Eind vorig jaar voegde Etos een nieuwe luier aan het assortiment toe: de Etos Puur & Zacht luiers. Benieuwd of deze de moeite waard is om in huis te halen? Wij hebben ze getest, lees maar mee!

Luiertest

Al vrij snel nadat ik begon met mijn blog, publiceerde ik de eerste Luiertest. Sinds 2016 zijn er een heleboel luiertests online gekomen en gaandeweg kwam ik erachter dat fabrikanten hun product supervaak aanpassen óf een nieuwe editie op de markt brengen. Luiers en moederschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ik vind het zelf superleuk om al die merkjes te testen, dus een nieuw verschenen luier verdween altijd al snel in mijn winkelmandje. Normaal gesproken gebruiken wij de luiers van Etos niet. Zo kende ik van deze drogisterijketen tot nu toe alleen de Woezel en Pip luiers die inmiddels al de nodige veranderingen hebben ondergaan. Sinds het najaar is er een nieuwe lijn toegevoegd aan het luierassortiment: de Etos Puur & Zacht luiers. Toevallig was ik op dat moment nèt bezig met de grootste editie van de Luiertest tot nu toe. Ik testte maar liefst 28 luiermerken en 5 luierbroekjes, waaronder deze. Ik besloot er nog een aparte blog over te schrijven omdat ik méér te vertellen had dan in de Luiertest paste. Benieuwd naar de Etos Puur & Zacht luier review? Lees maar mee!

Etos luier puur & zacht review nieuwe luiers van Etos - Mama's Meisje blog

Ecologische luier

De Etos Puur & Zacht luiers trokken mijn aandacht toen ik de zondagse foldertips maakte, die wekelijks verschijnen in mijn stories op Instagram. Het is een compleet nieuwe lijn die niet alleen zachtheid voor het huidje van je kleintje belooft, maar ook voor onze omgeving. Deze luiers bevatten zorgvuldig gekozen materialen en dragen diverse keurmerken, wat het een ecologische luier maakt. Ze zijn bijvoorbeeld CO2-neutraal geproduceerd. De nieuwe luiers van Etos dragen het EU Ecolabel, wat inhoudt dat ze geproduceerd zijn met gebruik van minder grondstoffen, energie, water en schadelijke stoffen. De eco-friendly claims die deze luiers dragen, zijn: geen chloride, parfum, kleurstoffen (behalve de backsheet), petroleum en latex. Verder is de luier proefdiervrij en hypoallergeen. De luiers zijn verpakt in een papieren tas die gemaakt is van 100% biologisch afbreekbaar papier. Dat geldt ook voor de coating die aan de binnenkant van de verpakking zit en de luiers beschermt tegen invloeden van buitenaf. Een lege verpakking kun je dus bij het oud papier gooien.

eco friendly luier milieu duurzaam groen co2-neutraal geproduceerde wegwerpluier ecolabel - Mama's Meisje blog

Etos luier Puur & Zacht review

Tijd voor de test! De Etos Puur & Zacht luiers zijn hypoallergeen en dragen het Allergy Certified label. Dit betekent dat huidvriendelijkheid voor de kwetsbare babyhuid wordt gewaarborgd. In de luier zitten 3 luchtdoorlatende banen die ervoor moeten zorgen dat de huid van je kleintje zo lang mogelijk droog blijft doordat de urine zo goed mogelijk verspreid over het oppervlak van de luier. Bovendien is de luier uitgerust met een geperforeerde toplaag met reliëf die moeten zorgen voor meer draagcomfort. Deze nieuwe luiers van Etos zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • Mini maat 2 (3-6 kg) – 34 stuks – €7,99 (= €0,23 per luier)
  • Midi maat 3 (4-9 kg) – 30 stuks – €7,99 (= €0,26 per luier)
  • Maxi maat 4 (7-18 kg) – 26 stuks – €7,99 (= €0,30 per luier)
  • Junior maat 5 (vanaf 11 kg) – 22 stuks – €7,99 (= €0,36 per luier)

Iedere maat is voorzien van een andere schattige illustratie. Zo testte ik de luiers in maat 4, deze zijn versierd met superlieve konijntjes, maar er zijn ook hertjes, vosjes en egeltjes. Niet het belangrijkste, maar ik ben natuurlijk weer heel vatbaar voor dat soort lieflijkheden. Maar de luier is niet alleen lief om te zien… Met ‘Zacht’ is niets teveel gezegd: deze luier is zachter dan zacht en valt enorm soepel. Ook valt de luier mooi hoog en daarmee is de pasvorm perfect! De randjes zijn elastisch en sluiten echt perfect aan. Vervolgens heb ik kraanwater gebruikt om het absorptievermogen van de Etos Puur & Zacht luiers te beoordelen. Allereerst gooit ik 200 ml water in een luier: dit werd razendsnel opgenomen. In een andere luier goot ik 500 ml water. Dit werd iets langzamer opgenomen, maar uiteindelijk voelden beide luiers aan de buitenkant droog en ook de binnenkant voelde niet kletsnat aan.

nieuwe luiers Etos getest - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel

We hebben deze luiers een week lang getest omdat ik zeker wilde zijn in mijn oordeel. En dat is positief: deze luier is echt een aanrader. Zacht, haar huidje verdraagt het prima en zowel overdag als ’s nachts is er absoluut geen lekkage, stank of iets anders ongemakkelijks. Ik ben fan van deze nieuwe ontdekking! Dus twijfelde je over het wel of niet proberen van deze Etos Puur & Zacht luiers, dan kun je ze met een gerust hart eens meenemen!

Heb jij de nieuwe Etos Puur & Zacht luiers al geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1