Wat geef je een derde kindje dat 1 jaar wordt? Al sla je me dood, ik had werkelijk geen idee. Daarom vroeg ik via Instagram om cadeautips voor de eerste verjaardag van ons derde kindje. En natuurlijk zette ik alle tips op een rijtje. Kijk maar!

Eerste verjaardag derde kind

De eerste verjaardag van ons derde kindje komt eraan! Over een kleine twee weken is het al zover en inmiddels heb ik de birthday preps grotendeels kunnen afstrepen van mijn checklist. Het enige heikele punt is: wat geven we haar cadeau? Als derde meisje in ons gezin kun je je vast wel voorstellen dat de inspiratie uit onze tenen moet komen. Met twee grote zussen is er aan speelgoed geen gebrek, al gaat er weleens iets kapot, raakt het incompleet of hebben ze niet dezelfde interesses. Een ding is zeker: bij een verjaardag horen cadeautjes en daarom vroeg ik in mijn stories op Instagram naar cadeautips voor een derde kindje dat 1 jaar wordt. Niet alleen omdat we zelf iets willen geven, maar ook omdat we dan een leuk antwoord klaar hebben voor wanneer familie en vrienden hiernaar vragen! En natuurlijk deel ik de binnengekomen tips ook in deze blog. Lees maar mee!

Cadeautips kind 1 jaar

Wat geef je een kindje van 1 jaar cadeau? Dat is een goede vraag, zeker wanneer het de eerste verjaardag van een derde kind gaat. Als je moeder dan ook nog blogger en Instagrammer is, lijkt er aan speelgoed geen gebrek te zijn. Toch bewaak ik dit proces altijd als een malle, wat volgens mij goed lukt. Zo vieren we budget Sinterklaas en geven we regelmatig dingen weg aan lieve familie en vriendinnen. Ik ben van mening dat bij een verjaardag cadeautjes horen. Ook al is het een kleurboek en een pakje potloden: hoe ouder de kinderen worden, hoe meer ze door hebben dat ze jarig zijn. Bij een eerste verjaardag is dat natuurlijk nog niet zo’n memorabele gebeurtenis voor het kind zelf, maar we beginnen de verjaardagstraditie gewoon goed: met cadeautjes dus! Door de vele tips die ik kreeg via mijn stories kon ik een hele toffe lijst met cadeautips voor kinderen van 1 jaar samenstellen:

Speelgoed om de fijne motoriek te stimuleren

Speelgoed om de fijne motoriek te stimuleren zullen ze niet direct na hun eerste verjaardag al optimaal kunnen gebruiken, maar ze worden zó snel groot dat het juist slim is om iets ‘op de groei’ op het verlanglijstje te zetten. Ik kreeg een aantal tips binnen die ik nog niet kende, zoals My First SmartMax Safari, Playmobil 1.2.3. Kleuterspeeltuin en SES Sensory kralen rijgen. Natuurlijk hoort ook good old Duplo in dit rijtje thuis, zoals dit leuke Duplo boerderijsetje wat niet meteen de hele wereld kost.

Tips speelgoed om de fijne motoriek te stimuleren eerste verjaardag cadeau - Mama's Meisje blog

Praktische cadeaus voor kinderen

Ze hebben al zoveel speelgoed!‘. Toen ik vroeg naar cadeautips voor een kindje van een jaar kreeg ik niet alleen heel veel speelgoedopties, maar ook praktische cadeaus voor kinderen. Bijvoorbeeld de tip om de eerste schoentjes op het verlanglijstje te zetten, te vragen om kinderkleding of een cadeaubon hiervoor. Ook een abonnement op bijvoorbeeld een spelotheek of plaatselijk uitje blijkt populair te zijn onder veel ouders. Ook kwam er een aantal keer binnen dat ouders oud speelgoed nog een keer inpakten om cadeau te geven.

Grotere cadeaus

Je ziet ook wel eens dat ouders voorstellen om een potje te maken waar iedereen een bijdrage in kan doen zodat er een of meerdere grotere cadeaus gekocht kunnen worden. Voorbeelden van grotere cadeaus die ik getipt kreeg, zijn een Wobbel, een ballenbad, een mini picknicktafel en een loopfietsje. Toevallig hebben wij een loopfietsje voor Linn voor haar eerste verjaardag!

grotere cadeaus voor de eerste verjaardag van ons derde kindje - Mama's Meisje blog

& nog meer cadeau inspiratie…

Andere cadeautips voor een kindje van een jaar die werden gegeven, zijn: een Liewood regenboog servies, deze kun je blijkbaar ook personaliseren, een VTech Baby Activiteiten Tablet, speelgoed voor in bad zoals dit setje Skip Hop badspeelgoed en een eigen pop!

cadeauinspiratie tips meisje eerste verjaardag - Mama's Meisje blog

Wij hebben een aantal leuke opties voor de eerste verjaardag van ons derde kindje, hopelijk jij ook! Welke cadeautips voor een kind van 1 jaar vind jij nog meer een aanrader? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer