Een tijdje geleden kreeg ik een geweldig DIY-verrassingspakket toegestuurd. Ik ben ermee aan de slag gegaan en laat jullie vandaag in een DIY zien hoe ik een houten babygym pimpte met meubelverf van Rust Oleum! Kijk je mee?

Meubels opleuken met krijtverf

Toen wij vier jaar geleden volop aan het klussen waren in ons huis, was er eigenlijk maar één ding waar ik me op stortte: het interieur. Ik vind het heerlijk om voor een klein prijsje iets aan te schaffen, er een likje verf overheen te doen en vervolgens een eyecatcher in huis te hebben die weer als nieuw lijkt. Zo schilderde ik mijn servieskast, een krantenbak, een theekastje, een dressoir en twee plantentafeltjes met krijtverf in een mooie groentint. Deze objecten waren allemaal afkomstig van verkoophoeken of kregen we van familie. Naderhand kreeg ik veel vragen over mijn projectjes en dat geeft me een kick! Want hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je dit niet kant en klaar hebt gekocht, maar zelf gepimpt hebt? Ik moet zeggen dat ik het gemak van krijtverf als erg prettig heb ervaren en daarom even een vreugdedansje maakte toen ik het DIY-verrassingspakket van Rust Oleum ontving. Ik wist van te voren niet wat ik zou ontvangen, dus toen bij het openmaken bleek dat ik een houten babygym mocht verven, was ik gelijk enthousiast! Ik ging aan de slag en laat je stapsgewijs zien wat ik heb gedaan!

img 5151

Chalky Finish meubelverf van Rust Oleum

De trend van krijtverf is overgewaaid uit de UK en is sindsdien erg populair! De collectie Chalky Finisch meubelverf van Rust Oleum bestaat uit verschillende hippe kleuren waarmee je oude én nieuwe meubels een nieuwe uitstraling kunt geven. In het pakket dat ik ontving, zaten de kleuren mosterd, krijtwit en goud. Deze laatste is onderdeel van de Metallic Finish meubelverf collectie. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kunt precies de look creëren die past in jouw interieur. Breng bijvoorbeeld een contrasterende laag aan als basislaag en verf daar een andere kleur overheen. Vervolgens kun je de toplaag lichtjes weg schuren met een vochtige doek of schuurspons om de kleur die eronder zit te onthullen. De collectie van Chalky Finisch meubelverf is nu uitgebreid met spray paints, die ook rechtstreeks kunnen worden aangebracht en net zo dekkend zijn als de kwastvariant. Om je meubels te beschermen en de afwerking te verbeteren, kun je na gebruik van de meubelverf een meubelwas of meubelvernis aanbrengen. De vernis is er ook in spray variant. Ben je nieuwsgierig naar het gehele assortiment of wil je inspiratie opdoen? Kijk dan even op de website van Rust Oleum. Ik ging aan de slag met het DIY-pakket, dat een houten babygym, boxkleed, babygymhangers en natuurlijk kwasten, enkele kleuren Chalky Finish meubelverf en meubelvernis van Rust Oleum bevatte. Tijd om aan de slag te gaan!

Stap 1: Babygym monteren

De houten babygym was voorzien van een montagehandleiding en erg makkelijk te monteren. Voor het gebruik van de meubelverf is het niet nodig om te schuren. Wel zorgde ik ervoor dat de babygym schoon en stofvrij was.

img 5141

Stap 2: Tape aanbrengen

Via Pinterest had ik al verschillende voorbeelden gevonden van wat ik wilde maken. Het leek me leuk om met de kleuren mosterdgeel en krijtwit te werken, maar ook nog veel van de houtlook over te laten. Daarom plakte ik de babygym af met tape. Ik heb bij alle vier de poten eerst met een rolmaat afgemeten waar de tape moest komen, zodat ik het op alle poten hetzelfde kon aanbrengen. Ook het gedeelte waar de hangers aan komen, heb ik afgeplakt met tape.

rust oleum babygym

Stap 3: Meubelverf aanbrengen

Na het afplakken bracht ik de meubelverf aan. Dit deed ik met een kwast. Ik heb de verf vrij dun aangebracht en daarom na opdrogen een tweede laag aangebracht. Dit om te voorkomen dat de verf gaat druppen en omdat ik dit zelf prettig vind werken. De tweede laag kan na 4 uur worden aangebracht, want dan is de verf weer overschilderbaar. Deze is trouwens al handdroog na 1 uur.

img 5165

rust oleum babygym1

Stap 4: Tape verwijderen

Nadat de verf voor de tweede keer was opgedroogd, verwijderde ik voorzichtig alle tape. Op enkele plekjes is de verf onder de tape terecht gekomen, een schoonheidsfoutje omdat ik de tape op die plek niet goed heb aangedrukt. Leer voor de volgende keer en gelukkig niet storend ;)

rust oleum babygym2

Stap 5: Aanbrengen vernis

Hierna heb ik de vernis aangebracht met een kwast. Door het gebruik van vernis kan de kleur van de meubelverf iets dieper worden. In dit geval zag ik een klein beetje verschil, maar ik vind het er alleen maar mooier door geworden. De vernis kan in twee lagen worden aangebracht indien het object aan veel ‘beschadiging‘ onderhevig is. Ik heb één laag vernis aangebracht en daarna de babygym een nacht laten drogen.

rust oleum babygym3

Stap 6: Speeltjes bevestigen en klaar!

Na een nachtje drogen kon ik de speeltjes aan de babygym bevestigen en kon Niene naar hartelust tegen de visjes (met een rammeltje erin) meppen ;) Ik ben erg tevreden met mijn eigen ontwerp en omdat ik nog wat verf over heb, denk ik dat ik het Duktig keukentje er ook mee onder handen ga nemen! Deze verf is makkelijk in gebruik en de kleuren die ik ontving, komen goed overeen met de kleurenkaart.

rust oleum babygym4

img 5194

rust oleum babygym5

WIN: 2 stuks Chalky Finisch meubelverf van Rust Oleum

Van Rust Oleum mag ik twee kleuren weggeven aan één van mijn lezers! Heb jij nog een leuk DIY-projectje liggen en wil je graag kans maken op deze set? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten welke kleurtjes jij graag zou willen winnen (zie kleurenkaart hieronder)
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 6 augustus 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 10 augustus bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

img 5259

diy houten babygym zelf maken