Een baby komt niet alleen: voor je het weet staat je huis vol met een kinderwagen, maxi cosi en een box en de commode ligt vol met rompertjes, truitjes en broeken. Omdat het leven met zo’n lief, pasgeboren baby’tje al ingewikkeld genoeg is, hierbij 5 handige baby hacks om het wat overzichtelijker te maken. Zo houd jij hopelijk wat energie over om bij te komen van je zwangerschap en bevalling!

 

1. Rollen maar!

Vind jij ook niets meer terug in de commode vol met rompers? Los dit op met een simpele truc: rol alle rompertjes en andere kleertjes op, in plaats van dat je alles opvouwt. Opgerold nemen deze kledingstukken veel minder ruimte in beslag. En het ziet er ook nog eens ontzettend schattig uit.

 

2. Stop alles in een sok

Zit de luiertas van jouw kindje ook altijd zo vol? Wanneer de luier verschoond moet worden ben je hierdoor eerst tijden bezig om de juiste spullen uit de tas op te duikelen. Dit los je heel makkelijk op: leg een setje kleding (romper, broekje, truitje) op elkaar en rol het stapeltje op. Stop dit rolletje vervolgens in een setje babysokjes en voila: een compleet setje schone kleren dat je zo uit de tas kunt vissen. En ruimte genoeg om nog een paar van zulke rolletjes in de tas te doen: jij grijpt nooit meer mis!

baby 2242638 1280

 

3. Trotseer de duisternis

Als jij ‘s nachts naar je huilende baby loopt, is een beetje licht in de babykamer natuurlijk erg handig. Er is echter niets ergers dan het felle licht van een plafondlamp, terwijl je ogen nog aan de duisternis gewend zijn. De oplossing: monteer een bedlampje onder het ledikantje van je baby. Zo kun je ‘s nachts een beetje licht maken, zonder dat jij of je kindje daar last van heeft.

 

4. Voorkom ongelukjes

Je kent het vast wel: je baby plast of poept net op het moment dat je z’n luier hebt afgedaan. Het gevolg is dat je de hele commode moet schoonmaken. Dergelijke ongelukjes kun je heel gemakkelijk voorkomen door voordat je de oude luier afdoet alvast de nieuwe luier onder de billetjes te schuiven. Als er na het afdoen van de oude luier een ongelukje gebeurt, vangt de nieuwe luier dat voor je op.

 

5. Een handschoen vol rijst

Sommige baby’tjes slapen heerlijk zolang ze hun moeder maar vlak naast zich voelen, maar schrikken wakker zo gauw ze haar voelen weggaan. De oplossing hiervoor is eigenlijk te simpel en te bizar tegelijk: vul een handschoen met rijst, naai ‘m dicht en leg deze (in plaats van je eigen hand) op je baby. Het gewicht van de rijst vervangt het gewicht van je hand, maar je kindje voelt geen verschil en slaapt lekker door. Blije baby, blije ouder!

Deze gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

Bron: afbeelding