Liep ik toch laatst tegen iets leuk aan bij Action! Ik nam de Emma x Oliver verzorgingslijn voor baby’s mee en testte het thuis uitgebreid. Benieuwd of deze vegan babyverzorging de moeite waard is? Lees maar mee!

Babyverzorging bij Action

Ik mag er van mezelf niet te vaak komen, maar loop toch regelmatig even binnen… Ik koop er standaard luierzakjes, schuursponsjes, toiletverfrisser, schoonmaakspulletjes en tegenwoordig ook botjes voor de hond. En zo belandde ik kort geleden weer op de afdeling babyverzorging bij Action, waar ik de (voor mij) nieuwe Emma x Oliver verzorgingslijn spotte. Ik besloot de producten mee te nemen om ze thuis uitgebreid te testen. Heel eerlijk: ik viel in eerste instantie voor de oh zo schattige verpakking, want pastelkleurtjes betekent instant liefde en als er dan ook nog zulke schattige diertjes op staan afgebeeld… Need I say more?  Ik had nog nooit van dit merk gehoord en op de verpakking las ik dat de producten 99,4-99,7% natuurlijk zijn. Ook zijn de producten vegan, niet geparfurmeerd, te gebruiken vanaf de pasgeboren leeftijd en dermatologisch getest. Al met al smeren we natuurlijk niet zomaar iets op het kwetsbare huidje van ons kleintje en dus vertel ik je graag meer over mijn ervaringen!

Emma x Oliver babyverzorging bij Action review getest ervaring - Mama's Meisje blog

Emma x Oliver bij Action

De verzorgingslijn van Emma x Oliver bij Action bestaat uit 3 producten:

  • Baby Nappy Cream, een tube met een inhoud van 100 ml voor €2,59
  • Baby Body Wash, een pompverpakking met een inhoud van 350 ml voor €2,59
  • Baby Shampoo, een pompverpakking met een inhoud van 350 ml voor €2,59

Zoals ik vertelde, viel ik allereerst voor de schattige, pastelkleurige verpakking. Na wat research op het net kon ik erg weinig over dit merk vinden. Iets wat ik opvallend vind, want Emma x Oliver is, naast lieflijk vormgegeven, ook vegan en dat is iets wat perfect bij de huidige trend aansluit. Zo lees ik op de verpakking dat deze gemaakt is van suikerriet, dat de ingrediënten plant-based zijn en 99,4-99,7% natuurlijk. Er zit geen parfum in de producten, er zit aloë vera in en de producten zijn mild, wat ze geschikt maakt voor de kwetsbare huid van pasgeboren baby’s. Een heleboel beloftes dus, maar hoe oordeel ik na het getest te hebben?

luiercreme van emma x oliver Action - Mama's Meisje blog

Luiercrème van Emma x Oliver

Allereerst de luiercrème van Emma x Oliver. Deze zit in een tube waar een schattige giraf op staat afgebeeld. Aangezien babybilletjes zacht en roze moeten zijn, maar er door omstandigheden allerlei vervelende en pijnlijke plekjes en roodheid kunnen ontstaan, is een luiercrème vrijwel onmisbaar in de verzorgingstas. Het liefst willen we een product dat het leed verzacht en ik was erg benieuwd of deze luiercrème van Emma x Oliver haar beloftes waarmaakt. Deze luiercrème bevat 0% parfum en bestaat voor 99,7% uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 10,9% van deze ingrediënten afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Zoals bijna iedere luiercrème bevat deze zinkoxide en als ik een beetje uit de tube haal, heeft het inderdaad de ‘zinkzalf’ look die we gewend zijn van billenzalfjes. Het is alleen veel minder stug en smeert soepeler uit, zonder dat er een hele lading aan mijn handen blijft zitten. De crème is geurloos, smeert dus goed uit en doet z’n werk. Naar mijn mening is deze luiercrème van Emma x Oliver niet beter of slechter dan een andere luiercrème op basis van zinkoxide. Bij kapotte billen door tandjesleed ben ik persoonlijk meer gecharmeerd van deze billenzalf van Aldanex. Die brengt namelijk een beschermend laagje aan op de huid en dat doet zinkoxide niet: die droogt de huid juist meer uit. Tenminste, dat is onze ervaring. Er zijn natuurlijk tal van mama’s die wél goede ervaringen hebben met luiercrème op basis van zinkoxide en in dat geval is deze van Emma x Oliver een prima aan te raden keus!

Vegan Baby Shampoo haarshampoo haar newborns - Mama's Meisje blog

Baby Body Wash vegan verzorging wasgel newborns - Mama's Meisje blog

Baby Body Wash en Baby Shampoo

Naast de luiercrème heeft Emma x Oliver ook twee wasproducten in haar collectie: Baby Body Wash en Baby Shampoo. De shampoo is bedoeld om de haartjes van je kleintje te wassen, de body wash is vanzelfsprekend bedoeld voor gebruik op de babyhuid. Beide producten zijn niet geparfumeerd, bevatten aloë vera en natuurlijke lavendelolie én zijn dermatologisch getest. 99,4% van de ingrediënten zijn natuurlijk, waarvan 7,96% van deze ingrediënten afkomstig is uit de biologische landbouw. De Baby Shampoo zit in een pompverpakking waarop een schattig konijntje staat afgebeeld. De hoeveelheid shampoo die met één pompje uit de verpakking komt, is meer dan genoeg om een babyhoofdje te wassen. Deze shampoo is helder, laat zich makkelijk verdelen, schuimt heel licht en spoelt ook makkelijk uit. Er blijft een subtiel lavendelgeurtje hangen na het wassen en drogen. De Baby Body Wash is naar mijn mening exact hetzelfde, al verschillen ze wel in ingrediënten. De producten zijn in ieder geval mild, want Niene verdraagt ze goed, al wassen we haar niet dagelijks met een zeepproduct omdat haar huid erg gevoelig is. Al met al ben ik positief over deze babyverzorging van Emma x Oliver en kun je ze naar mijn mening met een gerust hart zelf proberen! Lees ook mijn blog over Baby Dove voor een budgetprijsje bij Action!

Heb jij deze Emma x Oliver verzorgingslijn al gespot bij Action? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1