Over twee weken is het Vaderdag en daarom besloot ik mijn creatieve kant weer eens naar boven te halen. Ik maakte, samen met Suus en Niene, deze grappige toiletrolhouders voor papa en laat je vandaag in een simpele DIY zien hoe makkelijk dit is! Want een creatief moment is leuk, maar het moet niet te lang duren en zeker niet moeilijk zijn ;) Laat jij je inspireren voor Vaderdag?

Een makkelijke knutsel voor Vaderdag

?Over enkele weken is het weer Vaderdag en ik besloot weer eens creatief aan de slag te gaan zodat beide meisjes een zelfgemaakte knutsel aan papa kunnen geven. Omdat het zo leuk uitpakte, heb ik er een DIY van gemaakt. Op een makkelijke manier kun je samen met jouw kleintje aan de slag gaan voor deze toffe toiletrolhouder! Ik leg stap voor stap uit wat je nodig hebt en hoe jij er samen met je mini(‘s) ook eentje maakt! Easy peasy, want zelfs ik kan het ;)

img 2812

Benodigdheden

  • Een stuk hout of stevig karton (ik gebruikte een stuk hout van 18 x 30 cm)
  • Verf in verschillende kleuren (ik gebruikte plakaatverf en krijtverf van Action)
  • Kwasten
  • Toiletrol (liefst wit, zonder opdruk)
  • Touw
  • Spijker en hamer of punaise
  • Watervaste stift (permanent marker)
  • Plastic bordje om de verf op te doen
  • Kranten of zeil ter bescherming van de tafel
  • Evt. oude (thee)doek, babydoekjes

Voorbereiding

Voordat je kleintje aan de slag kan, moet je even wat voorbereidend werk doen. Ik gebruikte een stuk hout dat geschuurd was en daarom heb ik het eerst met een natte doek afgenomen. Daarna heb ik met de krijtverf van de Action het hout een basiskleur gegeven. Dit dekt in één laag en droogt snel. Voor het bord van Suus gebruikte ik de witte kleur, voor die van Niene de groene.

vaderdag diy jij bent een scheet van een papa

Kunstwerk door je kids

Optie 1: je kleintje laten verven

Als het hout helemaal opgedroogd is, is het tijd om de kleine kunstenaars aan de slag te laten gaan. Hiervoor kun je plakaatverf gebruiken, dit blijft ook prima op de krijtverf zitten. Omdat ik zelf niet zo van de felle basiskleuren houd, heb ik dit gemengd tot pastel. Daarna liet ik Suus verven en kliederen!

vaderdag diy jij bent een scheet van een papa1

Optie 2: Een voetafdrukje van je baby

Bij Niene was het een ander verhaal. Die kan natuurlijk zelf nog niet verven, dus ik maakte een voetafdrukje op de toiletrol en op het hout. De eerste keer had ik iets teveel verf op haar voetje gedaan en moest het nog een keer over om een goede voetafdruk te krijgen. Ik had een oude theedoek om haar beentje gewikkeld zodat haar kleertjes niet vies werden. Daarnaast had ik babydoekjes en een natte spuugdoek klaarliggen om na het maken van de voetafdruk gelijk haar voetje schoon te maken. Ik gebruikte plakaatverf voor kids van de Action, die is ervoor geschikt en kan dus voor korte tijd geen kwaad op de huid.

vaderdag diy jij bent een scheet van een papa2

De tekst opschrijven

Als het plankje weer helemaal opgedroogd is, schrijf je met een watervaste stift de tekst: ‘Jij bent een SCHEET van een papa‘ op het plankje. Ik had alleen een blauwe stift in huis, maar ze zijn er ook in het zwart, rood en groen. Je moet even uitmeten op welke hoogte de toiletrol komt te hangen en dan kun je bepalen waar je de tekst schrijft. Dit heb ik gewoon op zicht gedaan.

img 2831

De toiletrol bevestigen

Als laatste sla je een spijker of druk je een punaise in het plankje. Je haalt een touwtje door de toiletrol heen en dan meet je af hoe hoog de toiletrol komt te hangen. Knoop het touwtje vast aan de spijker of druk het vast met een punaise. Klaar! Je kunt het nog mooi inpakken en dan heeft jouw kleintje een lief cadeautje speciaal voor Vaderdag!

img 2830

img 2833

Ga jij aan de slag met deze DIY? Ik zou het leuk vinden als je het resultaat met me deelt! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin

 

 

 

 

vaderdag knutsel jij bent een scheet van een papa