De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! De Sint heeft de boot naar Spanje gepakt en the Christmas Station (stiekem ben ik hieraan verslaafd) schalt weer door de boxen van de radio. Pak er een glaasje glühwein bij en lees mee hoe je op een supermakkelijke en goedkope manier de Kerst op tafel brengt!

De decembermaand is namelijk voor velen ook de duurste maand van het jaar. In oktober postte ik een blog met daarin twee versies van een dienblad in herfst-stijl! En voor minder dan €10 tover je dit item om naar Kerst. Want waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Daarom een nieuwe DIY met hetzelfde item, met een klein budget toch een eyecatcher op tafel! Als je op de link naar de Herfst-blogpost klikt, dan kun je daar vinden wat ik toen kocht. Even een plaatje van hoe de dienbladen er toen uitzagen:

img_8627

img_8631

Zoals je ziet liggen er veel dennenappels en mos, wat takjes en boomschors. Dit past ook prima bij de Kerst. De basis is er dus, nu wat veranderen zodat het weer up to date is voor de decembermaand!

Wat heb je hiervoor nodig? Ik heb een foto gemaakt van wat ik kocht bij de Action:
img_0219

Je kunt natuurlijk ook kijken wat je zelf nog hebt liggen, of naar een andere winkel gaan.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het gewei niet heb gebruikt. Daar werd het dienblad te vol van. Maar ik heb er wel een andere bestemming voor gevonden, op een kast bij een fotolijst met boomschors.

img_0220Daarnaast heb ik mini-kerstballen gebruikt. Ik had deze nog liggen en ze passen prima in ons landelijke interieur. Je kunt ze natuurlijk in alle vormen en maten krijgen, dus je kunt er alle kanten mee op. Ik vind dat ze niet mogen ontbreken in een Kerst-decoratie :)

img_0221

Zoals je ziet, heb ik de groene vaasjes, de eikenblad hanger en het houten hartje weggehaald. De boomschors heb ik verplaatst. Een kind kan de was doen.

img_0222

En dan het tweede dienblad, dat is nog simpeler. Ik heb nog kerstballen over, dus die leg ik er gewoon bij in. Klaar is Kaatje!

De kerstbomen met boomschors zijn 29 cm hoog en kosten €2,49 per stuk. De slee kost €0,78 en de witte kerstboom-vormige hanger (waarvan ik het touwtje eraf heb geknipt) kost €0,89. De kerstballen had ik nog, maar er zijn diverse kleuren te koop bij Action voor weinig. En als Kerst straks weer voorbij is, berg ik alles op voor volgend jaar!

Wat vind je van deze DIY? Heb je inspiratie gekregen? En vind je het, net als ik, ook leuk om zelf aan de slag te gaan met decoratie? Laat het weten in de reacties of op Instagram / Facebook / Twitter!