Heb jij de leuke Sinterklaasideeën voorbij zien komen en vraag je je af hoe je dat zelf maakt? Speciaal voor deze feestelijke periode in december maakte ik een DIY: zo’n Hulp Pieten shirtje kun je namelijk écht heel makkelijk zelf maken! 

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een shirtje voor Klein Hulp Pietje Suus. Hiervoor kreeg ik hulp van een heel creatief oud-collegaatje. Omdat de decembermaand er weer aan komt, deel ik wederom deze DIY!

Wat heb je nodig?

Ik bestelde een witte longsleeve bij Hema. Daarnaast heb ik hier ook transferpapier besteld, dit had ik nodig om de print op het shirtje te krijgen. En als laatst heb ik bakpapier, een strijkijzer en een strijkplank nodig!

Tekst op computer voor T-shirt

Maar ik begin op de computer. Ik wil namelijk de tekst Klein Hulp Pietje Suus op het shirtje strijken. Daarom ga ik eerst in Word op zoek naar geschikte lettertypes. Ik vind ze een beetje tegenvallen. Wat je veel ziet, zijn die handlettering-achtige lettertypes en daar ben ik gek op! Dus ga ik op internet op zoek naar zogeheten fonts. Die vind ik op deze website. Deze fonts zijn gratis, maar alleen voor persoonlijk gebruik. Dus zodra je ze gebruikt om je quotes te gaan verkopen, gelden andere regels, let hier goed op!

Ik download de Little Bird, Lemon Yellow Sun en MF I Love Glitter. Ik typ de tekst die ik nodig heb in Word. Omdat ik gebruik maak van transferpapier, moet de tekst gespiegeld worden. Dit lukte bij mij niet in Word, dus heb ik een printscreen in Paint bewerkt en als afbeelding opgeslagen. Daarna heb ik de afbeelding in Word gezet en het uitgeprint. Zo ziet de tekst eruit:

SAM 1041

Tekst op T-shirt strijken

In de verpakking van het transferpapier zit een uitgebreide beschrijving. Lees dit even goed door, ga niet blindelings op mijn blog af ;) Ik druk eerst een proefje af op gewoon papier. Dit om te kijken of de tekst op het shirtje past. De grootte van de letters was direct goed dus kon ik de definitieve versie op het transferpapier afdrukken.

De shirtjes zijn eerst gewassen voordat ik de letters erop heb gemaakt. Daarna heb ik ze gestreken. Ik heb de handleiding van het transferpapier gevolgd:

Eerst de stof warm strijken, dan de letters in de goede positie leggen. Een vel bakpapier om de letters mee af te dekken en daar overheen strijken. Vervolgens het bakpapier verwijderen en de stof laten afkoelen.

Daarna kan ik het papier verwijderen en zie ik de letters tevoorschijn komen. Dat lijkt al goed gelukt! Ik kies ervoor om de letters extra te fixeren. Dus nog een keertje met bakpapier op de print en kortdurend erover heen strijken. Daarna voorzichtig het bakpapier verwijderen. En klaar is Kaatje!

Ik ben super blij met het eindresultaat. Kan ons Kleine Hulp Pietje mooi helpen met kadootjes uitpakken als de Goedheiligman op bezoek komt ;)

SAM 1090

Ga jij aan de slag met deze DIY? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

we are having a baby girl