Toen ik de positieve test in mijn handen had, dacht ik meteen aan onze toekomst. Als alles goed mag gaan, verwelkomen wij een new member of the family. Willen wij voor de geboorte weten wat het geslacht van onze baby is? Ik vertel over onze methode om hier samen uit te komen, want we verschilden behoorlijk van mening over een geslachtsbepaling!

Een geslachtbepaling

Toen ik zwanger was van Suus is het vraagstuk ‘willen weten wat het wordt‘ natuurlijk al uitgebreid ter sprake gekomen. We wisten toen met 15,5 week dat er een meisje op komst was. Ik vond het erg bijzonder en natuurlijk is het allerbelangrijkste dat het kindje gezond is, maar toch ben ik blij dat we de geslachtsbepaling hebben laten doen. Ik heb me volledig kunnen richten op de komst van ons meisje en de daarbij behorende shop- en inrichtingsactiviteiten. Maar daar ging wel een groot meningsverschil aan vooraf…

Ik wil het geslacht weten, hij niet!

En datzelfde meningsverschil hadden we nu weer. Hoe zit het precies? Als het aan Erik ligt, hoeft hij van te voren niet te weten wat het geslacht van onze baby is. Hij vind het een mooie en bijzondere verrassing en kan daar rustig 9 maanden op wachten. Als het aan mij ligt, wil ik van te voren juist heel graag weten wat het geslacht van onze baby is. Naast allerlei praktische handigheden, is het ook de nieuwsgierigheid en het gevoel dat ik het echt heeeeel graag wil weten. Team geslachtsbepaling!

SAM 3442

 

We hebben toen én nu precies dezelfde argumenten in de strijd gegooid. ‘Vroeger wisten mensen ook niet of ze een jongen of een meisje kregen‘, waar ik dan weer tegenin bracht: ‘maar tegenwoordig heb je de mogelijkheid en daar wil ik graag gebruik van maken‘. Al met al kwamen we er beide keren echt niet uit.

Kop of munt?

Je kunt elkaar in heel veel dingen tegemoet komen, maar voor ons allebei voelde het in dit geval alsof je de ander dan overhaalt tot iets wat diegene niet wil. Maar hoe kwamen we er dan wel uit? We bedachten dat we gingen tossen. Een muntje, van te voren goed afspreken én opschrijven wie welke zijde gokt. En natuurlijk de spelregels: als het muntje op de grond valt is de worp ongeldig. Gooien, vangen, plat op de rug van je hand en de bovenste zijde van het muntje is zichtbaar en wint! Dit hebben we bij beide zwangerschappen gedaan.

Luck was on my side :D en niet in één keer! Het muntje viel welgeteld 4 keer op de grond, zenuwslopend… Maar uiteindelijk gooide Erik, ving het muntje, legde het muntje op de rug van zijn hand en tadaaaaa: Karin wint. We gaan dus voor de geslachtbepaling ;) net als bij Suus.

Heb jij een geslachtbepaling laten doen tijdens je zwangerschap? Waarom wel of juist niet? Waren jullie het hierover eens of zijn er ook wat discussies aan vooraf gegaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin