Ik stond niet bepaald vooraan in de rij toen de bossen haar werden uitgedeeld. En dus ben ik gezegend met dun haar. Oh, wat zou ik ook graag zo’n mooie, volle bos haar hebben! Sinds de zwangerschap van Niene besloot ik mijn haar te laten groeien en toen ik het laatst los droeg, kreeg ik superveel reacties! “Dat staat je leuk!”, maar ik draag mijn haar toch echt het allerliefst vast. Waarom? Dat vertel ik vandaag. Ennn ik deel een superfijne ‘hack’ waarmee je voortaan een hele volle mom bun kunt maken, voor als je ook dun haar hebt. Lees je mee?

Dun haar

Je kunt niet altijd 6 gooien! En dus ben ik de enige in ons gezin die dun haar heeft. De rest heeft een volle bos haar en moet regelmatig naar de kapper om het te laten uitdunnen. Die luxe heb ik helaas niet: ik zit juist bij de kapper en herhaal: “doe maar weer hetzelfde“. Zo’n bosje dun haar nodigt namelijk niet echt uit tot switchen tussen allerlei toffe coupes of leuke kleuren. Mijn haar kan heus wel wát hebben, maar gedijt nu eenmaal niet heel goed bij dagelijkse stijl-, krul- en föhnpraktijken. Op de middelbare school had ik lang haar. Op z’n langst kwam het tot onder mijn schouders. Ik maakte elke dag een hoge staart, toupeerde mijn haar en zette het vast met allerlei schuifjes. Dat mijn haar het overleefd heeft, vind ik nog steeds wonderbaarlijk… Vervolgens besloot ik het rigoureus af te knippen (lees: het was dood!) en heb toen lange tijd een boblijn of variatie daarop gehad.

Dun haar en waarom ik mijn haar het liefst vast draag - Mama's Meisje blog

Forever hetzelfde kapsel

Toegegeven: ik ben stinkend jaloers op vrouwen die mooi, dik haar hebben. Dat wil ik ook! Ik heb zelfs extensions overwogen, maar dit werd echt afgeraden door mijn kapster. Mijn haar is er te dun voor en het risico op afbreken is groot. Tja, dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk…  Even was ik bang om forever hetzelfde kapsel te moeten houden. Gelukkig heb ik al jáááren dezelfde kapster en zij komt regelmatig met leuke ideeën. Zo fijn! Ik rij er zelfs voor terug naar mijn oude woonplaats. Wat ook geholpen heeft? Zwanger zijn! Sinds de zwangerschappen is mijn haar toch nog iets dikker geworden. Iets waar ik superblij mee ben en ik zeg ook altijd gekscherend: “heb ik toch nog iets leuks overgehouden aan die ellendige zwangerschappen“. Als je nagaat dat ik bekkeninstabiliteit, extreme gewichtstoename en psychische klachten moest afstrepen op mijn preggers list, vind ik deze ‘bijwerking’ toch net iets fijner!

Haaruitval

Ze zeggen toch dat ontzwangeren ‘maar’ 9 maanden duurt? Ik weet niet wat het is, maar sinds een paar maanden na de geboorte van Niene begon het haaruitval en eigenlijk is het niet meer weggegaan. Ik verlies niet meer zoveel haar als in het begin, maar vind het wel behoorlijk storend om steeds overal losse haren terug te vinden. Op mijn kleding, in bed, op plekken waar ik heb gezeten. Als ik ergens geïrriteerd van raak, is het wel van haaruitval. Ook is mijn haar best snel statisch, ook als het buiten 30 graden is. En dus pluk ik de hele tijd haar uit mijn gezicht als ik het los draag. Dé reden dus, waarom ik mijn haar het liefst vast draag. Ondanks mijn haaruitval is mijn haar wel een stuk dikker dan voorheen. Maar het blijft onder de categorie ‘dun haar’, vallen, het is nog steeds geen volle bos ;)

Haaruitval en dikker haar sinds de zwangerschappen mom bun tutorial tip - Mama's Meisje blog

Kapselinspiratie

Je spot mij dus regelmatig met een rommelige knot op m’n kop: mom bun alert! Maar met zo’n dun bosje haar is dat natuurlijk best een sneu gezicht. En net als iedereen heb ik goede dagen waarop m’n haar fabulous zit. Je weet wel: van die dagen dat je nergens naartoe hoeft, of hoogstens voor een pak luiers naar de Kruidvat. Op dagen dat ik feestjes, dates of you-name-it heb, sta ik gefrustreerd voor de spiegel en wil m’n haar gewoon NIET leuk zitten. Ik besloot op zoek te gaan naar kapselinspiratie en vond een handige tutorial om voortaan binnen 4 minuten een mom bun te maken met een volle look! Eva Shockey is een Amerikaanse influencer, auteur, presentratrice en moeder en zij laat in de tutorial zien dat ze dun haar heeft en dus clip-ins gebruikt voor een vollere look. Je snapt dus wel wat ik binnenkort ga kopen. Als je me binnenkort spot met een mom bun die 3 x zo groot is als de originele, dan snap je nu waar dat van komt ;)

Ben jij tevreden met je haar? Hoe draag jij je haar het liefst? En voor de mama’s met dun haar: heb je nog tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1