Na heel wat wikken en wegen zijn we eruit: Suus krijgt een nieuwe kamer! Ik loop over van de ideeën en daarom maakte ik een moodboard. Benieuwd waarom we deze keuze maakten en welke interieurideeën ik voor de meidenkamer van Suus heb? Ik deel vandaag alles met je!

Tweede op komst: een nieuwe kamer voor de oudste

Ik heb er echt een tijdje over na moeten denken. Had je me twee weken geleden gevraagd hoe onze kamerindeling zou zijn, dan had ik geantwoord dat de baby een nieuw kamertje zou krijgen. Maar inmiddels heb ik door de zee van hormonen (babykamers shoppen is zooooo leuk!) een praktische ingeving gekregen. En dat houdt in dat de babykamer gewoon blijft staan waar die staat, dus op de oude kamer van Suus! We weten nu dat we een nog een dochter krijgen, maar ik wil wel enkele aanpassingen doen op de babykamer. Zo wil ik de accessoires vernieuwen, want de huidige gaan mee naar Suus haar nieuwe kamer. En ik vind het zelf ook leuk om er een kleine touch up aan te geven, zodat het niet precies hetzelfde kamertje blijft. Wanneer dat allemaal klaar is, zal ik zeker een roomtour op de blog publiceren!

IMG 6810

Bijna twee: ledikant of peuterbed?

Best een lastig puntje vond ik het antwoord op de vraag: ledikant of peuterbed voor Suus? Rond de uitgerekende datum is Suus ongeveer 20 maanden. Ze kan nu nog niet lopen en slaapt mega onrustig. Maar hoe zal het tegen die tijd zijn? Dit was in eerste instantie de reden dat ik Suus op haar ‘oude’ kamer wilde houden. Gelukkig kreeg ik daarna een ingeving. Want de baby slaapt de eerste tijd in een wiegje bij ons op de kamer. De reden hiervoor is onze ervaring met Suus. Zij kreeg twee keer een ademstilstand en in het ziekenhuis adviseerden ze ons met klem om haar tot zes maanden bij ons te laten slapen. Dit in verband met een hoger risico op wiegendood. Natuurlijk hoeft dit allemaal niet nog een keer te gebeuren bij baby no. 2, maar ze zal sowieso de eerste maandjes bij ons op de kamer liggen. Voor ons de reden om Suus al ver voor de geboorte een nieuwe kamer te geven. Haar ledikant verhuist eerst mee, maar we willen al wel een peuterbed neerzetten. Daarop kunnen we haar een verhaaltje voorlezen voor het slapen en gaandeweg zal blijken wanneer ze eraan toe is om er ook daadwerkelijk in te slapen. Ik wil er niet te lang mee wachten, want er verandert straks al genoeg en als ze dan nog op een nieuwe kamer moet, heb ik geen zin in drama’s. Mocht blijken dat ze nog in een ledikant slaapt als haar zusje toe is aan haar eigen kamer, dan kunnen we t.z.t. nog een tweede ledikantje van mijn ouders lenen. Overal is dus een oplossing voor en wie dan leeft, wie dan zorgt!

Inspiratie meidenkamer: moodboard

Het leukste gedeelte is natuurlijk het verzamelen van ideetjes en het inrichten van de nieuwe kamer voor Suus! De eerste termen die mij te binnen schoten waren schattig en stoer. Ik wil geen typische meisjeskamer, er mag wel een stoer randje aan zitten. En dus creëerde ik het onderstaande moodboard:

Moodboard Inspiratie Meidenkamer Suus

Het witte behang met zwarte stipjes van Kwantum is precies wat ik in mijn hoofd heb dus die gaat het sowieso worden! Daar gaan we één wand mee behangen. Daarnaast hebben we twee wanden waar nog onbehandeld vliesbehang op zit, waar hele lichtroze muurverf op komt. Dit vind ik samen de ideale combi van schattig en stoer!
Bij Babydump spotte ik een mooie commode van Coming Kids. Dit is precies de stijl die ik mooi vind en Suus zal voorlopig nog een commode op de kamer nodig hebben i.v.m. verschonen. Maar deze kan in de toekomst prima dienst doen als ladekast, alleen jammer dat deze alleen in setvorm te koop is. Op zoek naar een vergelijkbaar alternatief dus! Bij Xenos bestelde ik deze kapstok van hout, daar wil ik allerlei hangers aan kwijt. Ik vind de mix van zwart/wit/roze met natuurlijke materialen weer passen bij de combi schattig/stoer. Een tijdje geleden kocht ik bij Wibra hele leuke accessoires die ook een plekje krijgen op de nieuwe kamer. Zo komen er ook wat mintinvloeden bij.

Wat vind je van mijn moodboard? En welke keuze maakte jij met een tweede/derde/…. kindje op komst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin