Nu het buiten kouder wordt en de blaadjes van de bomen vallen, vind ik het heerlijk om het thuis wat gezelliger te maken. Dat betekend: de felgekleurde items en zomerse schelpjes opbergen en plaats maken voor najaarskleurtjes, dennenappels en andere materialen passend bij dit seizoen.

Dus toog ik naar de winkels en vond wat ik nodig had bij Action, Kruidvat en Zeeman. Ik weet nu al dat ik volgend jaar wéér wat anders wil, dus waarom zou ik veel geld uitgeven aan de seizoensgebonden decoratie? Ik heb wat leuke spulletjes verzameld en laat jullie met foto’s zien hoe ik mijn herfststukjes voor op tafel heb gemaakt. Een Do It Yourself!

Het greywash dienblad, de groen-grijze vaasjes, de verschillende hangers en het pakket met mos/hout/dennenappels kocht ik bij Action. De kaarsen heb ik bij Kruidvat gekocht. Ze zijn taupe-kleurig maar met een soort metallic ‘glitterlaag’. Ik vind het wat chiquer qua uitstraling, maar je kunt eindeloos afwisselen. De zakjes met dennenappels en takjes vond ik bij Zeeman.

img_8610

Allereerst heb ik de vaasjes en de kaarsen op het dienblad geplaatst. Daarna heb ik het grote pakket aangebroken. Hier zat gedroogde mos in, dat heb ik in het midden geplaatst. De boomschors en het stuk hout heb ik erbij gelegd en toen het ‘kleine spul’ erop. Het is gewoon een beetje puzzelen wat je mooi vind staan:

Daarna heb ik de hangers erbij gepakt. Van de hartjes-hangers heb ik het witte touwtje eraf gehaald. Ik heb er één op het dienblad gebruikt. En uit de netjes heb ik nog wat decoratie gehaald en erbij gedaan. De kaarsen nog wat verplaatst. Dit is het eindresultaat:

img_8628

img_8626
img_8627

Je kunt bij de Action allerlei hangers, vaasjes, kaarsen en andere decoratie in verschillende kleuren en stijlen vinden. Daardoor kun je een vergelijkbaar dienblad in jouw smaak inrichten. Ik heb het dienblad in de woonkamer op de salontafel staan. Als we visite hebben, kan ik het blad zo wegzetten, ideaal dus.

Ik had nog wat decoratie uit de netjes van Zeeman èn een hartjes-hanger over. En ik had nog een ander decoratiestukje staan, dat nog in zomerstijl was aangekleed. Dus heb ik het even aangepast naar de herfst:

Dit staat op de bartafel die we in de woonkamer hebben staan. De schelpjes heb ik in een zak gedaan, die kan ik volgend jaar wel weer gebruiken. Wie wat bewaard, die heeft wat ;)

Wat vind je van deze DIY? Heb je inspiratie gekregen? En vind je het, net als ik, ook leuk om zelf aan de slag te gaan met decoratie? Laat het weten in de reacties of op Instagram / Facebook / Twitter!