Omdat ik dagelijks een heleboel berichten in mijn mailbox én via social media krijg met allerlei vragen over terugkerende onderwerpen, leek het me leuk om weer een Q&A artikel te maken. Word ik gevraagd voor events of neem ik zelf contact op? Ga ik trouwen? Hoe hou ik alle ballen in de lucht? Waar shop ik voor mijn kindjes en voor mezelf? En komt er nog een derde? Je leest het vandaag allemaal op de blog!

Vragen via mail of dm

Bloggen is een dagtaak en social media is er een groot onderdeel van. Ik ben dol op Facebook, maar nog meer op Instagram en ben dan ook erg actief met het plaatsen van stories. Daarop komen dagelijks vele reacties binnen en dat vind ik ontzettend leuk. Op die manier raak ik met jullie in gesprek en dat is tenslotte waar social media voor bedoeld is! Ik merk de laatste tijd dat ik steeds meer berichten binnenkrijg en niet altijd tijd heb om ze allemaal snel te beantwoorden. Veel vragen gaan over terugkerende onderwerpen en daarom besloot ik weer eens om een Q&A artikel te plaatsen. Gelukkig kwamen er weer een heleboel nieuwe leuke vragen voorbij, lees je mee?

Wat staat er nog zeker op je bucket list?

Een bucket list is echt mijn ding want ik hou ontzettend van plannen maken en dagdromen over dingen die ik allemaal wil doen! Met stip op één staan allerlei reizen. Ik wil héél graag met mijn gezin op vakantie naar de Antillen, zodat ik ze kan laten zien waar ik heb gewoond en om onze familie te bezoeken. Maar er zijn nog veel meer landen en steden waar ik graag nog eens naartoe wil: New York, Schotland, Canada, Kopenhagen, Amerika… Mijn uitgebreide versie van een bucket list heb ik al eens in dit artikel vermeld, dus als je nog op zoek bent naar inspiratie ;)

Heeft Kruidvat jou gevraagd of heb jij zelf contact opgenomen?

Deze vraag werd gesteld naar aanleiding van mijn bezoek aan het Winter Wonders event van Kruidvat. Hiervoor ben ik uitgenodigd door het pr-bureau van Kruidvat. Als je nieuwsgierig bent naar mijn blog, hoe en waarom ik ben gestart en hoe ik mijn blog heb laten groeien: daarover vertelde ik laatst meer in dit artikel.

img 8401 kopie

Trouwen: yay of nee?

Yay! Ik wil wel trouwen, graag zelfs, máár… Het kost veel geld en ik weet dat je het ook ‘klein‘ kunt houden. Maar áls we dan gaan trouwen, dan zou ik het ook gewoon willen doen met groot feest en alles erop en eraan. Daarnaast is het ook wel handig als je partner helemaal pro trouwen is en hij heeft zoiets van: “van mij hoeft het niet“. Dus hier wordt niet getrouwd! Ik wil wel een keer naar een bruidszaak om een jurk te passen hoor, zo benieuwd hoe dat is! Toevallig las ik laatst ergens dat een bruidsmodezaak hier in de buurt speciale dagen heeft waarop je met vriendinnen/zusjes/vul-maar-in langs kan komen om te passen en dat er dan foto’s worden gemaakt. Wil.Ik!

Komt er nog een derde?

Deze vraag wordt met enige regelmaat gesteld en zeg nooit nooit, maar ik moet er even niet aan denken. Ik ben pas net mama geworden van baby nummer twee en ben helemaal niet bezig met deze vraag. Die me trouwens wel een beetje de neus uitkomt want geloof me: áls we voor een derde gaan, ga ik dat niet mededelen op mijn blog of socials :P

Hoe doe je dat toch: bloggen, een tweede bedrijf, een gezin? Knap!

Het is aanpoten! Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat het allemaal wel meevalt, dat ik het allemaal makkelijk aankan. Ik werk tegenwoordig met een hele fijne planner en daardoor probeer ik constant zicht te houden op alle taken die ik te doen heb. Als de kinderen wakker zijn, besteed ik al mijn tijd en aandacht aan hen. Ook doe ik dan de huishoudelijke klusjes zoals de was, schoonmaken en opruimen. Als ze in bed liggen, check ik mijn mail, typ ik artikelen of ga bezig met mijn social media. Dat doe ik dus iedere dag rond het middaguur en ’s avonds. Twee dagen per week gaan de kinderen naar de opvang en dan kan ik dus de hele dag werken. Ik merk wel dat ik de laatste tijd veel moe ben en daardoor probeer ik nu nog efficiënter te werken, vandaar dat ik de planner erbij heb! Dit helpt ontzettend goed.

Hoe bevalt het om eigen baas te zijn? Wat vind je van het thuiswerken? Hoeveel uur werk je nu?

Voor mezelf werken bevalt heel goed maar legt tegelijkertijd ook een bepaalde druk neer: ik wil zorgen voor een stabiel inkomen. Toch merk ik dat ik het beste functioneer en de leukste opdrachten binnenhaal als ik me daar niet teveel op focus. Het ondernemerschap is helemaal nieuw voor me en ik ben nog volop bezig om mijn weg daarin te vinden. Ook volg ik momenteel nog de Plan B opleiding om Virtueel Assistent te worden. Door de modules vogel ik steeds meer uit waar ik sta, wat ik wil en welke stappen ik moet zetten om dit te bereiken. Heel tof om dat te merken, want mijn bedrijf als Virtueel Assistent staat nog echt in de kinderschoenen. Daarbij komt de blog natuurlijk en aangezien het nu de drukste periode van het hele jaar is, werk en studeer ik meer dan fulltime. Dat vind ik helemaal niet erg, want ik kan mijn eigen tijd indelen en daardoor is de combinatie met mijn gezin en huishouden ideaal. Thuiswerken bevalt heel goed, maar ik ben wel van plan om binnenkort eens een dagje buiten de deur te werken. Ik vind het soms lastig om de huishoudelijke klussen te laten liggen als ik thuis ben en door een dagje op een andere locatie te werken, kom ik niet in de verleiding. Ook denk ik dat een andere omgeving een positieve invloed kan hebben op mijn inspiratie. Maar ik ben dus volop bezig en geniet er ook enorm van!

Wauw, wat zie je er goed uit! Mooi afgevallen! Kun je trots op zijn!

De complimenten vliegen me de laatste tijd om de oren, ik zou er haast van naast mijn schoenen gaan lopen. Heel lief, dankjewel!

img 8324 kopie

Is moeder zijn van twee zwaar of niet?

Soms wel, meestal niet. Bij ‘zwaar‘ denk ik echt aan dat je het amper aankunt. Natuurlijk denk ik af en toe dat het allemaal wel iets minder druk en volgepland mag zijn, maar over het algemeen lukt het allemaal prima. Bij de eerste had ik nog vrij veel tijd voor mezelf om eens een keer helemaal niets te hoeven doen, nu gaat dat iets minder. Ook wordt het met twee kinderen lastiger om in je eentje op pad te gaan en heb je twee ‘ritmes‘ om rekening mee te houden. Maar ook dat gaat steeds beter en ik blijf er echt niet om thuis, dus ik sluit mezelf niet op. Er is meer was en troep, minder tijd, minder me-time, meer om rekening mee te houden maar ook: meer vrolijkheid, meer om van te genieten en het klinkt zo lekker cliché, maar meer liefde en gezelligheid! En dat weegt voor mij allemaal veel zwaarder dan de drukte.

Waar shop je voor je kinderen? En voor jezelf?

Ik krijg echt heeeeeel vaak vragen over waar ik bepaalde kleding vandaan heb, zowel voor mezelf als voor de kindjes. Voor de meiden shop ik vooral bij H&M, Zeeman, Wibra, Hema, Zara, Prénatal en Primark. Daarnaast bestel ik ook regelmatig bij leuke webshops, al is dat voor Suus de laatste tijd wel minder omdat ze daar wat te groot voor wordt. Ook krijg ik wel eens kleding toegestuurd van mooie kledingmerken zoals Quapi. Feetje en Little Label. Voor mezelf shop ik echt overal en nergens. Ik heb geen favoriet meer, maar zoek vaak naar bepaalde items, bijvoorbeeld een teddy jas of bepaald jurkje. Zo heb ik kleding van Hema, The Sting, Ter Stal, Tuunte, Miss Etam, allerlei merken via Zalando en Primark in mijn kast hangen. Waar shop jij graag voor jezelf?

Wat leuk dat er zoveel diverse vragen binnen kwamen! Heb jij naar aanleiding van dit artikel nog een vraag voor mij? Ik lees ‘m graag terug in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin