Groene vingers? Ik heb ze niet, maar werd wél helemaal enthousiast van het mini-ecosysteem van Flessentuin! Lees maar mee.

Geen groene vingers

Confession: ik heb absoluut geen groene vingers, maar ik heb in between studies in een tuincentrum gewerkt. Dat ging me bijzonder goed af, al kwam dat waarschijnlijk vooral omdat de planten op categorie gesorteerd stonden en er overal kaartjes in stonden met verzorgingstips. Uit m’n hoofd wist ik het allemaal niet en het beetje kennis dat ik had, is diep weggezakt… Op enkele cactussen na had ik tot voor kort geen planten, behalve kunstplanten. Rond september kreeg ik er één cadeau en die doet het gelukkig nog steeds. Het is niet dat ik planten stom vind, integendeel: ik ben altijd jaloers op mensen die hun planten perfect in leven kunnen houden. Met name de ‘moeilijke’ soorten. Daar begin ik dus maar niet aan, maar een mini-ecosysteem in een fles van Flessentuin? Easy does it, dus daar zei ik geen ‘nee’ tegen!

Planten terrarium plant in fles kleine ecosystemen weinig onderhoud ervaring review Flessentuin - Mama's Meisje blog

Mini-ecosysteem van Flessentuin

Bij Flessentuin vind je allerlei verschillende planten in een gesloten pot: kleine ecosystemen. Voor het verzorgen van zo’n mini-ecosysteem van Flessentuin hoef je eigenlijk geen groene vingers te hebben: doordat de plantjes in een gesloten fles zitten, worden ze bewaterd door verdamping. En dat is niet alleen enorm handig voor mensen zoals ik, maar óók erg leerzaam voor de kinderen. Zo had ik een paar helpende handjes toen wij ons complete pakket geleverd kregen. Het is een leuk DIY-project, want in de doos die werd bezorgd zaten alle benodigdheden om onze eigen Flessentuin te maken! Niene stond te trappelen om mee te helpen (Suus was op school) en samen gingen we aan de slag. Op het bijgevoegde stappenplan staat precies beschreven wat je moet doen. Ik zei toch dat dit easy is?

Geen groene vingers - Mama's Meisje blog

Budget wonen Instagram account Twente interieur influencer twentshuisje

Planten terrarium: óók leuk als cadeau!

Meer groen in huis maar géén struggles met de verzorging ervan? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een mini-ecosysteem van Flessentuin ideaal is. Nadat we ‘m helemaal hadden opgebouwd, kreeg ie een mooi plekje op de eettafel. Omdat ik wist dat we er eentje zouden krijgen, had ik bij Action een heel tof mangohouten onderbord gescoord. Daar staat ons eigen ecosysteem nu op en ik vind het heel stoer ogen. Op de andere zijde van het stappenplan staan verzorgingstips. Zo kun je de fles het beste niet in direct zonlicht zetten, hoef je ‘m gemiddeld maar twee keer per jaar water te geven en moet je ‘m soms 10 à 15 minuten open zetten als er teveel condens aan de binnenzijde zit. Deze infokaart is dus een bewaarexemplaar! De inhoud van de fles is niet alleen prachtig, de flessen zelf zijn ook zéér stylish verantwoord. Er zijn verschillende maten en vormen, prijzen variëren van €39,95 tot hele exclusieve varianten van €229 (hier zit een bonsai boompje in). Wij kozen voor planten terrarium Fat Joe (€59,95) en via mijn budget wonen account op Instagram @twentshuisje mag ik er ook één weggeven! Nog een laatste tip: ik vind dit mini-ecosysteem óók leuk als cadeau!

Had jij al eens van een mini-ecosysteem gehoord? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer