Vorig weekend ging ik een nachtje weg met vriendinnetjes! Zonder vriend en kind, girls only! Vandaag vertel ik hoe mij dat afging en of ik er moeite mee heb.

Je kind bij de oppas brengen

Voordat we een kindje kregen, paste ik wel eens op. Terwijl de ouders zich vermaakten op een feestje of een gezellig etentje, lag de mini heerlijk te slapen in bed. Vaak wist ze niet eens dat ik beneden aan het oppassen was. Af en toe kreeg ik een berichtje met de vraag of alles goed ging of ik stuurde zelf een ‘update‘. Ik dacht dan wel eens aan de toekomst: ‘als ik later zelf kinderen heb, dan….‘. Je kind bij de oppas brengen om zelf een avondje uit te gaan, hoe zou mij dat dan afgaan?

lazy woman laying in bed picjumbo com

Ons eerste avondje op stap

Tijdens mijn zwangerschap zat ik de laatste twee maanden aan huis gekluisterd. Ik hield het niet vol om lang de deur uit te zijn, omdat ik zoveel vocht vast hield. Voor wie het nog niet wist: ik kwam 45 kilo aan in mijn zwangerschap, dus meer dan op de bank hangen en mijn Netflix abonnement helemaal uitmelken, deed ik niet vanaf week 30. Na de geboorte van Suus moest ik het ook nog een tijdje rustig aan doen. Maar eind augustus stond het mooiste feest der feesten op het programma: ons dorpsfeest! En natuurlijk moest en zou ik er minimaal één avond bij zijn. Ik regelde oppas (mijn zusje) en leefde helemaal naar die avond toe. Eigenlijk spookte er niets door mijn hoofd waardoor ik er moeite mee had om Suus ‘alleen‘ te laten.

De bewuste avond brak aan, we brachten Suus bij mijn zusje en ik gaf alle instructies door. Kusje, ‘als er iets is, dan bel je maar en hopelijk hoor ik het door de muziek‘ en daar gingen we! Ik heb een fantastische avond gehad en geen enkele keer geappt om te vragen hoe het was. Bekentenis: ik vermaakte me zo goed, dat ik gewoon even ‘vergat‘ dat ik ook nog moeder was. En ik dronk geen druppel alcohol ;)

ishan seefromthesky 118523

Geen heimwee naar mijn baby

Na die gezellige avond sliepen we bij mijn zusje, dus was ik weer dichtbij mijn baby. Een tijdje later gingen we samen een nachtje weg: weer baby bij de oppas! Dit was de eerste keer, maar het verliep ook helemaal prima. En ook alle nachtjes die erop volgden, zoals het nachtje weg met vriendinnen. Ik kan het echt heel goed begrijpen wanneer andere vrouwen er moeite mee hebben om hun kind(eren) een nachtje weg te brengen, maar ik heb er helemaal geen last van. Eerlijk gezegd vind ik het af en toe heerlijk. Even weer helemaal Karin en geen mama. Natuurlijk ben ik superblij als ik mijn meisje weer zie, maar je zou mij gerust een week op vakantie kunnen sturen zonder kind. Of ik me daardoor een slechte moeder voel? Zeker niet, ik weet toch dat ik haar na afloop weer zie :D

Vind jij het moeilijk om weg te gaan zonder kind(eren)? Las jij regelmatig een avondje quality time met lief of friends in? Wil je reageren op deze blog? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Foto: hotelvakantie