg over het gebruik van Pink Gellac. Deze set heb ik dus zelf gekocht, dit artikel is niet gesponsord. [Edit: na het schrijven van dit artikel zijn de startsets veranderd van samenstelling en is ook de lamp vernieuwd.]

Getest gelnagels met Pink Gellac review gellak gel nagellak kleuren LED lamp - Mama's Meisje blog

Pink Gellac: hoe werkt het?

Toen ik de set binnenkreeg, verbaasde me het hoe compact alles was. Ik had een gigantische doos met spullen verwacht, maar alles zit in een verpakking van klein formaat. Handig opbergen dus! Voordat ik van start ging, pakte ik het informatieboekje met uitleg erbij en keek ik natuurlijk op alle bijgeleverde potjes lak en dergelijke. Nu ga ik geen uitgebreide tutorial geven van hoe je gellak aanbrengt, maar kort gezegd werkt het als volgt:

  • Met de bijgeleverde woodstick duw je je nagelriemen naar achteren

  • Met de roze kant van de bijgeleverde vijl ruw je je nagels op

  • Met de witte kant van de bijgeleverde vijl, vijl je je nagels in de gewenste lengte en vorm

  • Vervolgens ontvet je je nagels grondig met de bijgeleverde Cleaner Pocket

  • Optioneel: je kunt ervoor kiezen je nagels te lakken met de Primer, die voor een betere hechting van de gellak zorgt

  • Breng een dun laagje Base aan en hard 15 seconden uit onder de lamp

  • Breng een dun laagje van de Colour aan en hard 60 seconden uit onder de lamp

  • Herhaal de Colour voor een egale, diepe kleur

  • Breng een dun laagje Ultra Shine aan en hard 60 seconden uit onder de lamp

  • Ready to go!

Mijn ervaring met Pink Gellac

So far, so good, maar wat vind ik er nu eigenlijk van? Inmiddels heb ik drie keer gellak aangebracht op mijn nagels. Al doende leert men, want de eerste keer zag het er niet tip top uit. Dat was vooral te wijten aan het feit dat ik niet voldoende de tijd nam. Ook gebruikte ik te dikke lagen, vooral de Ultra Shine bracht ik te dik op. Inmiddels beheers ik de kunst van het aanbrengen van gellak beter: met dunne laagjes bedoelen ze dus écht dunne laagjes. En daar wordt het resultaat ook een stuk mooier van. Aanrader is om er echt even voor te gaan zitten. De laatste keer was ik een uur bezig, maar het resultaat was voor mijn doen perfect! Zie deze foto als bewijs :D

Resultaat gelnagels met Pink Gellac review gellak gel nagellak beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Ik heb bij wijze van test één maal de lak aangebracht zonder de primer te gebruiken. Ik kon duidelijk merken dat de lak sneller begon te ‘chippen‘ zoals ze dat noemen: dat er luchtbelletjes onder komen en de lak loslaat. Die primer heeft dus wel nut. Pink Gellac belooft 14 dagen te blijven zitten, dit is mij echter nog niet gelukt. Een week blijft het mooi, daarna begint het los te laten. Ik word daar nogal kriegel van en haal het er dan gelijk af. Ik houd zelf ook geen rekening met schoonmaken of in bad gaan en dergelijke. Misschien zou het langer blijven zitten als ik de lak minder in contact laat komen met water. Al met al ben ik wel tevreden, omdat het me nu eindelijk lukt om nagellak in een kleurtje te dragen die makkelijk aan te brengen is en waarbij ik het resultaat ook echt mooi vind, al is het iets korter dan beloofd wordt.

Heb jij ervaring met gellak of met Pink Gellac? Wat vind jij ervan? En heb je nog tips voor me? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin