Een weekje vrij nemen: dat heb ik al een tijd niet gedaan. Maar het is zover en in deze blog vertel ik hoe ik tot deze keuze kwam. Het kostte namelijk wel een beetje moeite om als ondernemer op dit punt te komen…

Altijd maar ‘door’

Toen ik in 2018 besloot om van Mama’s Meisje en MultiMeisje mijn werk te maken, bracht dat een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Vanaf dat moment moest ik namelijk zelf voor mijn inkomen zorgen en dat was best spannend. Als je voor een baas werkt, ben je er in de meeste gevallen vrij zeker van dat je aan het einde van de maand je loon bijgeschreven ziet staan op je bankrekening. Als startende ondernemer was ik daar alles behalve zeker van, maar ik vond dat een hele toffe uitdaging. Het maakte me (en maakt me nog steeds) enorm trots als het lukte om mooie campagnes binnen te slepen en te werken aan mooi samenwerkingen met merken die bij Mama’s Meisje passen. Stilstand is achteruitgang en daarom ging ik altijd maar ‘door’.

Thuiskantoor thuiswerken - Mama's Meisje blog

Bijzijn is meemaken

Voor iemand die van haar hobby haar werk heeft gemaakt was dat lange tijd prima te doen. Jep, het is mijn werk maar het voelde totaal niet als werken. Ik kreeg er juist energie van en daardoor nóg meer drive om lekker door te denderen. Maar toen kwam corona, tíjdens mijn derde zwangerschap en inmiddels zijn we een jaar verder. Een jaar waarin de ene na de andere uitdaging zich aandiende. Waarin ik hoogzwanger voor ’thuisjuf’ speelde en dat in hetzelfde jaar nog eens deed. Een jaar waarin ik zakelijke doelen moest uitstellen, gewoonweg omdat ik te weinig tijd had. Een jaar waarin ik heb besloten om het momenteel op meestal 3, maximaal 4 blogs per week te houden. Waarin ik ontdekte dat Instagram superleuk is, maar in verhouding veel meer tijd kost dan het schrijven van een blog. En een jaar waarin ik heb geleerd om los te laten. Bijzijn is meemaken: dat geldt zéker voor social media. Als je te lang wacht met het delen van een nieuwtje, tip of origineel idee is de kans groot dat iemand anders er eerder bij is. Leuk voor die ander, jammer voor jou maar zo werkt het nu eenmaal. Een soort FOMO die ervoor zorgde dat ik altijd ‘aan’ bleef staan, maar wel met de bedoeling om de groei van Mama’s Meisje te bevorderen. Nog niet zo lang geleden schreef ik al welke kant ik op wil met mijn Instagramkanaal en dat heb ik ondertussen ook uitgevogeld voor de blog. Het heeft me doen inzien dat ik mijn eigen tempo bepaal. Een week niet bloggen is geen zaak van leven op dood. En dus neem ik een weekje vrij van mijn blog. Bijzijn is immers meemaken en aangezien we een perstrip gaan maken waarvoor ik sowieso content ga creëren op Instagram, wil ik niet alleen maar in de workmode zitten.

Mama's Meisje blog mamablogger mamablog mama influencer

Lekker tot rust komen

De afgelopen tijd ben ik namelijk behoorlijk moe. Er stonden zoveel taken op onze to do list: de tuinverbouwing, het huishouden, veel dingetjes met en voor de kinderen en ons werk. Ik schreef er al over in mijn stories op Instagram: het lijkt net alsof alle drukte van het afgelopen jaar, alle vertraging die ik op zakelijk én persoonlijk gebied heb opgelopen, nu in één keer op me af kwam. De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt om zoveel mogelijk punten van het lijstje af te strepen en om het overzicht terug te krijgen. De uitnodiging om een weekje te genieten op Vakantiepark Molenwaard kon dus niet op een beter moment komen. Wij gaan lekker tot rust komen en ja, ik ben deels aan het werk omdat ik jullie gezellig meeneem via mijn Instagram, maar neem maar van mij aan dat het enorm fijn is om een out of office aan te zetten in mijn mailbox. Geen mailtjes beantwoorden, geen offertes de deur uit, geen blogs uitwerken, geen administratie bijwerken: gewoon even helemaal niets. Ik heb er ontzettend veel zin in, want van zo’n weekje opladen en volop genieten als gezin krijg ik meestal weer een boel nieuwe energie en inspiratie. Dus als het goed bevalt, doe ik het in de zomervakantie gewoon nog een keer op die manier!

Voor de ondernemers onder ons: herken jij dit? En hoe heb jij dit aangepakt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!