Als verjaardagsuitje brachten we vorige week een bezoekje aan de Flierefluiter in Raalte! Weer of geen weer: je kunt hier altijd terecht en in deze blog vertel ik wat er allemaal te doen is! Lees je mee?

Een dagje naar de Flierefluiter in Raalte

Eigenlijk begon het tijdens de zwangerschap van Niene. We waren een weekje op Texel toen ik jarig was en vierden het dus samen als gezin met een dagje naar Ecomare en het strand. Dat beviel eigenlijk zo goed, dat we er een jaarlijks ding van hebben gemaakt: een uitje op mijn verjaardag! Ik vind het heerlijk, want eigenlijk doen we dat veel te weinig en op deze manier maken we er een soort traditie van. Afgelopen vrijdag was ik jarig en gingen we een dagje naar de Flierefluiter in Raalte. Shame on me want als je me langer volgt, dan weet je dat ik heel lang in Raalte gewoond heb. Van mijn tienerjaren totdat ik ging samenwonen met Erik. En hoe vaak ben ik bij de Flierefluiter geweest sinds we kinderen hebben? Precies nooit… Daar moest dus verandering in komen! Oh, ik schrijf deze blog trouwens gewoon uit eigen beweging en omdat ik zo enthousiast ben ;)

Traptrekkers speeltuin de Flierefluiter Raalte - Mama's Meisje blog

Coronamaatregelen bij de Flierefluiter

We kunnen er niet meer omheen: een dagje uit behoeft net iets meer aandacht dan voorheen. De coronamaatregelen bij de Flierefluiter beginnen bij het voornemen om er naartoe te gaan. Je kunt via de website kaartjes reserveren en betalen, zodat ze het maximaal aantal bezoekers kunnen waarborgen. Mocht je last minute plannen hebben en er gewoon naartoe gaan, dan kan het zijn dat het ‘vol’ zit. Verder is er een looproute, die met peilen staat aangegeven. De ingang en uitgang zijn aangepast zodat men elkaar niet kruist en in bepaalde gebouwen zijn een maximaal aantal personen toegestaan. Dit staat allemaal aangegeven. De 1,5 meter afstand tussen volwassenen geldt óók bij de Flierefluiter, er staan (verspreid over het terrein) desinfectiemiddelen en natuurlijk wordt er van je gevraagd om thuis te blijven bij klachten.

Overdekt spelen

Weer of geen weer: bij de Flierefluiter is binnen en buiten van alles te doen. Ik ben er ooit één keer met een familiedag geweest en sindsdien is het behoorlijk veranderd. Bij binnenkomst werden onze kaartjes gescand en bij het zien van de indoor klimtoestellen vlogen Suus en Niene er op af. Er zijn twee verdiepingen: beneden is vooral geschikt voor de allerkleinsten en hier is ook het horecagedeelte. Boven is een speelzolder. Het is daar veel groter en heel afwisselend: klimmen, trampoline springen, een doolhof, springkussens, een soort boomhut met allerlei tunnels waar de kids zich kunnen uitleven: een paradijs voor kinderen! Dit staat al garant voor uren vermaak, maar buiten was ook nog van alles te ontdekken! Dus met pijn en moeite hebben we ons duo de schoenen weer aangedaan om het avontuur in de zon voort te zetten…

collage de Flierefluiter Raalte ervaring review dagje uit Overijssel Salland - Mama's Meisje blog

Kinderboerderij & buiten spelen

Buiten op avontuur, dat lukt wel bij de Flierefluiter! Allereerst stortten onze dames zich op een afgezet veldje vol traptractors. Je bent een boerendochter of je bent het niet ;) Na allerlei wilde stunts over de heuveltjes én een paar rondjes door het kleine schuurtje wat er staat, was het tijd voor de gigantische glijbaan! Eerst een enorme klim omhoog en daarna kiezen: welke wordt het? Allebei gingen ze voor de rode glijbaan samen met papa, die de honneurs waarnam. Schommels, een crossbaan met skelters, trampolines, een kabelbaan, zand- en watertafels: de keuze is reuze! Maar er is nog meer: een doolhof van strobalen, een knuffelschuur waar cavia’s en konijnen geaaid kunnen worden, een indoor zandbak met een heleboel speelgoed en ponyrijden. Helaas voor Suus zat een ritje op een pony er niet in tijdens ons bezoek, dat vond ze echt heel jammer. Er is zelfs een zwembad, ideaal tijdens de zomer!

Glutenvrij eten bij de Flierefluiter

Als mama van een dochter met coeliakie verdiep ik me sinds de diagnose extra in (het ontbreken van) de mogelijkheid om glutenvrije opties te bestellen tijdens een dagje uit. Hoe zit het met glutenvrij eten bij de Flierefluiter? Zelf hebben wij alleen drinken besteld tijdens ons bezoek, maar ik heb gezocht naar de mogelijkheden en geïnformeerd naar ervaringen van anderen. Het is mogelijk om glutenvrije patat te bestellen. Dit wordt in een aparte friteuse bereid om kruisbesmetting te voorkomen. Ranja en waterijs zijn glutenvrij. De mayonaise niet, maar dit kan vervangen worden door ketchup, curry en appelmoes.

dagje uit boerderijuitje binnenspeeltuin buitenspeeltuin Raalte Overijssel Salland - Mama's Meisje blog

Aanrader!

Omdat wij op een doordeweekse middag gingen in verband met school, hadden we écht tijd tekort. Conclusie: we komen nog eens terug! Dan zorgen we ervoor dat we wat langer kunnen blijven zodat de kinderen uitgebreider kunnen rondkijken. Ze hebben echt genoten en het was ook lekker rustig, zodat ze nergens hoefden te wachten en relaxt konden spelen. Naast een dagje uit kun je ook vakantie vieren bij de Flierefluiter: er is een camping! Als je op zoek bent naar een compleet dagje uit, dan vind ik de Flierefluiter een aanrader!

Praktische informatie

Met deze praktische informatie en tips kan jouw dagje naar de Flierefluiter niet meer stuk:

 • Bezoekadres: Raarhoeksweg 49 in Raalte
 • Entreeprijzen (geüpdatet 2022):
  • kinderen t/m 1 jaar: gratis
  • kinderen vanaf 2 jaar t/m 16 jaar: €10,50 p.p.
  • volwassenen: €6,00 p.p.
  • jaarkaart: €50 per kind, €25 per volwassene
 • Parkeren is gratis
 • In het horecagedeelte bij de entree (oma’s keuken) is een verschoongelegenheid voor baby’s.
 • Zelf meegebrachte etenswaren zijn toegestaan.
 • De Flierefluiter is goed toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en rollators. Het is bijna drempelloos, maar sommige plekken zijn moeilijker te bereiken zoals de zandbak en de speelzolder (via een trap)
 • Mijn tip als je een dagje naar de Flierefluiter gaat: zorg dat je op tijd gaat, zodat je alles kunt zien. Bij de kassa ontvang je een plattegrond: maak hier gebruik van, zodat je niets overslaat. Dat zou jammer zijn!
 • Neem reservekleding mee. Trek niet de nieuwste kleren aan, want van het aaien van de dieren en het ravotten in de buitenspeeltuin kunnen de kinderen vies worden!
 • Meer informatie vind je natuurlijk op de website.

Ben jij al eens bij de Flierefluiter geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1