Gisteravond stond Ahoy in Rotterdam volledig in het teken van magie… Ilse was namens Mama’s Meisje aanwezig bij Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice en vandaag vertelt zij er alles over! Lees je mee?

Verwachtingen hoog gespannen

Vorig jaar rond deze tijd mocht ik voor het eerst kennis maken met de magische wereld van Disney On Ice. En wat een feestje was dat! Dit jaar werden er ook weer 4 kaarten beschikbaar gesteld, uiteraard weer voor een hele nieuwe show: Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice! Omdat vorig jaar zo’n succes was, waren de verwachtingen hoog gespannen. Mijn dochter van 4 is vorig jaar ook mee geweest en zij weet het nog. En dat terwijl ze toen nog maar 3 jaar was.

Na weer een heerlijk ritje vanuit het hoge Noorden naar Rotterdam (we hadden dit jaar een uur speling ingecalculeerd maar helaas, iets met files, ongelukken en mensen die gewoon niet kunnen autorijden) kwamen we enigszins bezweet bij Ahoy aan, maar dankzij het vriendelijke personeel vonden we snel de weg naar de juiste zaal waar de show net was begonnen. Nu was het dit jaar met de stoelen niet zo best geregeld. Je krijgt kaarten met een rij- en stoelnummer maar onze stoelen waren bezet en het bleek dat iedereen maar ergens was gaan zitten. Uuuhm, okay? Wij hadden het geluk dat we hierdoor wat dichterbij konden zitten, dus daar zal ik niet over klagen. Maar ik kan me voorstellen dat je met slechtere plaatsen ‘not amused’ bent. Dus, als je gaat, wees op tijd!

Review Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice 2018 Ahoy Rotterdam Nederland - Mama's Meisje blog

Goede balans tussen ‘oud en nieuw’

De show wordt aan elkaar gesproken (of moet ik zeggen ‘geschaatst’) door Mickey en zijn vrienden Goofy, Donald Duck en Minnie Mouse. Ze vinden een schatkist met daarin een fotoboek. Dit fotoboek roept prachtige herinneringen op aan allerhande Disney avonturen. Tussen de acts door komen Mickey en zijn vrienden steeds even het ijs op om de volgende act aan te kondigen, veelal door middel van hints. Het publiek wordt er op deze manier leuk bij betrokken want, weet jij al over welk verhaal ze het hebben…? Het is mij al snel duidelijk dat deze show wat gevarieerder is dan die van vorig jaar. Vorig jaar waren het vier langere verhalen, nu zijn het kortere fragmenten uit meer verschillende Disney Avonturen. Erg leuk vond ik dat ze hierin een balans hebben weten te vinden tussen ‘oud en nieuw’. Zo kwamen klassiekers als Sneeuwwitje en de Leeuwenkoning voorbij, maar ook Rapunzel en Finding Dory waren van de partij. Een feestje van herkenning dus, voor jong en oud. Er waren ook kortere dansacts waarin heel veel verschillende Disneyfiguren tegelijk het ijs op kwamen. Ik heb geloof ik geen Disney prinses gemist.

disney on ice 2018 review show ahoy rotterdam collage - Mama's Meisje blog

Precies de juiste sfeer!

Het was weer bijna ontroerend om die verwonderde kinderkoppies te zien. En ook zelf was ik onder de indruk van de kostuums, de muziek, het dansen op het ijs (ik kan niet eens gewoon dansen, laat staan zulke capriolen uithalen op ijs) en de mooie (licht)effecten. Door de belichting werd precies de juiste sfeer bij het juiste verhaal gecreëerd. De interactie tussen de figuren en het publiek (met name natuurlijk de kinderen) was ook erg leuk. Wat is er nou leuker dan Olaf die naar jou zwaait of, als je echt geluk hebt, de hand schudden van Geest uit Aladdin!

De show duurt ongeveer 2 uren, inclusief een korte pauze. In de pauze is er heel veel moois en lekkers te koop maar wel tegen echte Disney prijzen. Niet zo magisch dus maar hé, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De show is geschikt voor personen van 0 tot 100 jaar en je ziet ook alle leeftijden voorbij komen. Houdt er wel rekening mee dat je, hoewel de kids best wel voor hun stoel kunnen gaan staan om te dansen, in principe 1,5 tot 2 uren op je stoel zit en er niet heel veel beweegruimte is (tenzij je helemaal vooraan zit). Onvergetelijke avonturen met Disney On Ice. Onvergetelijk was het zeker, en ook magisch, betoverend en zo de moeite waard!

Show Disney on Ice in Nederland review beoordeling ervaring met kinderen bezoeken prijzen - Mama's Meisje blog

Heb je nog geen plannen voor dit weekend of voor in de kerstvakantie en wil jij de betovering van Disney on Ice zelf beleven? Kaarten bestellen kan nog! Onvergetelijke avonturen met Disney On Ice is nog tot en met 16 december te zien in Ahoy Rotterdam en van 22 tot en met 30 december in de Jaarbeurs Utrecht.

Heb jij ook van die kleine Disney fans thuis? Welke Disney film is favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs ilse

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.