Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een gezellig meidenuitje. Zónder man en kinderen welteverstaan! Bestemming: een hele bijzondere escape room in Haaksbergen, namelijk in een koeienstal! Vandaag vertel ik meer over deze belevenis, want de vraag van vandaag is natuurlijk: zijn we binnen een uur ontsnapt?

Ontsnappen uit een escape room

Als ‘aanhang‘ van de vriendengroep van onze partners gaan we met een clubje meiden zo’n twee keer per jaar op date. Het is dan vaste prik om ergens een hapje te eten en een escape room te spelen. Inmiddels hebben we drie escape rooms gespeeld en helaas is het ons nog niet gelukt om er, binnen de tijd, uit eentje te ontsnappen. We vestigden onze hoop op de escape room in een koeienstal in Haaksbergen, want vier maal is toch wel scheepsrecht?!

review escaperoom Escape Room Haaksbergen koeienstal boerderij Hof te Langelo Twente - Mama's Meisje blog

Escape Room in een koeienstal

Escape Room Hof te Langelo is gevestigd in een koeienstal die niet meer in gebruik is. Ja, je leest het goed: op de boerderij! Bij aankomst proeven we gelijk het boerensfeertje, want de koeien staan ons al op te wachten. Eenmaal uitgestapt worden we hartelijk ontvangen door de gastvrouw en zien we dat de ontvangstruimte al helemaal in het thema is aangekleed. Superleuk! Na een korte uitleg over wat aandachtspuntjes (sleutelkastjes, slotjes en objecten in de escape room), begint het verhaal. Er heerst een vloek uit het verleden op Hof te Langelo waardoor de melkproductie inmiddels stil ligt. Niemand durft meer de melkstal in en de enige bron van inkomsten van deze boerenfamilie staat op het spel. Aan ons dus de taak om de vloek van Hof te Langelo te doorbreken en de melkproductie weer op gang te krijgen… En dat binnen een uur!

escape room haaksbergen hof te langelo boerderij melkstal koeien aaftinksweg 13 review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Boerderij escape room Twente

De deur gaat dacht en dan… Focus! Er komen hele mooie puzzels en elementen terug in deze escape room. We hebben er nu drie gespeeld, maar komen hier weer veel nieuwe dingen tegen. Het verhaal sluit natuurlijk perfect aan op de locatie, de koeienstal en als je door een klein luikje naar buiten kijkt, zie je de koeien staan. De puzzels passen ook helemaal bij het thema, maar ze zijn best pittig. Daardoor hebben we veel tijd verloren en redden we het niet binnen de tijd. We hadden achteraf eerder om hints moeten vragen, als je dat doet is het prima te doen wanneer je nog niet veel escape rooms hebt gespeeld of, net als ons, nog nooit ontsnapt bent ;) Dit is de moeilijkste escape room die we tot nu toe gespeeld hebben, maar het is wel echt een aanrader door de uitdagende puzzels en de originele plek: in een koeienstal op de boerderij. Een echte Twente Tip dus. We hebben genoten :) Leuk weetje: deze escape room in Haaksbergen kan ook aangepast worden voor kinderen vanaf 9 jaar, tof idee voor een kinderfeestje!

Meer informatie over deze escape room op de boerderij vind je op de website van Hof te Langelo! 

Ben jij al eens in een escape room geweest? En ben je toen binnen de tijd ontsnapt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Ken je een leuke ‘Twente Tip’ die je wilt terugzien op de blog of ben je geïnteresseerd in een samenwerking voor deze rubriek? Mail me dan: info@mamasmeisje.com.

september 9 2019 2 00 pm findlay residence