Inmiddels is Suus 3 maanden en ik kan wel zeggen dat het ouderschap iets met je doet. Zo hebben we gesprekken over poep, peuter ik snot uit de neus van mijn baby en draai ik mijn hand niet meer om voor een nacht van 3 uurtjes slaap… Een terugblik op 3 maanden mama!

Hoe wij zijn als ouders

Ons meisje is nu bijna 3 maanden en ik moet af en toe echt lachen om ons als ouders. We hebben gesprekken over onderwerpen die we zonder kind echt niet hadden! En zo zijn er meer veranderingen waarvan ik niet had gedacht dat ik ze zo makkelijk eigen zou maken. Maar er zijn ook tegenvallers! En daarom heb ik er een paar verzameld in de korte tijd dat ik moeder ben (wij ouders zijn). 3 maanden mama, lees even mee!

Gesprekken over poep en scheten

  • Als mijn vriend een scheet laat, dan word ik boos. Bah! Dat doe je toch niet waar anderen bij zijn. Maar dochterlief knettert wat af terwijl ik haar bemoedigend toelach. En dat lijdt weer tot jaloerse blikken van vaders… ;)
  • Nooit gedacht dat telefoongesprekken ook zo kunnen gaan: ‘Hey schatje, ik wou even zeggen dat Suus eindelijk gepoept heeft!’ Waarop hij dan zegt: ‘Oooh mooi, had ze er veel last van?’. De obstipatieproblemen van onze dochter zijn tegenwoordig reden om elkaar te bellen… Ook kleur, geur en consistentie worden uitgebreid doorgenomen. Ik zie de fronsende blikken van zijn collega’s al voor me :)
  • Sinds wanneer peuter ik snot uit iemands neus? Juist ja… (die neusgaten zijn zo klein! Soms zie je het groene monster al zitten maar kun je er niet bij… Dan niest ze eindelijk en zie je me als vliegen op de stront eropaf duiken :|
  • Ik was altijd degene die mi-ni-maal 8 uur slaap nodig had. De gedachte bekroop me wel eens tijdens mijn zwangerschap, stel nou dat ik die gebroken nachten echt niet volhoud… Maar niets is minder waar: ik ben klaarwakker, spring nog net niet met een grote smile uit mijn bed. Luier verschonen, speentje geven, flesje warm maken, ook midden in de nacht onderdeel van mama’s service. Al zal het er ook wel iets mee te maken hebben dat we het afwisselen en dat ze goed slaapt ’s nachts ;)

wasmand - Mama's Meisje blog

Maar óók:

  • Die was! De machine staat dagelijks aan. En als je denkt dat je alles weg hebt, neem vooral geen kijkje in de wasmand….
  • ME-time‘…. Wat is dat? Er liggen 4 ongelezen Linda’s in mijn lectuurbak… Serieus, ik heb nu verlof en één kind. Hoe doen moeders dat die werken en meer exemplaren hebben rondlopen? Éen woord: RESPECT!
  • De diehard stapavonden herleven? Dat dacht ik eind augustus ook. 7 weken geleden bevallen. Wordt weer eens tijd! HA! Oppas geregeld, outfit gescoord, hoppa een dansje doen! En het was heel gezellig! Tot half 1… En ik wilde het niet toegeven, maar mijn vriend zei op een gegeven moment: ‘Zullen we maar naar huis gaan, volgens mij hou je dit niet vol’. En zo lagen wij om kwart over 1 in bed… Wat een #faalactie :P
  • De hoeveelheid luiers: niet normaal! Benieuwd welk luiermerk wij gebruiken? Ik testte bijna 30 verschillende soorten!
  • Klagen over mijn post-partum-lijf. Ja, ik weet dat ik er iets moois voor terug heb gekregen. Maar daarom kan ik wel balen van de huidige toestand waarin ik verkeer… En dat ventileer ik ook enorm (sorry mama, zusjes en vriendinnetjes die dit allemaal aan moeten horen…) Gelukkig is er werk in uitvoering!
  • De dagen gaan zo snel! Baby’s hebben volgens mij ook ingebouwde sensoren voor als je iets echt af MOET hebben. Dan gaat er een intern signaal af en zijn ze ineens hangerig, huilerig en willen alleen maar bij mama. En dus halen de uren je in en komt er niets af. En ik had me toch voorgenomen om mijn huis schoon, opgeruimd en netjes te houden? Uhu.. Binnenkort gaat ze naar het kinderdagverblijf dus wordt alles weer anders.

Ach, het is een fase ;) En natuurlijk neem ik dit allemaal voor lief! Herkenbaar? Zelf een leuke anekdote? Laat het weten in de reacties! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Foto: wasgoed