Op social media zag ik met enige regelmaat swaps voorbij komen en het leek me ontzettend leuk om eens mee te doen. Maar toen ik op een random maandagmorgen mijn Twitterapp opende en zag dat de inschrijving voor EPIC geopend was: trok ik een virtuele sprint naar de inschrijving en tadaaa:
ik deed mee aan Echte Post Is Cool editie 4!

Echte Post Is Cool: hoe werkt het?

EPIC (Echte Post Is Cool) wordt georganiseerd door Northflix en Monsieur Mango! Zij zijn er ontzettend druk mee, want ze verwerken alle inschrijvingen, zorgen ervoor dat iedereen een persoon toegewezen krijgt om te verrassen én dat er verrassingspakketjes van sponsoren worden verstuurd! Een giga klus, maar ze maken mij (en vele anderen) er in ieder geval héél blij mee. Kort gezegd werkt EPIC als volgt: je ontvangt de gegevens van iemand die je mag verrassen met een (brievenbus)pakketje voor een klein budget. Bij de ontvangen gegevens staat beschreven wat iemand leuk vind (bijvoorbeeld: ik houd van thee, het strand, chocolade, pastelkleurtjes, kaarsen, enz). Vervolgens koop en knutsel je allerlei kleine kadootjes die helemaal zijn toegespitst op degene die op jouw lootje staat! Je zorgt dat iemand echt een leuk pakketje ontvangt, want hoe leuk is het om echte post te ontvangen? Superleuk!
Daarnaast heb je zelf natuurlijk ook een lootje gemaakt en dus wordt je zelf ook blij gemaakt met een poststuk. Er wordt een uitpakdag afgesproken (dit was dus op zaterdag 18 maart) en vanaf dan mag je je pakket openmaken en op social media posten over EPIC!

Wat kocht ik voor mijn EPIC lootje?

Ik ontving het lootje van Carola. Zij was jarig op de uitpakdag, dus dat was alvast leuk om iets mee te doen. Ze omschreef een aantal thema’s waardoor ik ideeën kreeg om mijn pakket mee te vullen! Zo houdt ze van het strand, (geur)kaarsjes, thee, chocolade, lezen, muziek luisteren, Rituals, Riviera Maison, Instagram en Pinterest.
Ook postte ze op Instagram een moodboard, zodat ik zag dat haar lievelingskleur roze is. Dat allemaal wetende, ging ik aan de slag en ik maakte onderstaande foto’s van mijn pakket:

EPIC

Zoals je ziet, heb ik goed op de kleur van de items gelet ;) Pink it is! Omdat Carola aangaf van het strand te houden, kocht ik het blikje ‘Summer Paradise’. Daarin strooide ik roze siergrind en ik deed er een Boeddha in. Die stond afgebeeld op haar moodboard. Bij Hema kocht ik de You Make Me So Happy chocolade én de roze vierkante verpakking met chocolade. Ook de servetjes, pennen, kaarsenhouder en het notitieboekje komen er vandaan. En omdat ze jarig was op de uitpakdag, kocht ik een te toffe kaart mét birthday-kit. Hierin zitten minivlaggetjes en versiering zodat je je eigen feestje kunt bouwen. Ik pakte het geheel als volgt in:

EPIC1

Ongeveer 2 weken voor de uitpakdag deed ik het pakket op de post! Super spannend ;)

Wat kreeg ik zelf?

De dag voor uitpakdag kreeg ik mijn pakketje binnen. Natuurlijk even schudden om te ‘horen’: nieuwsgierig wat erin zou zitten! Op Twitter leefde onder de #echtepostiscool iedereen met elkaar mee: ‘wanneer ga jij uitpakken?‘, ‘mijn pakketje is nog niet binnen!‘, ‘ik heb zin in morgen!’. Het voelde een beetje als jarig zijn :D

EPIC2

Ik kon me goed inhouden, want pas tegen half 11 heb ik mijn kadootjes uitgepakt. Wat een feest! Het is superleuk als iemand speciaal voor jou een pakketje heeft samengesteld! En ik kon wel zien dat er ontzettend veel aandacht aan was besteed, kijk hoe leuk mijn verassing was ingepakt!

SAM 2093

En de inhoud was helemaal passend bij wat ik leuk vind! Chocoladereep (die heeft het niet gehaald tot vandaag…), een heerlijk masker, een fijne blush (kan niet wachten om die te testen!). Maar het allermeest verliefd ben ik op de olifantenknijpertjes en de gehaakte slak! Suus wil ‘m steeds pakken, maar hij is van mama *lacht gemeen*! Ik ben dus helemaal blij en kan niet wachten op de volgende editie van Echte Post Is Cool!!!

Iedere EPIC deelnemer kreeg een pakketje van één van de deelnemende sponsors! Mijn pakketje volgt nog, maar ik ga nog niet verklappen wat het is… I’ll keep you posted ;)

Ken jij Echte Post Is Cool? Heb je misschien ook meegedaan met deze of een vorige editie? Ik ben heel benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin