Midden in de nacht wakker worden met het zweet op je voorhoofd, want ik ben toch helemaal geen kapster en ik weet niet hoe ik dat haar moet knippen!!! Oh nee, het was allemaal een droom…

Gekke dromen door zwangerschapshormonen

Het fenomeen dromen, daar zijn we allemaal wel bekend mee. Maar tijdens de zwangerschap kunnen dromen allerlei gekke en heftige vormen aannemen. Dromen is het verwerken van gebeurtenissen die je meemaakt en gevoelens en gedachten die je (on)bewust meedraagt. Onder invloed van zwangerschapshormonen hebben de indrukken van overdag meer effect op je emoties. En die verwerk je ’s nachts weer, waardoor de inhoud van je dromen nogal euh.. apart kan zijn. Zo droomde ik dus dat ik door mijn werkloosheid op zoek moest naar een andere baan. Ik vond er eentje in een kapperszaak. Vol goede moed ging ik aan het werk, tot ik ineens mijn eerste klant had en besefte dat ik geen kapster was. Paniek! Ik werd met hartkloppingen wakker….

Shoppen met Moniqe Smit

Maar het kan altijd nog gekker. Ik zat op een boot met vrienden uit Amsterdam. We vaarden door de gracht en toen stopte er een Suzuki Alto (oud model) op de kade. Monique Smit stapte uit en riep dat ik aan wal moest komen. Dus wij aanmeren en ik die boot uit. Haar broer Jan was verongelukt en we moesten hem ophalen. Ik zei ‘wat doe jij dan in Amsterdam?’ en Monique zei dat ze had geshopt met een vriendin. Die zat achterin de Suzuki met alle tassen van hun shopsessie. Dus hup, de auto in en op naar Volendam. Daar haalden we Jan op, die lag al opgebaard en kon dus niet zitten op een stoel. Die vriendin ging met alle tassen weg en we klapten de bank naar beneden en het pastte. Jaja, een lijk in een Suzuki Alto. We reden verder en ik zag dat we een benzinepomp naderden. Maar géén gewone, want uit deze pomp kwam spray tan. Ik wilde stoppen om even te spray tannen, anders was ik zo wit tijdens de bevalling… Je snapt dat ik me, toen ik wakker werd, afvroeg of ik al rijp was voor opname.

megan hodges 96121

Zoeken naar een babyhertje

Lachend vertelde ik mijn verhaal aan een vriendin die tegelijk met mij zwanger was (6 weekjes verschil :)). Je raadt het al: ook zij had allemaal gekke dromen. Zoals haar droom over een babyhertje. Ze heeft haar man wakker gemaakt, ze was ervan overtuigd dat het beestje in de slaapkamer liep. En ze nam geen genoegen met ‘er is hier geen babyhertje, ga maar weer slapen’. Nee, manlief moest uit bed en heeft een KWARTIER  ‘gezocht’ tot mevrouw tevreden was en weer in slaap viel.

Grote zus terwijl ik zelf zwanger was

Het toppunt was dat ik ’s morgens boos wakker werd. Ik was nog niet zo bewust wakker, nogal verward. Ik had weer gedroomd. Dit keer was mijn moeder zwanger van een tweeling (echt, hoe verzin je het….). Ze was iets later dan mij uitgerekend, maar de tweeling kwam te vroeg. En ja hoor, één van mijn zusjes (???) had DE naam, die wij voor onze dochter hadden (Suus). Ik was boos in die droom! En werd er dus ook boos van wakker.

Gelukkig ben ik niet op mijn 27e grote zus geworden en was het allemaal te wijten aan die hormonsters. En ik heb alleen maar gekke dromen gehad, geen enge nachtmerries of vervelende dingen. Kon er om lachen en vond het een grappig fenomeen!

Heb jij tijdens je zwangerschap eng of gek gedroomd? Hoe heb je dit ervaren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: dromenvanger