Een eyecatcher bovenop de verjaardagstaart? Ik besloot zelf een taartslinger te maken en dat is easy peasy. Vandaag laat ik zien hoe jij er zelf ook een kunt maken!

Zelf een taartslinger maken

Als ik het kan, kun jij het zeker. Ik ben namelijk helemaal niet creatief en omdat deze taartslinger zo goed lukte, besloot ik er een DIY van te maken. Het komt vaker voor dat ik een knutselproject gefrustreerd laat liggen (lees: in de prullenbak smijt) dan dat het slaagt. Echt, je bent er een uurtje druk mee, maar het resultaat is zo leuk. Ik kreeg er heel veel complimenten over :D Net dat beetje extra op de taart van de jarige! Oké, genoeg gepraat, aan de slag:

SAM 2975

Wat heb je nodig?

 • Vellen papier met verschillende printjes
 • 2 stevige rietjes of stokjes/ satéprikkers van ongeveer 17 cm lang
 • Kartonnen letters met een leuke print
 • Lijm of dubbelzijdig hobbytape
 • Touw
 • Linnen tape met een printje
 • Strikjes of splitpennen
 • Schaar
 • Scherp mesje
 • Geodriehoek
 • Pen

Ik heb alle spulletjes gekocht bij Action! Je vind daar allerlei geschikte spulletjes voor deze taartslinger en kunt ‘m dus helemaal naar jou eigen smaak en kleurvoorkeur maken ;)

Stap 1: Vlaggetjes maken

De grootte van de vlaggetjes is afhankelijk van de grote van de letters. Ik gebruikte kartonnen letters van de Action en maakte dus vrij grote vlaggetjes. Even een proefje maken en kijken of het allemaal past. Ik maakte vlaggetjes in de vorm van een driehoek met gelijke zijden van 6 centimeter. Daarop tekende ik een soort omslagzijde, zodat je de zijden aan elkaar kunt plakken aan het touw. Zie foto:

DIY Taartslinger1
Aangezien Suus een korte naam is, maakte ik 4 grotere vlaggetjes en 2 kleinere van 3 centimeter. Ik gebruikte verschillende printjes papier, behalve voor de kleine vlaggetjes, want die kwamen aan de buitenzijden.

Stap 2: Vlaggetjes aan touw bevestigen

Ik knipte een touwtje af van 40 centimeter. Een eenvoudige optelsom leert dat ik 4 vlaggetjes van 6 cm heb en 2 vlaggetjes van 3 cm. Dat is samen 30 cm maar ik moet het touw ook knopen dus tel ik er 10 cm bij op. Ik begin in het midden met vastplakken van het eerste vlaggetje. Hoe je het midden bepaalt? Sla het touw dubbel (dan heb je dus ‘2 touwtjes’) en zorg dat beide zijden gelijk zijn. De punt van het touw is het midden. Vanuit het midden plakte ik het eerste vlaggetje (in dit geval dus de letter u, want die komen aan weerszijden van het midden). Dat ziet er zo uit:

SAM 2977

De flap die als omvouw dient, zit aan de achterzijde van het vlaggetje geplakt. Kan dus geen kant meer op. Ik gebruikte lijm, maar je hebt ook dubbelzijdige hobbytape. Net wat je zelf makkelijker vind! Voor de letters had ik ook lijm nodig, die plakte ik direct op de voorkant van het vlaggetje.

Stap 3: Vlaggenlijn aan rietjes bevestigen

De papieren rietjes die je op de foto ziet, zijn afkomstig van Action. Ze zijn superstevig en ik vond het ook makkelijk om het touw eraan te bevestigen. Moet wel een stevige constructie zijn, anders ligt de vlaggenlijn in de taart, dat is ook een beetje jammer. Hoe bevestigde ik de vlaggenlijn? Kijk maar mee:

DIY Taartslinger

Excuses voor de onscherpe foto op links, maar de camera heeft kuren. Ik sneed de bovenzijde ongeveer 1 centimeter in, waarna ik het touw in de openingen drukte. Vervolgens wikkelde ik het touw om het rietje en fixeerde dit daarna met een linnen tape met hartjes print. Klaar is je taartslinger! Allemaal van de Action en die tapes zijn er in allerlei kleuren en prints verkrijgbaar!

Stap 4: Pimp je taartslinger nog een beetje extra

Ik koos voor zelfplakkende strikjes aan weerszijden, die ik trouwens nog wel even fixeerde met een extra stukje linnen tape. Extra feestelijk!

SAM 2985

Stap 5: Taarslinger + taart = Happy Birthday!

Dan is de vlaggenlijn af en kun je ‘m op de taart zetten! Ik maakte natuurlijk even een kiekje van dit mooie geheel:

SAM 3132

SAM 3117

Heb jij wel eens een taartslinger gemaakt? Vind jij het er ook zo feestelijk uit zien? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin 1

 

 

 

 

 

DIY Taartslinger zelf maken