Aan het begin van het jaar heb ik me verdiept in een leuk onderwerp: vakanties! Ik hou d’r van, wil het liefst vakantietester worden (bestaat dat? Ik meld me aan!) en kan ontzettend genieten van de voorpret. Dus ging ik met Erik om tafel: waar gaan we dit jaar naartoe?

Welke bestemming kiezen we met onze baby?

Eerlijk gezegd vind ik dat er in de wereld op dit moment een boel ellende aan de hand is. Dat heeft een behoorlijke invloed gehad op de keuze die we maakten. Een vliegvakantie naar een zonnig (ei)land in Europa viel voor ons al af. Terroristische aanslagen in grote Europese steden, wie weet wat er nog meer volgt. Misschien een beetje paranoïde in de ogen van anderen, maar voor ons voelt het niet prettig! De Antillen is mijn grote favoriet. Echter is dat ook heel prijzig en aangezien ik het afgelopen jaar geen werk had, gaan we dit jaar geen verre reis maken. Daarnaast wil ik gelijk twee eilanden meepikken als het even kan, dus daar komen nóg meer kosten bij. Nee, de Aruba en Curaçao trip zetten we even in de spreekwoordelijke ijskast. We richtten ons op een vakantie in eigen land. Verschillende opties passeerden de revue: een weekje Friesland, Zeeland of Limburg misschien? Na wat speurwerk en nog enkele opties bekeken te hebben, maakten we onze keuze!

Onze eerste vakantie met baby

We gaan in september een weekje naar het Ibiza van het Noorden: Texel! We hebben een heerlijk huisje geboekt op een mooi vakantiepark met allerlei faciliteiten. Ook de ligging van het park is ideaal: vlakbij de leuke dorpjes, maar nog veel belangrijker: met tien wandelminuutjes ben je op het strand bij Paal 17. En wij houden van het strand, dus daar zullen we veel te vinden zijn. Ecomare is daar ook vlakbij, dus we gaan zeker met Suus naar de zeehondjes kijken. Ik heb er al helemaal zin in, hoop op prachtig weer en zoek naar leuke hotspots op het eiland. We huren fietsen en gaan op die manier het eiland verkennen!

home d59a631d45

Geschikte bestemmingen met kinderen

Onze keuze is relatief ‘veilig’: we gaan met de auto op vakantie in eigen land, onderweg een overtocht met de boot. We zullen ongeveer vier uur onderweg zijn. Ik vind het altijd ontzettend knap als gezinnen met hun kindjes verre reizen maken. Dat zou ik helemaal niet durven! Ik denk dat er meer mogelijk is dan je voor mogelijk houdt, bijvoorbeeld backpacken door Thailand (één van de mama’s die ik via Instagram volg, gaat dit in de zomer doen, wauw!), skiën in Oostenrijk of met een camper door Amerika toeren.

Waar ga jij heen op vakantie?

Ik ben heel benieuwd óf je dit jaar op vakantie gaat. En waar gaat de reis naartoe? Hoe ben je op die keuze gekomen? En heb je nog leuke tips als het om bestemmingen gaat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Bron: 1, 2 , 3