Gisterochtend stapte ik in de auto op weg naar Enschede, waar in het Medisch Spectrum Twente de eerste editie van ‘Zwangere Zaterdag’ plaatsvond. Een thuiswedstrijd en toevallig ook het ziekenhuis waar ik zelf over een maandje of twee ga bevallen. Vandaag neem ik je mee in het verslag van dit superleuke event voor alle toekomstige papa’s en mama’s! 

Alles rondom zwangerschap

Via Facebook zag ik in december een berichtje op de pagina van Medisch Spectrum Twente voorbij komen: op 21 januari vond de eerste editie van hét event voor mommy’s and daddy’s to be plaats! Gelijk stuurde ik een mailtje naar de organisatie, want het leek me leuk om de visitekaartjes van mijn blog in de goodiebags te laten doen. Ik werd daarop uitgenodigd om een verslag te schrijven over deze eerste Zwangere Zaterdag en ik kan nu al verklappen: het was een groot succes! Stipt om 11:00 uur stond ik op de tweede verdieping van het ziekenhuis in het auditorium, waar klinisch verloskundige Annet Schmidt startte met een presentatie over bevallen in het ziekenhuis.

Zwangere Zaterdag MST 20 januari 20182

SAM 4967

Rondleiding door verloskamers en kraamafdeling

Aansluitend op deze presentatie nam ik deel aan een rondleiding door het Vrouw Kind Centrum van het MST. Er vonden die dag meerdere rondleidingen plaats en de opkomst was overweldigend. Dit was boven de verwachting van de organisatie, maar met een beetje geduld kreeg iedereen de kans om een kijkje te nemen op (één van de) beide afdelingen. De groep waarmee ik de rondleiding volgde, startte op de verloskamer. Er werd veel verteld over de geboortezorg in het MST en natuurlijk konden we met eigen ogen zien hoe een verloskamer is ingericht. Heb je de rondleiding gemist en wil je je graag opgeven hiervoor? Dat kan via de website van Zwanger in Twente.

Zwangere Zaterdag MST 20 januari 2018

Kraamsuite en Medium Care

Daarna mochten we de kraamafdeling bekijken. Als het nodig is dat jij en je kindje na de bevalling even blijven, dan verblijf je in een kraamsuite. Je partner kan ook blijven slapen: er is een bedbank aanwezig die uitgeklapt kan worden. Ook handig om te weten: er staan een waterkoker en een Senseo apparaat op iedere kamer. Zo kun je eventuele visite voorzien van een kopje koffie of thee. Een zakje koffiepads op de checklist dus ;) Heeft je kindje na de bevalling extra zorg nodig, maar is het wel medisch verantwoord dat jullie samen blijven? Dan worden jullie opgenomen op de Medium Care. Die kamers zien er ongeveer hetzelfde uit als een kraamsuite. Ook deze mochten we bekijken tijdens de rondleiding. Al kende ik het van de vorige kraamweek omdat we er toen vijf dagen gelegen hebben, het was leuk om er weer even te mogen kijken!

Zwangere Zaterdag MST 20 januari 20181

Informatie, workshops en leuke stands

Terug in de Foyer liep ik een rondje langs alle verschillende stands die er stonden. Wat ik zo leuk vind, is dat er zo veel variatie was in kraampjes! Er was allerlei informatie rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd te vinden en ook de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen, zoals hypno birthing en zwangerschapsyoga. Ik kon alles te weten komen over Dunstan babytaal, er waren verschillende kraamzorgorganisaties aanwezig en kon ik me laten voorlichten door een draagconsulent. Maar shoppen kon ook op Zwangere Zaterdag! Ik spotte hele schattige wolkenkussentjes, labeldoekjes en tipikussentjes in de stand van T@ammie’s enzo.  Bij Nat (Eigenhandse Hebbedingetjes voor je uk) stonden geweldige houten babygyms en lag een tafel vol sjaaltjes, dekentjes, bijtringen en opbergmandjes. Op zoek naar een leuke en lekkere geboortetraktatie voor tijdens de babyshower, kraamweek of op werk of school? Of om het geslacht van je baby bekend te maken, een gender reveal? Bij Nienke’s liep het water me in de mond toen ik bij een tafel vol heerlijke cupcakes en koekjes in allerlei varianten in roze of blauw stond. Ook verkochten zij de allerliefste kaartjes die ik in tijden heb gezien: van Anne-Loes! Dat je tijdens je zwangerschap niet stil hoeft te zitten, bewijst Mom in Balance Twente. Zij geven outdoor workouts voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Zij zijn al actief op enkele locaties in Enschede, maar starten binnenkort ook in het Wesselerbrinkpark en in Hengelo. Voor iedere fitmom to be was er een voucher waarmee je een gratis proefles kunt volgen! Bij Suus’ Fotosjop liet ik een geweldige foto van mijn buik maken. Zij bedacht een hele leuke actie: alle bolle buikfoto’s komen op Facebook, waar je je stem kunt uitbrengen door de mooiste foto te liken. De foto met de meeste likes wordt voor de winnares afgedrukt op canvas, ze wint de vintage camera waarmee ze gefotografeerd is én een hippe houten camera voor op de babykamer! Thuis gekomen wachtten me nog allerlei verrassingen in de goedgevulde goodiebag. Kortom, er was genoeg te beleven op Zwangere Zaterdag. Zoveel zelfs, dat je hier maar een klein gedeelte leest van al het leuks dat ik er gezien heb. Ik hoop dat de organisatie net zo enthousiast is als ik en zich buigt over een vervolg op dit gezellige event voor toekomstige papa’s en mama’s!

Zwangere Zaterdag MST 20 januari 20183

SAM 4997

Ben jij bij Zwangere Zaterdag geweest? Wat vond jij het leukst aan deze dag? Heb je het gemist, maar zou je er de volgende keer graag bij aanwezig zijn? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin