Ik begon maanden geleden al met aftellen, maar afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver: onze eerste vakantie als gezin. En leuk dat het was! Ik neem je mee in het reisverslagje van onze First Family Vacay!

Donkere wolken en een ruige zee

Vrijdag ging de wekker al vroeg, want ook al had ik op donderdag alles al ingepakt, we moesten onze bagage nog in de auto proppen. Een uitdaging: veel spullen, kleine auto! Gelukkig hoefden we niets of niemand achter te laten: alles pastte!

SAM 2493

Het is maar goed dat we de berichten in de gaten hielden, want er werd een mooi weekend voorspeld. Toen we vrijdag vertrokken, was het nog niet zo mooi. Vooral op de Afsluitdijk konden we merken dat er ontzettend veel wind stond. En ook de boot deinde aardig mee op de golven. Gelukkig is het maar een kort tochtje (lees: iets met zeeziek worden). Na een autorit van ruim 4 uur en een fijne tussenstop bij van der Valk in Sneek, kwamen we eind van de middag aan bij Bungalowpark Vredelust.

Texel mei 2017

Ons verblijf: Bungalowpark Vredelust Texel

We parkeerden de auto vlakbij de receptie en checkten in. We kregen een plattegrondje mee zodat we ons huisje gemakkelijk konden vinden. Handdoekenpakket, lakens voor het bed en een schoonmaakpakketje lagen al klaar in het huisje. Bij aankomst stonden zelfs de fietsen al klaar! Ons weekend kon nu al niet meer stuk. En weet je wat ik het leukste gebaar vond? We kregen een bosje tulpen mee, om gezellig op tafel te zetten in het huisje. Kortom: we werden compleet in de watten gelegd. Wat een ontvangst!

SAM 2525

Het huisje zelf was van alle gemakken voorzien. Leuk ingericht, schoon (vind ik écht heel belangrijk) en met een zeer ruime tuin. Nu nog het mooie weer! We vulden een bestelformulier in van de warme bakker. Even in de brievenbus bij de receptie en het gehele verblijf hingen er ’s morgens verse broodjes aan de deur. Het ultieme vakantiegevoel! Die avond mikten we een pizzaatje in de oven. Beentjes omhoog, wijntje erbij: let the vacation begin ;)

Texel mei 20171

Zon, zon en nog eens zon!

Vanaf zaterdag was het fantastisch weer. We startten de dag met een heerlijk ontbijt. Die broodjesservice is echt een uitkomst: wat een verwennerij stond er op tafel! We hadden op vrijdag al even wat boodschappen gedaan bij de supermarkt, dus we begonnen de dag heel relaxt.

SAM 2514

Overdag zijn we eerst naar Den Burg gegaan, een leuk dorpje dat op ongeveer 5 kilometer van het bungalowpark ligt. We hebben lekker geluncht bij de Smulpot, echt een aanrader. Ik kon het natuurlijk weer niet laten en koos voor de carpaccio salade… Er zijn ontzettend leuke winkeltjes in Den Burg te vinden, ik kom hier altijd graag als ik op Texel ben! Daarna gingen we weer terug naar het huisje, zodat Suus kon slapen. Ze slaapt tegenwoordig op haar buik en we treffen haar steeds in hele gekke houdingen aan :D Als je trouwens denkt: ‘hé, een foto van Suus!‘… Haar gezicht is geblurred ;)

 

Texel mei 20172 001

’s Middags zijn we op de fiets naar het strand gegaan. Het was de eerste keer dat Suus mee ging op de fiets en ze vond het geweldig! Als we stopten, werd ze boos…

Texel mei 20173

Na het strandavontuur haalden we eten af en nestelden we ons weer in het gezellige huisje!

Naar het strand op Texel

Op zondag zijn we naar de vuurtoren van Texel geweest, bij de Cocksdorp. Het ritje er naartoe was al prachtig, de zon scheen volop! Vorig jaar maart stond ik ook bij de Vuurtoren, met mijn dikke buik. Ik was toen 24 weken zwanger. Nu maakten we dezelfde foto maar dan met een klein meisje van bijna 11 maanden. Bijzonder! Onderstaande foto is dan weer niet De Foto :P

SAM 2634

Ondanks de overload aan zon, waaide het nog flink. We zijn dus niet zo lang bij de Vuurtoren gebleven, maar reden een stukje terug naar Kaap Noord (Paal 33). Dit is een gezellig strandpaviljoen waar we heerlijk gezeten en gegeten hebben. Daarna weer terug naar het huisje voor het slaapje van Suus!

Texel mei 20174

Nadat de prinses weer ontwaakte, reden we naar de Koog. Hier was volgens het krantje een markt, maar ze waren alweer aan het afbreken. Er zijn veel winkeltjes in de Koog, maar het is niet echt mijn favoriet. Minder gezellig, iets toeristischer. Wel kocht ik bij Zilt & Zo de mooie ‘zo voelt geluk‘ hartjes. Ik heb hier na plaatsing van de foto van ons eigen hartje zóveel reacties op gehad! Daarom besloot ik een leuke giveaway te doen. Kijk voor meer informatie op Instagram.

SAM 2770

We besloten bij het huisje de fietsen op te halen en gingen weer naar het strand. Daar hebben we heerlijk gegeten bij Paal 17. Suus lag in de buggy te kletsen met mevrouw Konijn (één van haar twee favoriete knuffels). Zulke zomeravonden zou ik elke dag wel willen!

Texel mei 20175

Weer terug naar huis!

Maandag moesten we helaas alweer naar huis! We moesten om 10:00 uur uitchecken, maar het werd ietsje later. Gelukkig was dit geen enkel probleem. We mochten de auto nog op het park laten staan en zijn naar het strand gewandeld. Dit is een wandeling van ongeveer een kwartiertje. En het was echt de beste dag qua weer, dus lunchten we bij Paal 17 met een heerlijke salade. Een hele fijne afsluiter van een geslaagde eerste vakantie als gezin!

Texel mei 20176

Gelukkig hebben we een goed vooruitzicht: in september gaan we terug, maar dan een hele week! We willen dan nog veel meer doen en bekijken op Texel! Heb jij een leuke tip voor ons? En heb jij de winactie op Instagram al gezien? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter.

 

Liefs Karin

 

 

 

 

Het verblijf is ons aangeboden door Bungalowpark Vredelust Texel