Of mijn leven is veranderd door het moederschap? Zeker weten en op een heleboel vlakken! Ik maakte een lijstje met dingen waar ik minder waarde aan hecht sinds ik moeder ben. Lees je mee?

Veranderd door het moederschap

Nooit gedacht dit ik dit nog eens zou zeggen, maar ik ben veranderd door het moederschap. There, you said it! Dacht mijn kinderloze versie er nog aan te kunnen ontsnappen, moet ik nu toegeven dat de komst van de kinderen mij heel anders in het leven doet staan. Het cliché is waar: de wereld draait ineens niet alleen meer om mij, maar vooral om die drie dames! Maar er is meer: dingen waar ik me voorheen best wel ‘druk’ om kon maken of mee bezig kon houden, doen er nu veel minder toe. Ik maakte een lijstje: dingen waar ik minder waarde aan hecht sinds ik moeder ben. Ik ben benieuwd of andere moeders zich erin herkennen!

Dingen waar ik minder waarde aan hecht sinds ik moeder ben - Mama's Meisje blog

Mobieltje

Mijn eerste mobieltje kreeg ik toen ik naar de derde klas van de havo ging. Het was een gele telefoon, een afdankertje van mijn moeder, maar ik voelde me de koning te rijk. Het hebben van een mobieltje begon in de loop van de middelbare school steeds ‘normaler’ te worden en al snel kocht ik een old skool Nokia 3310. Wie kent ‘m niet? Het kleurenscherm deed zijn intrede, er kwamen mobiele telefoons met camera’s en je raadt het al: het ene na het andere model werd ingewisseld voor een exemplaar met nog meer functies! Je mobiele telefoon was toch een soort ‘ding’ in mijn tienerjaren, tenminste zo heb ik dat ervaren. Hoe anders is dat nu! Vandaag de dag ben ik er amper mee bezig. De enige voorwaarde die ik heb, is dat er een goede camera op zit zodat ik foto’s ook kan gebruiken voor social media of mijn blog. Sterker nog: waar ik eerst altijd een combi van telefoon en belminuten/internet had, ben ik enkele jaren geleden overgestapt op een sim only abonnement. Dit bevalt veel beter, omdat ik op die manier pas een nieuwe telefoon uitzoek wanneer het toestel aan vervanging toe is. Aangezien ik nogal zuinig met mijn spullen om ga, scheelt dit aanzienlijk!

Sim only

Momenteel werkt mijn iPhone 8 nog naar behoren, maar stiekem ben ik alweer aan het rondkijken naar een opvolger. Ik blijf dan sowieso mijn sim only abonnement behouden en ga hoogstwaarschijnlijk voor een iPhone 11. Als je een abonnement afsluit zonder toestel, kun je de inhoud vaak aanpassen naar wat op dat moment het beste bij je past. Zo was het vroeger heel wat om een bundel van 1000 sms’jes te hebben, terwijl ik die functie tegenwoordig zelden gebruik. In de tijd van mijn eerste mobieltje konden we ons nog niet eens voorstellen dat we ooit zouden kunnen internetten via onze telefoon en moet je nu eens zien! Het kunnen kiezen voor een uitgebreide databundel is voor mij één van de  punten waar ik altijd op let bij het uitkiezen van een sim only abonnement. En dan te bedenken dat ik vroeger via de computer ging sms’en als mijn bundel weer eens op was…

mobieltje sim only abonnement - Mama's Meisje blog

Merkkleding

Toegegeven: in ‘mijn tijd’ waren merken als G-Star en Diesel behoorlijk hip. En hoewel ik de jeans van G-Star supermooi vond, was ik echt niet van plan om zoveel geld neer te tellen voor een broek. Toch was ik wel fan van bepaalde merken: Only, Vila en Sutherland waren mijn favorieten. Er waren dus óók winkels waar ik nog niet dood gevonden wilde worden en verrassend genoeg, zijn dat juist de winkels waar ik vandaag de dag supergoed slaag, haha. Ik noem een Zeeman, Wibra, C&A en MS Mode ;) Waar ik voorheen vasthield aan bepaalde merken, kijk ik vandaag de dag gewoon naar of een kledingstuk bij me past en of ik het mooi vind.

Uitgaan

Waar is die tijd gebleven? Stonden we ‘vroeger’ al nippend aan ons drankje alweer plannen te maken voor het volgende feestje, party ik vandaag de dag met DJ Pillow & MC Blanket… Wekelijks, wat zeg ik: maandelijks uitgaan is er niet meer bij, maar het is één van de dingen waar ik minder waarde aan hecht sinds ik moeder ben. Komen we direct bij het puntje slaap, want dat is flink verminderd sinds we kinderen hebben. Dat zorgt er bij mij voor dat ik bij de gemiddelde verjaardag of etentje al om 22.00 uur gapend aan tafel zit… Sorry!

Fear Of Missing Out

Er zijn best veel dingen waar ik minder waarde aan hecht sinds ik moeder ben, maar ik sta wel veel zelfverzekerder in het leven. Ik heb minder last van FOMO (Fear Of Missing Out) en maak keuzes op basis van wat ík wil. Dat is heerlijk! Ik ben de écht belangrijke dingen in het leven gewoon net ietsje meer gaan waarderen en oké, misschien een tikkeltje saaier geworden dat ik had verwacht toen ik nog vóór het moederschap stond!

Herken jij je hierin? En waarmee kun jij het lijstje aanvullen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

 

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer

Afbeeldingen: 1, 2