Verse boerenkaas gewoon door de brievenbus… Het bestaat en wij mochten dit kaas abonnement van Firma Kaas uittesten! Meteen een leuke cadeautip voor de echte kaasliefhebbers. Lees je mee?

Tip voor kaasliefhebbers

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier thuis zijn we echte kaaseters. Op brood, ‘uit het vuistje’,  gesmolten over pasta’s en ovenschotels en natuurlijk als onderdeel van een snackbordje voor de kids of borrelplankje voor di papa en di mama. Kaas staat standaard op ons boodschappenlijstje en het gaat dus ook iedere week op. Wat smaken betreft ben ik nogal kieskeurig: ik vind jonge kaas het allerlekkerst en heb echt m’n voorkeuren qua welke in de smaak vallen en welke niet. Des te leuker dat wij het kaas abonnement van Firma Kaas mochten testen! Wat mij betreft echt een tip voor kaasliefhebbers én een leuk cadeau-idee voor de feestdagen!

kaas direct van de boer duurzaam - Mama's Meisje blog

Kaas abonnement van Firma Kaas

Het concept van Firma Kaas is simpel: zij verkopen boerenkaas en leveren dit door de brievenbus. Makkelijk dus, maar ik zal het iets verder toelichten. Het kaas abonnement van Firma Kaas houdt in dat je iedere 2 weken een heerlijk stuk boerenkaas op de deurmat kunt verwachten. Deze kaas is direct afkomstig van de boer: verser dan vers dus! Deze kaas wordt niet in een fabriek gemaakt, maar bij de boer. De melk komt van de eigen koeien, gaat dagvers en rauw in het kaasbad en wordt dus direct verwerkt tot heerlijke boerenkaas. De smaak van de kaas verschilt licht per seizoen en is afhankelijk van hoe de koe zich voelt. Ook zijn er verschillende boeren aangesloten bij Firma Kaas die ieder hun eigen authentieke kaasrecept gebruiken. Ben je dus nieuwsgierig naar de verschillende kazen, dan kun je dit in je abonnement aangeven en wijzigen. Ook is er een variabele abonnementsvorm waarbij je steeds afwisselt tussen de verschillende boeren. De kaas wordt na het ophalen direct als brievenbuspakket verstuurd en bij jou bezorgd: geen extra busjes in de straat dus! Het abonnement is makkelijk online te pauzeren, wijzigen of stopzetten. Een stuk boerenkaas door de brievenbus is mogelijk vanaf €8,75 en dat is inclusief verzenden.

kaas abonnement van firma kaas - Mama's Meisje blog

firma kaas abonnement review kaasliefhebbers cadeautip - Mama's Meisje blog

Eerlijke prijs voor de boer

Sinds de uitbraak van dat vervelende virus is onze wereld behoorlijk veranderd, maar de weg naar de supermarkt wisten we goed te vinden. De omzetten in de foodsector zijn flink gestegen, maar daar profiteert niet iedereen van mee. De leveranciers van de producten zoals boeren, ontvingen géén hogere prijs voor hun product. Door een abonnement op Firma Kaas te nemen, ontvang je niet alleen verse boerenkaas maar ontvangt de boer er een eerlijke prijs voor. Allerlei onnodige tussenschakels vallen immers weg. Je steunt dus de lokale boeren en door het abonnement weten zij precies hoeveel kaas ze moeten maken.

borrelplankje kaas noten - Mama's Meisje blog

Onze ervaring

Wij ontvingen een stuk belegen kaas van kaasboerderij Koopman. De kaas wordt vacuümverpakt in een stevig brievenbusdoosje verzonden en na ontvangst hebben we het direct in de koelkast gelegd. Bij het openen lazen we aan de binnenkant van het doosje allerlei handige tips, zoals: “haal de kaas een half uur voor gebruik uit de ijskast, dan proef je nog meer smaak!“. Ook zit er een stuk kaaspapier bijgevoegd, waarin we de kaas in de koelkast konden bewaren. Wat betreft de smaak kan ik kort zijn: die is héérlijk! Je proeft echt dat het verse kaas is, de smaak is veel intenser, rijker en voller dan die van supermarktkaas. We hebben er allemaal van gesmuld en zijn enthousiast! Niet alleen wij zijn kaasliefhebbers, we hebben ook al een top cadeau-idee voor de feestdagen. Ben je nieuwsgierig geworden? Check de website van Firma Kaas voor meer informatie!

Welke kaassoort is jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer