De lente komt eraan, tijd voor nieuwe outfits om je kast spring ready te maken! Een trend die we vorig jaar al zagen, maar die steeds meer terrein wint, is het dragen van loafers. Maar hóé? Mama’s Meisje to the rescue: zó combineer je dames loafers!

Leuke loafers dames

Laten we vooropstellen dat ik niet ’s lands fashion queen ben, maar ik pak regelmatig een trendje mee. Zo ook die van de loafers: sinds vorig jaar heb ik een paar beigekleurige suède chunky loafers in de kast staan en toen ik een foto deelde op Instagram, vlogen de complimenten me om de oren. Anders dan de look van deze schoen doet vermoeden, zijn het ideale instapschoenen die heerlijk aan mijn voeten zitten. Het zijn natuurlijk geen wandelschoenen, maar een rondje door de stad houd ik er prima op vol. Geen gedoe met veters, ze geven een hip accent aan mijn outfit en ze lopen werkelijk als pantoffels. Ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt hoe je deze populaire instappers moet combineren. Say no more: dat ga ik je vertellen in deze blog. Lees maar mee!

Verschillende soorten loafers

Zodra je je begint te verdiepen in loafers voor dames zul je merken dat er ontzettend veel varianten van deze comfortabele schoenen zijn. Verschillende kleuren, materialen, met details of juist een basic model: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Mijn favoriete loafers zijn vrij basic, het liefst van suède of leer en hebben een elegante uitstraling. Leren loafers vind ik over het algemeen wat stoerder en die van suède meer stijlvol en dan zit er natuurlijk nog een wereld van verschil of je voor een eyecatcher zoals croco of een andere print gaat of voor een loafer die iets subtieler oogt. Bij Rokjeklokje zag ik bijvoorbeeld zwarte loafers met een mooie hak, maar je hebt ook penny loafers die geen tot een bescheiden hakje hebben.

Fashion Zo combineer je loafers voor dames chunky Mamas Meisje blog

Zo combineren

Loafers combineren, hoe doe je dat? Zelf ga ik veelal voor de casual look waarbij ik mijn loafers onder een grijze jeans draag. Je ziet het ook op de foto hierboven: mijn stappers maken in dit geval de outfit (het zijn chunky loafers met een goudkleurig detail dus ze vallen echt op), de rest houd ik vrij basic door op de jeans een witte of beige truitje te dragen. Loafers zijn ook perfect voor een zakelijke look voor op kantoor, bijvoorbeeld door ze te combineren met een pantalon en een blouse of colbert. En wist je dat met loafers ook een fashion statement gemaakt wordt? Draag sokken in loafers voor dames, combineer dit met een cropped jeans en een oversized blazer, zoals van Josh V, en je bent good to go!

Musthave voor de lente!

Onder een rokje, een leather(look) short, in combinatie met sportsokken of sokken met een kanten randje: met dames loafers kun je écht alle kanten op. Deze instappers passen perfect bij een heleboel outfits en gaan we superveel terugzien in het modebeeld van aankomende lente. Heb je ze nog niet ingeslagen, dan is mijn tip: zet ze op je shopping list, want loafers zijn dé musthave voor de lente!

Heb jij al een paar dames loafers in je collectie? Welke loafers voor dames vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer