Meet Franck & Fischer: een nieuw Deens label voor baby’s en kids! Ik kreeg hele schattige items toegestuurd en vertel je graag meer over hun collectie. Lees en kijk je mee?

Scandinavische merkjes zijn hip!

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: Scandinavische merkjes zijn hip! Of het nu om speelgoed, kleding of accessoires gaat: de uitstraling van deze items is veelal lief en puur. Neutrale kleuren, zachte en speelse vormen en een vrolijke stijl: als je Instagram of Pinterest opent, herken je de typische look meteen. Sinds mijn eerste zwangerschap is er op baby- en kindergebied heel wat de revue gepasseerd, maar sinds ik labels van Deense makelij heb ontdekt, ben ik fan. Zo struinde ik tijdens ons weekend Kopenhagen door allerlei schattige winkels en vond ik het bijna jammer dat ik niet alles mee kon nemen. Sinds kort is webshop De Kleine Giraf weer een prachtig merk rijker: Franck & Fischer. Dit Deense label voor baby’s en kids is in 2005 opgericht en ontwerpt biologisch speelgoed, tassen en praktische accessoires. Ik kreeg vier items uit hun collectie toegestuurd en vertel je er graag meer over!

Scandinavische merkjes zijn hip - Mama's Meisje blog

Franck & Fischer collectie bij De Kleine Giraf

Misschien wel het meest kenmerkende van de Franck & Fischer collectie zijn de Saga kinderrugzakjes. Deze zijn verkrijgbaar in groen, grijs en roze en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Op het voorvak is het gezichtje van een beertje afgebeeld en deze rugzak is gemaakt van waterafstotend katoen/polyester canvas. De schouderbanden zijn verstelbaar én er is een borstriem aanwezig. Handig om te voorkomen dat de rugzak van kleine schoudertjes glijdt! Wat ik ideaal vind, is dat er aan de binnenkant extra vakken zitten waar je bijvoorbeeld de drinkbeker in kwijt kunt. Mocht de tas na verloop van tijd een wasbeurt nodig hebben, dan kan dat op 30 graden (niet in de droger). Deze tas ziet er leuk uit, is praktisch qua afmetingen en indeling en de kleuren zijn prachtig. Aangezien wij aftellen naar de vierde verjaardag van Niene, kun je al raden welke rugzak ze straks mee mag nemen naar de basisschool!

Franck & Fischer collectie bij De Kleine Giraf - Mama's Meisje blog

Kussentje, knoeischort en houten poppenbed

Met een bijna-peuter die nu al alles zelf wil doen, is een knoeischort onmisbaar. Het knoeischort van Franck & Fischer dat wij ontvingen, is groen met lange mouwen en een schattige print. De maat is perfect voor kindjes van ongeveer 1 tot 3 jaar en na gebruik (lees: geknoei) kan ie worden uitgewassen op 30 graden. Er zijn trouwens nog veel meer kleuren verkrijgbaar, evenals slabbers. Waar ik instant verliefd op werd, is het schattige konijnen kussentje uit de Franck & Fischer collectie. Er is ook een uiltje met pootjes verkrijgbaar, dus je snapt dat ik moeilijk kon kiezen. Dit konijntje staat op Linns kamer en ze vindt ‘m geweldig: kletst er hele verhalen tegen en knuffelt ermee. Wat kan ik erover zeggen? Het is gewoon een enorm schattig design en matcht perfect met wat je van Scandinavische merkjes verwacht! Als laatst kan Niene voortaan haar kleine pop of knuffel in stijl laten slapen: in dit houten poppenbed. Het is een bouwpakketje, maar het in elkaar zetten is easy peasy. Het formaat is compact, maar dat is prima voor de meeste knuffels of een klein formaat pop.

kinderkameraccessoires Deens label - Mama's Meisje blog

Speelgoed in natuurlijke tinten - Mama's Meisje blog

Leuk cadeautje

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een babyshower, kraamvisite of kinderverjaardag? Check dan zeker de uitgebreide collectie van Franck & Fischer! Want naast de vier items die ik liet zien, is er nog veel meer: van speelkleden tot opbergmanden, van muziekdoosjes tot posters en van rammelaars tot speelgoed. Hier kun je toch niet anders dan vrolijk van worden?

Wat vind jij van de items die ik van Franck & Fischer ontving? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer