Een maand of drie geleden ontving ik een mailtje met de vraag of ik de magische ijsshow van Disney On Ice wilde bezoeken. Een dochter van één heeft daar niet zoveel aan, maar gelukkig ken ik een héééle grote Disney-fan die, onder het mom van ‘voor de kinderen’, maar wat graag aanwezig was bij dit spektakel! Ilse ging naar Disney On Ice “Betoverende Werelden” en vertelt jullie vandaag over dit geweldige uitje voor jong en oud! 

Disney On Ice Betoverende Werelden

Vrijdag 15 december 2017, hij stond al langere tijd gemarkeerd in de agenda en nu was het dan eindelijk zover: Lev (7 jaar), Elin (3 jaar), Ziva (2,5 jaar), de mama van Lev en ondergetekende mochten gaan genieten van de magische ijsshow van Disney on Ice “Betoverende Werelden”. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck nemen je mee op een betoverende reis door vier van Disney’s magische werelden: die van Toy Story, De kleine Zeemeermin, Cars en Frozen. Een show voor de kleine prinsen en prinsessen maar ook voor de stoerdere dametjes en heertjes.

Betoverende Werelden HR

Fan van Disney: zowel mama als dochter!

Als klein meisje heb ik zoveel Disney gekeken dat ik menig film nu nog steeds van begin tot eind mee kan spreken. Inmiddels heb ik Elin ook geïntroduceerd in de wondere wereld van Disney. Tangled, Belle en het Beest, Vaiana en niet te vergeten Frozen hebben al een plaatsje in de favorieten lijst van Elin (en van Lieke maar die was met haar 1,5 jaar echt nog wat te klein voor deze show) maar ook klassiekers als Peter Pan, De Kleine Zeemeermin, Tarzan en Toy Story scoren goed. En mama kijkt, stiekem niet zo heel stiekem, vrolijk mee. Je bent nooit te groot voor Disney! Benieuwd of de ijsshow met de ‘echte’ figuren bij jong en oud ook zo in de smaak zou vallen.
Na een ritje van 3 uren (wat er 2 hadden moeten zijn maar ja, vrijdagmiddag, Rotterdam; druk, drukker, drukst) kwamen we aan bij Ahoy. Omdat de rit iets langer duurde dan gepland, kwamen we een paar minuten te laat en stroomden we binnen in de wereld van Toy Story. Andy en zijn speelgoedvriendjes maakten er een feestje van! Prachtige kostuums, stoere ‘stunts’ en vrolijke muziek. Een heerlijke binnenkomer! De kinderen waren in hun element en begonnen direct al te dansen.

Diep in de zee met Ariël en stunten met Cars

Na het feestje van Andy en zijn vrienden werden we meegenomen in de betoverende onderwaterwereld van Ariël, de kleine zeemeermin. Bij de jongste uit ons gezelschap een feest van herkenning en ze zong het ‘net als een mens’ helemaal mee. En ooh, wat ik heb ik genoten van het ‘diep in de zee’. De zwierige kostuums gaven je echt het onderwater gevoel en de felle koraal-kleuren maakten het helemaal af. Ursula was natuurlijk wel een beetje spannend voor de kleinsten maar uiteindelijk leefden ze natuurlijk allemaal lang en gelukkig ;)

Disney On Ice review Ilse

Pauze en merchandise Disney On Ice

Tijd voor een korte pauze. En wat een mooie spulletjes waren er te koop… Maar je mocht er ook wel flink diep voor in de buidel tasten. Persoonlijk had ik het leuk gevonden als er ook iets goedkopere merchandise te koop was maar uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze of je iets wel of niet koopt. Wij vonden het echt wat te gek, hoewel de kinderkoppies wel heel verlekkerd keken naar al dat moois.
Na de pauze was het de beurt aan Cars. Dit keer weinig geschaats maar wel mooie, stoere auto’s met knallende effecten. De auto’s glijden en ‘driften’ over het ijs op de stoere en vrolijke muziek. Voor de stoere Disney fans een lust voor het oog. En hoewel onze kids met name zaten te wachten op Olaf, Elsa en Anna vonden ze dit ook geweldig.

OOK IN 2018 WAS ILSE BIJ DISNEY ON ICE!

Toy Story3

Hoogtepunt van de avond

En dan, het moment waar zo te horen bijna de hele zaal naar uit keek: Frozen. Daar waren ze dan: Elsa, Anna, Olaf, Sven en Christof. Met name bij het zien van Olaf ging de zaal uit zijn dak. Inclusief onze kroost. De gekke Sneeuwpop doet het blijkbaar goed bij het jongere publiek. Knap staaltje schaatsen/dansen, mooie lichteffecten en natuurlijk kon bijna de hele zaal het ‘Laat het los, laat het gaan’ meezingen.
De totale show duurde, inclusief een korte pauze, 2 uren. We zaten op een van de zij-tribunes en hadden helaas niet altijd goed zicht. Sterker nog, er waren stukken die eigenlijk alleen zichtbaar waren voor de hoofdtribune of misschien als je aan de kop van de zij-tribunes zat. Wat mij betreft was dat verschil te groot. Als je het je kan veroorloven raad ik je dan ook aan om voor de hoofdtribune te gaan.

Disney On Ice review Ilse1

Disney On Ice: een onvergetelijke, magische avond!

Maar ach, dat zijn details. De kinderen hebben een onvergetelijke, magische avond gehad waarin al hun favoriete Disneyfiguren tot leven kwamen. Ze zaten niet op het puntje van hun stoel, nee, ze zaten NIET op hun stoel van opwinding. Dansen, zingen en swingen. De open mondjes, de twinkelende oogjes, daar doe je het voor!

Wil jij de betovering van Disney on Ice zelf beleven? Kaarten bestellen kan nog! Disney on Ice “Betoverende Werelden” is nog tot en met 17 december te zien in Ahoy Theater Rotterdam, van 23 tot en met 26 december in de Jaarbeurs Utrecht en van 28 tot en met 30 december in de Rai Amsterdam.

Zijn jouw kids (of jijzelf… ;) ) fan van Disney? Ben je al eens bij Disney On Ice geweest of zou je er graag naartoe gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Ilse