Als er iets is wat ik lastig vind in het moederschap, is dat het goed verzorgen van de huid van mijn kleintjes. Ik heb er al vaker over geschreven: de droge huid die ik zelf heb, heb ik ook doorgegeven aan mijn meisjes en dan met name aan Niene. Vandaag vertel ik waaraan ik zelf merk dat mijn huid is veranderd sinds ik moeder ben en hoe het zit met de huid van de meisjes. De afgelopen weken mochten we de producten van Cetaphil uitgebreid testen. Ik deel onze ervaringen op de blog! Lees je mee?

Een droge, jeukende huid

Als ik even flink graaf in mijn geheugen, concludeer ik dat de huidproblemen die ik heb, zo rond mijn puberteit begonnen. Ik merkte dat ik na het douchen vaak een geprikkelde, jeukende huid had. Mijn moeder opperde om dan na het douchen te smeren met bodylotion en als ik dat deed, werd de jeuk inderdaad minder. Vergat ik dat een keer, dan was er geen man overboord, maar ik moest het smeren geen twee dagen op rij achterwege laten. Ook merkte ik een duidelijk verschil tussen de seizoenen: in de winter had ik meer last van een droge, jeukende huid dan in de zomer. Toch kon ik alle producten goed verdragen: ik heb nog nooit een reactie gehad na het smeren van geparfumeerde huidverzorging. Qua gezicht zat ik destijds natuurlijk in de ‘puistjesfase‘. Ik had een vrij onrustige huid en gebruikte producten die daarop aansloten. Ondanks de puistjes was mijn huid verder wel egaal van kleur en werd ik snel bruin. Waarschijnlijk mede door mijn jeugdjaren: toen woonde ik een tijdje op Curaçao.

Cetaphil producten voor een droge en gevoelige huid voor alle leeftijden geschikt baby kind zeepvrij parfumvrij - Mama's Meisje blog

Een andere huid na de zwangerschappen

Inmiddels ben ik bijna 31 en is mijn huid erg veranderd. Destijds maakte het alleen verschil tussen wel of niet insmeren na het douchen, tegenwoordig is wát ik op mijn huid smeer bepalend voor het wel of niet hebben van jeuk. Zo heb ik veel baat bij huidverzorging die erg rijk is en mijn huid goed voedt. Gebruik ik een ‘lichtere’ verzorging, dan merk ik gelijk verschil. Ik ervaar dan meer jeuk en droogte op mijn armen en benen. Maar ik verdraag nog steeds alles, dus mijn huid is verder niet gevoelig. Qua gezicht is mijn huid nu erg onrustig. Ik heb een andere huid na de zwangerschappen, want de pigmentvlekken die ik toen kreeg, zijn nog steeds niet weggetrokken. Gelukkig merk ik wel dat ze al lichter worden. Ook is mijn gezichtshuid erg vet en gebruik ik nog steeds middeltjes om dat tegen te gaan. Toch heb ik dé oplossing nog niet gevonden.

De kindjes

Voordat Suus geboren werd, kocht ik allerlei verschillende smeersels en oliën voor op haar huidje. Ik lette eigenlijk helemaal niet op wat er in zat, als het maar lekker rook. Toen ze eenmaal geboren was, smeerde ik haar daar regelmatig mee in. Ze kon alles goed verdragen, maar had het smeren wel nodig. Eigenlijk leek haar huid vrij makkelijk. Maar in de loop van de tijd werd haar huid steeds droger en schilferiger, iets wat later veroorzaakt bleek te worden door coeliakie. Ik ben toen gaan smeren met meer huidneutrale middelen en daar reageerde ze toen goed op. Inmiddels is haar huid, mede door het dieet, goed hersteld, maar het blijft natuurlijk een aandachtspunt. Voor Niene is het een heel ander verhaal. Die reageert op het minste of geringste en heeft heel vaak vlekjes, bultjes en een onrustige huid. Ze is van ons hele gezin degene met de meest gevoelige huid en dé reden dat ik met andere ogen naar huidverzorging ben gaan kijken.

Huidverzorgingsroutine voor een droge en gevoelige huid - Mama's Meisje blog

Simpele verzorgingsroutine

Sinds ik me meer ben gaan verdiepen in huidverzorging voor mijn kleintjes, vind ik het leuk om allerlei producten uit te testen. Niet alleen om nieuwe ontdekkingen voor Niene te doen, maar ook om ze te delen op mijn blog. Uit eerdere reacties bleek namelijk dat mijn dreumes echt niet de enige is met een droge, gevoelige huid. Er zitten veel meer mama’s met dezelfde struggles. Toen Cetaphil mij vroeg of ik hun simpele verzorgingsroutine voor de huid wilde testen, was ik meteen enthousiast. En deed ik meteen wat kennis op die ik kan toepassen op mijn eigen huid! Deze huidverzorgingsroutine bestaat uit slechts 2 stappen: reinigen en hydrateren. De producten zijn zowel geschikt voor gezicht als lichaam. No more badkamerkastjes vol met verschillende producten dus! En gelijk een reden om mijn eigen routine eens onder de loep te nemen. Ik testte de Milde Huidreiniger en de Hydraterende Crème van Cetaphil en zal stuk voor stuk vertellen wat onze ervaringen hiermee zijn. Voor deze test kende ik Cetaphil alleen van naam uit de tijd dat ik als apothekersassistente werkte. Ik had tot nu toe nog geen ervaring met de producten.

collage Cetaphil Milde huidreiniger review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Cetaphil Milde Huidreiniger

Cetaphil Milde Huidreiniger is bedoeld om de huid dagelijks te reinigen van vuil, make-up en andere onzuiverheden. Dit product is mild, zeepvrij, parfumvrij en zowel met als zonder water te gebruiken. De huidreiniger kan al vanaf de babyleeftijd (vanaf 9 maanden) gebruikt worden, maar indien deze wordt gebruikt op het luiergebied van kindjes onder de 3 jaar, dan moet het wel goed afgespoeld worden. Bij het testen vielen de volgende dingen op:

– de Milde Huidreiniger is neutraal van geur
– het is makkelijk te verdelen, schuimt niet en laat zich makkelijk afspoelen
– het is zuinig in gebruik
– na gebruik voelden onze huidjes zacht en schoon
– bij testen zonder water op mijn gezichtshuid (dus door te verwijderen met watjes) leek het eerst alsof er een ‘laagje’ op mijn huid achterbleef, maar dit trok na een paar minuten weg.

Wat ik zo bijzonder vind, is dat de Milde Huidreiniger zowel met als zonder water te gebruiken is. Mijn huid voelde na beide toepassingen schoon aan en dat kan ik niet van alle producten zeggen die ik ooit testte. Het is fijn dat het door alle gezinsleden gebruikt kan worden en vooral voor de gevoelige huid van Niene is dit een uitkomst. Ze verdraagt dit product goed en het heeft een kalmerende werking op haar huid: minder rode vlekjes en droge plekken.

Cetaphil Milde Huidreiniger is verkrijgbaar in een flacon (200 ml) en pompverpakking (460 ml) en is o.a. te koop bij Etos, Plein en bol.com.

collage Cetaphil Hydraterende Creme pot en tube ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Cetaphil Hydraterende Crème

De tweede stap uit de verzorgingsroutine is het aanbrengen van Cetaphil Hydraterende Crème. Deze crème is wederom geschikt voor lichaam én gezicht. Ook deze crème is geurloos en bij aanbrengen valt gelijk op hoe voedend deze voelt op mijn huid. Ondanks dat, trekt de Hydraterende Crème snel in en plakt niet. De meisjes verdragen de crème goed, vooral Niene, en het doet echt wat voor haar huid. Na een week merken we al verschil: het kalmeert en verzacht. De droge plekjes die ze op haar schouders en armen had (nog resterend van een huidinfectie), zijn zo goed als weg getrokken. Ook heeft ze minder vlekjes en bultjes. Positief dus! Voor mezelf gebruik ik deze crème graag op mijn lichaam. Voor mijn gezichtshuid is deze crème te vet en combineert het niet goed met mijn make-up. Daarvoor ben ik nog zoekende naar dé oplossing. Buiten dit puntje om ben ik erg tevreden en blij met deze ontdekking!

Cetaphil Hydraterende Crème is verkrijgbaar in een tube (100 gr) en een pot (450 gr) en is o.a. te koop bij Etos, Plein, De Online Drogist en bol.com.

Wat voor huidtype heb jij? En je kindje(s)? Ken jij de producten van Cetaphil al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.