Jaren geleden keek mijn zusje heel veel series op MTV. Ik wist toen nog helemaal niet wat voor leuks er allemaal op die zender te zien was, maar inmiddels kunnen ze mij bijschrijven als vaste kijker. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete series op MTV!

Mijn favoriete series op MTV

Het is nu ontzettend zonnig en we genieten van het mooie weer. Vorig jaar om deze tijd zat ik echter met een dikke buik, volledig opgeblazen door al het vocht, binnen. Gordijnen dicht, voorraadje drinken op het tafeltje naast me en de afstandsbediening binnen handbereik. Beentjes omhoog en de hele dag tv kijken… Klinkt heerlijk, maar ideaal is anders. Ik zapte heel wat heen en weer tussen allerlei zenders en vervloekte de meesten: er is geen fatsoenlijk programma op overdag! Maar toen bleef ik hangen bij een aflevering van 16 and pregnant op MTV. En ik kreeg een flashback: keek mijn zusje ook niet altijd naar MTV? Ik zocht de programmering op en ontdekte nog veel meer leuks. Tegenwoordig vooral favoriet op zondag: pyjamas all day en een marathon van mijn favoriete serie! Welke series ik kijk? Dat ga ik je nu vertellen :D

SERIE TIP: The Hills meets MTV Cribs in deze Netflix serie!

Favoriete MTV series 16 and pregnant tienermoeders zwanger jong documentaire moederschap tienermoeder Teen Mom - Mama's Meisje blog

16 and Pregnant

Tijdens 16 and Pregnant worden jonge vrouwen gevolgd die als tiener zwanger zijn geraakt. Per aflevering volg je het verhaal van één tienermoeder van zwangerschap tot bevalling en ongeveer tot de baby een paar maanden oud is. Ik vind dat heel interessant om naar te kijken: de meeste meisjes is de zwangerschap echt overkomen en de één kan hier beter mee omgaan dan de ander. Enkele van de meiden uit deze serie zijn ook te zien in de series Teen Mom OG en Teen Mom 2.

Favoriete MTV serie televisie nederland Teen Mom OG 2 tienermoeders populair - Mama's Meisje blog

Teen Mom OG en Teen Mom 2

In 16 and Pregnant waren Catelynn, Maci, Amber en Farrah mommy’s to be, maar inmiddels zijn ze enorm bekend door hun deelname aan de serie Teen Mom OG. Deze meiden worden al jaren gevolgd door de cameraploegen van MTV en zag je ze in het eerste seizoen nog worstelen met het nieuwe moederschap, inmiddels gaan de verhaallijnen al veel verder. Nieuwe relaties, broertjes en zusjes, huwelijken, verhuizingen: je ziet alles en ik vind het geweldig om te volgen. Uit het tweede seizoen van 16 and Pregnant is de serie Teen Mom 2 ontstaan, waarin Jenelle, Chelsea, Kailyn en Amber worden gevolgd. Blijkbaar is er ook nog een Teen Mom 3, maar die heb ik nooit gekeken.

Favoriete MTV series True Life reallife documentaire extreem aandoeningen taboe - Mama's Meisje blog

True Life

De serie True Life is eigenlijk een soort documentaire waarin verschillende onderwerpen behandeld worden door mensen te volgen die met dat onderwerp in aanraking komen. Bijvoorbeeld heroïneverslaving, geldproblemen, seksproblematiek of psychische aandoeningen. Ik vind het heel interessant om dit soort programma’s te kijken. Niet uit leedvermaak of iets dergelijks, maar gewoon om te zien hoe een dergelijk probleem het leven van die mensen kan beïnvloeden en beheersen.

avoriete MTV serie televisie nederland Catfish fake accounts nepprofielen docu Nev Max - Mama's Meisje blog

Catfish: The TV Show

Ik heb het beste voor het laatst bewaard: Catfish! Deze serie is ontstaan nadat in 2010 de film Catfish verscheen. In deze film werd Nev Schulman gevolgd. Hij dacht via Facebook de ware liefde te hebben gevonden en werd gevolgd in zijn zoektocht naar deze persoon. Niet de bloedmooie Megan, maar huisvrouw Angela bleek hem maandenlang met een fake profiel het hoofd op hol te hebben gebracht. Deze ‘catfish‘ (degene die de ander voor de gek houdt) had een compleet nepleven op social media gecreëerd om aan haar eigen ongelukkige leven te ontsnappen. Na het verschijnen van de film over deze zoektocht ontving Nev heel veel berichten van mensen die hetzelfde hadden meegemaakt en zo is het tv-programma Catfish geboren. In de serie worden mensen gevolgd die in dezelfde situatie zitten en dat gebeurd op een hele leuke, sociale manier. En dat is best bijzonder, want meestal is het verhaal achter de fake persoon best treurig. Zo zie je eigenlijk in bijna alle gevallen dat degene die de ander catfished, meestal zelf een heel eenzaam leven leidt of vervelende issues heeft. Maar de voornaamste reden dat ik naar deze serie kijk, is wel het knappe presentatieduo: Nev en Max! Jammer joh, dat ik niet in Amerika woon. Anders had ik me zeker laten catfishen :P

Kijk jij wel eens series op deze zender? Wat zijn jouw favoriete series op MTV? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin