Vermoeidheid, niet uitgerust wakker worden en veel last van mijn nek, rug en hoofdpijn? Ik kon ze allemaal afstrepen dus de zoektocht naar een nieuw matras begon. Ik mocht de nieuwste Emma matras testen en vertel in deze Emma Hybrid matras review uitgebreid over onze ervaring. Lees maar mee!

Lichamelijke klachten door een slecht matras

Al jaren sliepen wij op hetzelfde matras, we kregen het na de geboorte van Suus en die is inmiddels ruim 5. Na de zwangerschap van Suus kampte ik met bekkenklachten door een aantal tegenslagen en complicaties gedurende die 9 maanden. Zo groeide ik 45 kilo door met name vocht en viel ook weer bijna 30 kilo af in de tweeënhalve week na haar geboorte. Mijn lichaam kon het amper bijbenen en stond constant in de compensatiestand: ik gebruikte de verkeerde spieren, mijn lichaamshouding was niet zoals het hoorde en ik sliep slecht. Het gekke is dat zoiets went: het herstel ging langzaam en ik kwam er weer redelijk bovenop, maar de slaapproblemen bleven. Voor mij hoorde het er nu eenmaal bij: ik wist niet meer beter. Dus toen ik na een tweede en derde zwangerschap nog steeds iedere ochtend ‘brak’ uit mijn bed kwam, was dat meer regel dan uitzondering en ik keek er niet eens meer van op. Totdat ik afgelopen zomer een weekje op een ander matras sliep tijdens onze vakantie in Friesland. Dat was een hele actieve vakantie: we wandelden veel, ik fietste 30 kilometer en ik hield mijn hart al vast voor de hoeveelheid klachten die dat zou moeten opleveren. Niets was minder waar: ik had na die lange fietstocht weliswaar wat spierpijn, maar dit was zo’n ‘fijne’ spierpijn die je voelt na een flinke work-out. Niet de ‘overbelastende’ spierpijn zoals ik die inmiddels jarenlang gewend was. Wat een eyeopener was dat! Lichamelijke klachten door een slecht matras zijn killing geweest voor mijn activiteitenpatroon en concentratievermogen van overdag. Gelukkig was de oplossing simpel en voor de hand liggend. We besloten al snel op zoek te gaan naar een nieuw matras en ik vroeg om tips via mijn stories op Instagram. Niet lang daarna ontving ik een mailtje van Emma: of ik een matras uit hun collectie wilde ontvangen om te testen? Daar heb ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen gezegd!

Slaapkamer inspiratie landelijke slaapkamer industrieel romantisch beige boho - Mama's Meisje blog

Matras voor rug- en zijslapers

Voordat we het matras op ons bed legden, restyleden we nog ‘even’ onze slaapkamer dus het was extra leuk dat álles dan helemaal nieuw was. Ons bed heeft een formaat van 160 x 200 centimeter en wij ontvingen in eerste instantie het Emma Hybdrid matras thuis. Deze is helemaal vacuüm verpakt, dus na het uitpakken moesten we ‘m enkele uren laten liggen zodat het matras zich helemaal vol kon zuigen met lucht en kon vormen. Er komt ook een hele chemische lucht vrij, maar dit is verder niet schadelijk. Het is wel een aanrader om goed te ventileren, wij merkten na één nacht dat de geur al bijna weg was en na twee nachten was het nergens meer te bekennen. Wij zochten vooral naar een goed matras voor rug- en zijslapers en doordat ons eerdere matras zo was doorgezakt, wilden we nu een iets steviger soort. Het Emma Hybrid matras is opgebouwd uit verschillende lagen die zorgen voor ondersteuning. Ik heb de eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

 • Matraskern
  • Laatste generatie Airgocell® schuim
  • Visco-elastisch traagschuim
  • Pocketed springs
  • HRX koudschuim
  • Alle maten hebben een hoogte van 25cm
 •  Hoes
  • Overtrekbaar en wasbaar, de bovenzijde van de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. De zijkanten zijn gemaakt van 100% polyester, en de onderkant van de hoes bestaat voor 87% uit polyester en 13% uit polypropyleen.
 • Ons matras is 160 cm breed, 200 cm lang en 25 cm dik. Het matras heeft een gewicht van 33,5 kg.

Emma Hybrid matras review

Inmiddels slapen we ruim een maand op ons nieuwe matras: een goed moment om in deze Emma Hybrid matras review te vertellen of het goed bevalt of niet. In eerste instantie was ik niet zo enthousiast: ik merkte nu pas hoe slecht ons oude matras was geweest. Ik lag op het oude matras letterlijk in een kuil en op het nieuwe matras ineens helemaal recht. Daar moest mijn lichaam enorm aan wennen en de eerste dagen werd ik met behoorlijke spierpijn wakker. Maar na een dag of tien merkte ik daarin een duidelijke verbetering en sindsdien heb ik overdag nog amper last van mijn nek, schouders, bekken en hoofdpijn. Wel merkte ik dat het matras wat aan de harde kant was voor mijn lijf en kregen we de Emma Flip Topper nagestuurd. Deze hebben we er nu een ruime week op liggen en is voor mij echt dé factor geweest waardoor ik nu ook geen beursheid meer voel als ik wat langer in bed blijf liggen. Ik word weer uitgerust wakker en mijn belastbaarheid is zienderogen verbeterd. Dat is fijn, want nu kan ik me maximaal focussen op het behalen van mijn beweegdoelen en begin ik voor mijn gevoel iedere dag met een schone lei in plaats van pijntjes en narigheid zoals ik eerder had bij het opstaan. Ik ben dus erg positief over het Emma Hybrid matras in combinatie met de Flip topper, die een harde en een zachte kant heeft.

Emma Hybrid matras review ervaring beoordeling test getest matras bij rugklachten nekklachten rugpijn hoofdpijn - Mama's Meisje blog

Ervaring met Emma matras

Onze ervaring met Emma matras is dus positief. Wat het op de lange termijn doet en hoe de kwaliteit over enkele jaren zal zijn, daar kan ik nu natuurlijk nog niets over zeggen. Wanneer je een Emma matras aanschaft, krijg je 100 dagen de tijd om te proefslapen. Stel dat het helemaal niet goed uitpakt, dan kun je binnen die 100 dagen kosteloos retourneren en krijg je gewoon je geld terug. Natuurlijk is het prettig om in een winkel matrassen te testen, maar de echte test begint pas zodra je er thuis op gaat slapen. Daarom vind ik deze regeling een hele goede. Daarnaast geeft Emma 10 jaar garantie op haar matrassen. Op de website van Emma lopen regelmatig kortingsacties en daar vind je natuurlijk ook alle informatie over de verschillende producten. Met kortingscode ‘KARIN’ krijg je t/m 19 december 2021 6% extra korting bovenop de kortingen die op de website vermeld staan.

Ben jij tevreden over je matras, je nachtrust en de kwaliteit van slaap? Heb je vragen over deze Emma Hybrid matras review? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer