Tijdens mijn zwangerschap werd mijn contract niet verlengd en dus zat ik (alweer!) werkloos thuis tijdens die negen maanden. Mijn verlof is aankomende week officieel afgelopen, maar wat ga ik dan doen? Vandaag vertel ik daar al een beetje meer over… Lees je mee?

Zwanger en werkloos

Wat werk betreft zijn mijn carrièreplannen totaal mislukt. Ik kan het niet anders omschrijven, helaas. Het begon met de verkeerde studiekeuze, daarna heb ik een geweldige opleiding gedaan maar stortte de markt compleet in en kon ik een baan in die branche op mijn buik schrijven. Toen ik me via werken en leren had omgeschoold, leek de rust terug te keren, maar niets was minder waar. Ik schreef er al eerder over, want tijdens mijn beide zwangerschappen zat ik werkloos thuis. Zwanger en werkloos is niet de combi die ik op mijn bucketlist had genoteerd, maar het overkwam mij dus twee keer. Twee keer zat ik, in wat de meest bijzondere periodes uit je leven moeten zijn, thuis met een uitkering en een heleboel zorgen en stress daarover. Want hoewel wij ons in die periode prima konden redden, had ik niet alleen zorgen over de toekomst maar ook te maken met veel vooroordelen en vervelende reacties. Gelukkig voel ik me nu niet meer geraakt, omdat ik inmiddels beter weet en mijn blik op de toekomst heb gericht!

lisette lubbers 1531

“Ga je nog aan het werk na je verlof?”

Een veelgehoorde vraag die ik tijdens mijn zwangerschap van Niene heb gehoord, was: “ga je na de geboorte nog aan het werk of blijf je thuis?“. Niets ten nadele van thuisblijfmoeders, maar als je mij ook maar een beetje zou kennen, dan weet je dat thuis blijven écht helemaal niks voor mij is. Ik voelde me dan ook best wel beledigd door die vraag, omdat het voelde alsof mensen een stempel op me drukten waarin ik mezelf totaal niet herkende. Tja, zwangerschapshormonen zijn wat dat betreft niet prettig en daarnaast maakte ik me zo ook al druk genoeg om de hele situatie. Het was dus niet echt fijn als anderen dat er ook nog eens bovenop gooiden. Het zal natuurlijk vanuit sociaal oogpunt als interesse bedoeld zijn, maar ik voelde me erdoor opgejaagd. Het feit dat ik twee keer de deksel op de neus kreeg, een stukje levenservaring en een stukje persoonlijke groei hebben ervoor gezorgd dat ik nu, aan het eind van mijn verlof, kan zeggen dat ik inmiddels héél goed weet wat ik wil!

lisette lubbers 1789

Een nieuwe richting qua werk

De periode na mijn verlof wordt erg spannend. Ik heb allerlei plannen in mijn hoofd en die wil ik de komende weken stuk voor stuk uit gaan werken. Helaas blijft het dus een beetje vaag, want ik kan jullie er nog niet veel over vertellen. Maar wat ik ga doen, daar ligt mijn passie en daar ben ik goed in. Het is zo’n fijn gevoel om na zoveel mislukkingen en teleurstellingen eindelijk iets gevonden te hebben wat me zo zelfverzekerd maakt! Ik heb er ontzettend veel zin in en zodra het allemaal wat concreter is, zal ik jullie natuurlijk meer vertellen over mijn geheime project. Ik sla een compleet nieuwe richting in en ik kan niet wachten tot het allemaal loopt!

Heb jij ervaring met werkloosheid, mislukte carrièreplannen of geen gelukkig gevoel omtrent je werk? Hoe ben jij hiermee omgegaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

liefs karin