Mijn kledingkast ziet er totaal anders uit en ik durf op modegebied véél meer dan jaren geleden. Mijn kledingstijl door de jaren heen en wat de oorzaak is van die verandering? Lees maar mee!

Modeflaters

Volgens mij ben ik niet de enige die soms met opgetrokken wenkbrauwen de modeflaters van back in the days aanschouwt als ze foto’s van vroeger zit te bekijken… Wat jaren geleden hip was, zorgt nu voor schaamrood op de kaken maar sommige dingen raken ook weer opnieuw in de mode! Eerlijk gezegd denk ik dat het altijd zo zal blijven: als we over een jaar of vijftien de foto’s terugzien die vandaag gemaakt zijn, dan vragen we ons ook af wie het ook alweer een goed idee vond om dat jasje aan te doen of je haar in die kleur te verven. Zelf ben ik dol op fashion, maar ik ben geen extravagant op het gebied van mode. Mijn kledingstijl door de jaren heen is behoorlijk veranderd en dat komt met name doordat ik moeder ben geworden. Het is niet dat ik daarmee standaard in basic jeans en fleecevest rond ben gaan lopen, maar na drie zwangerschappen is mijn lijf behoorlijk veranderd en ben ik andere dingen mooi gaan vinden. Aan de andere kant durf ik meer op modegebied en in deze blog vertel ik welke items ik vroeger absoluut niet zou dragen, maar inmiddels een plekje in mijn kledingkast veroverd hebben!

Nieuwe garderobe na zwangerschap - Mama's Meisje blog

Van tuttig naar sportief

Een zware boekentas op mijn rug, ieder uur les in een ander lokaal dus veel gewandel door de gangen: ik heb het over de middelbare school. Ergens in mijn pubertijd besloot ik dat ik niets anders meer wilde dragen dan hakken en stukje bij beetje schafte ik een nieuwe schoenenstash aan met minimaal 5 centimeter hak. Ik kleedde me vrij netjes en ik nam mezelf voor om nóóit op All Stars of sneakers gespot te worden. Nu lach ik mezelf met terugwerkende kracht uit, want what was I thinking? Tegenwoordig ben ik dus wél in de comfortabele hoek van de schoenen voor dames te vinden, want na drie zwangerschappen zijn mijn voeten helaas ‘gegroeid’. Ja, dat is een ding: door het gewicht zijn mijn voeten platter geworden en pas ik tegenwoordig alleen nog in een maatje 41. Dat betekende sowieso dat ik afscheid moest nemen van mijn oude schoenen en daarvoor in de plaats zijn veel sneakers, laarsjes met een kleine hak en sandalen gekomen. Ik ben absoluut van tuttig naar sportief gegaan wat schoenenstijl betreft!

Fashion Mijn kledingstijl door de jaren heen - Mama's Meisje blog

Meer printjes en kleur

Kon je me een tijd lang uittekenen in mijn signature colour zwart – ja echt: van broek tot top – ga ik vandaag de dag voor meer printjes en kleur. Ik draag nog maar zelden basics en heb, naast een niet te ontkennen voorliefde voor panterprint, ook een zwak voor mooie stofjes met kanten of gehaakte details. Haalde ik een jaar of vijf geleden nog mijn neus op voor sportieve dameskleding, vind ik het nu heerlijk om een toffe sweater te combineren met een mooie jeans en comfy sneakers. Maar ook een opvallende jurk, een maxi rok met een top of een mooie jumpsuit behoren tot mijn vrij uitgebreide kledingcollectie. Waar die verandering van mijn kledingstijl door de jaren heen vooral aan te wijten is? Ik zit wat zelfvertrouwen betreft gewoon stukken beter in mijn vel dan jaren geleden. En dat straal ik ook uit in mijn voorkomen! Waar ik me eerder verstopte in onopvallende kleuren en standaard items, geniet ik er nu van om mezelf kleurrijker en diverser te kleden.

NOG MEER BUITEN M’N COMFORT ZONE: ALLEEN UIT ETEN!

Is het verhaal over mijn kledingstijl herkenbaar voor je? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer